1900+ akademiker i öppet brev: Regering måste stärka kampen mot Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2020
- NewsVoice redaktion

NewsVoice publicerar ett öppet brev signerat av över 1900 läkare, doktorer, professorer och forskare som kräver att Sverige måste stärka kampen mot Covid-19. Signatärerna kräver utökad testning och att kontakten begränsas mellan personer i samhället för att bromsa spridningen.

Version in English, see below.

Öppet brev

Sveriges regering måste agera nu för att stärka kampen mot Covid-19

Vi som skriver under detta öppna brev anser att den svenska regeringen omedelbart måste vidta åtgärder för att följa Världshälsoorganisationens (WHO) rekommendationer. Åtgärderna skall syfta till att kraftigt begränsa kontakten mellan människor i samhället samt att kraftigt öka kapaciteten att testa personer för Covid-19 infektion.

Ökad testning behövs av två skäl. Det är en förutsättning för att kunna fatta väl underbyggda politiska beslut på kort sikt och för att understödja sjukvården. Dessutom är testning mycket viktig för att man på sikt ska kunna skaffa sig ett underlag för att bedöma en lämplig tidpunkt när vi kan lyfta restriktioner och därmed minimera skadan på ekonomin. Kvaliteten av dataunderlag är avgörande, eftersom det avgör de statistiska modellernas värde.

Erfarenheten från Kina och Sydkorea bekräftar att dessa åtgärder är viktiga och har effekt. Åtgärderna måste komma på plats så fort som möjligt, precis som nu sker i våra europeiska grannländer. Vårt land skall inte vara ett undantag från arbetet att bromsa pandemin. Att låta smittan härja fritt och på så sätt kunna skapa en flockimmunitet, på samma sätt som uppstår vid en influensaepidemi, har lågt vetenskapligt stöd. Vi kan fortfarande påverka virusets framfart. Vi vill att regeringen agerar nu!


Version in English

Open Letter

The Swedish government must act now to step up the fight against Covid-19

We have signed this open letter to request that the Swedish Government immediately takes measures to follow the recommendations of the World Health Organization (WHO) to their full extent, including interventions to reduce the mobility and contact in the population and to support and incorporate the latest technologies to increase our capacity to test for Covid-19 infections nationwide. Increased testing is necessary for two reasons. The first is to provide the knowledge base for informed political decisions and to support the health care. The second is to be able to know when we can lift the restrictions to minimize the economic effects. The quality of the collected data is essential as it determines the validity of the statistical analyses.

The experience from China and South Korea confirms that these measures are important and that they need to be incorporated as soon as possible, similar to what most of our neighbor countries in Europe are doing, instead of only hoping to create herd immunity. The scientific evidence for the ability of SARS-CoV-2 to rapidly create herd immunity similar to an influenza virus is weak. We still have some time to react and suppress the virus. Our nation should not be the exception in Europe. We request that our Government takes action now!

Signatärer/signatories

Ernest Arenas
Professor, Karolinska Institutet

Jonas Bergh
Professor, Karolinska Institutet

Olle Kämpe
Professor, Karolinska Institutet

Nils-Göran Larsson
Professor, Karolinska Institutet

Sten Linnarsson
Professor, Karolinska Institutet

Richard Torkar
Professor, Chalmers och Göteborgs Universitet

Övriga signatärer | Additional signatories


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Den första videon – https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title

  Är ju en undervisningsfilm eller ett event för att berätta hur allt ska fungera från det att “viruset” sprids till effekter från vad icke troende sprider på sociala medier. Videon är helt öppen i sin “röda tråd” och är ett meddelande till oss alla som ser det vi ser en psyyooopps. Meddelandet är “akta er vi vet vad ni gör och vi tolererar det inte”.

  • David Icke formulerar väl i denna länk – hur patologiskt det är att bland annat hantera gamla / andra behövande människor – på det vis som sker… – Det är inte “ett virus” som dödar, utan ett dåligt immunsystem – vilket behöver stärkas – dessutom förekommer flera underliggande sjukdomar ofta hos dessa grupper – problem vilka har utvecklats p g a systemets undermålighet… – David Icke pratar även insiktsfullt om ekonomin… vilket är en mycket intressant koppling till den situation som existerar…

   Coronavirus – A Long Planned Excuse To Transform The Economic System:
   https://www.youtube.com/watch?v=whWPogluwPA&feature=emb_title

   Precis som du Kjell, så återkommer jag ofta till – den masshysteri som har utvecklats & hur “vansinnet” har tagit fart rörande förekomsten av “ett virus”… som existerar var?

   –> Alla dessa digniteter som har undertecknat skrivelsen måste ha missat något väsentligt, eller hur… ??

 • EN RÖD TRÅD EXISTERAR… se följande länkar… med extremt rollspel i den första, infiltration inom Sveriges universitet i den andra, och den avslöjande bakgrunden i den tredje…

  1. https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title

  2. https://akademiliv.se/2017/03/38808/

  3. http://johnnycirucci.com/gates-foundation-eugenics/

  Är det så konstigt att ett dylikt upprop har kommit? – Nej det tycker jag inte personligen eftersom alla har präglats i ett icke människovänligt system, som dessutom är nära relaterat till Big Pharma mm…

  Med tanke på “Gates Foundation” (länk 3) – är min huvudsakliga fråga… –> Hur kan en hel planet, mer eller mindre stängas ner – och dras med i en dylik “masspsykos”… ??

  • Svar till Ingrid: Det finns fullt av masshypnoser/massuggestioner (jag har researchat om två stora sådana). Precis som det verkar finnas de som har en hantverksskicklighet i att skapa dessa. Makt & pengar korrumperar de flestas medvetanden.

  • Ingrid du ställer bra frågor som de flesta borde göra. Hela spektaklet har definitiv elitens handskrift och som någon klok sa vid en insändare nu skiljer sig agn från vete.
   Det kan ju finnas två möjligheter varför det plötsligt dyker upp 1900 xperter med dessa krav. I det urusla sjukvårdssystem som man under decennier har byggt upp i Sverige har det varit en chans för läkare att äska pengar när någon form av “katastrof” ,även inbillade, hände för då sitter penningpungen löst hos politiker. Den andra scenarion är att dessa 1900 är alla bröder som nu har väkts för att skynda på agendan 2030.

 • Den första videon – https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title

  Är ju en undervisningsfilm eller ett event för att berätta hur allt ska fungera från det att “viruset” sprids till effekter från vad icke troende sprider på sociala medier. Videon är helt öppen i sin “röda tråd” och är ett meddelande till oss alla som ser det vi ser en psyyooopps. Meddelandet är “akta er vi vet vad ni gör och vi tolererar det inte”.

  • David Icke formulerar väl i denna länk – hur patologiskt det är att bland annat hantera gamla / andra behövande människor – på det vis som sker… – Det är inte “ett virus” som dödar, utan ett dåligt immunsystem – vilket behöver stärkas – dessutom förekommer flera underliggande sjukdomar ofta hos dessa grupper – problem vilka har utvecklats p g a systemets undermålighet… – David Icke pratar även insiktsfullt om ekonomin… vilket är en mycket intressant koppling till den situation som existerar…

   Coronavirus – A Long Planned Excuse To Transform The Economic System:
   https://www.youtube.com/watch?v=whWPogluwPA&feature=emb_title

   Precis som du Kjell, så återkommer jag ofta till – den masshysteri som har utvecklats & hur “vansinnet” har tagit fart rörande förekomsten av “ett virus”… som existerar var?

   –> Alla dessa digniteter som har undertecknat skrivelsen måste ha missat något väsentligt, eller hur… ??

 • EN RÖD TRÅD EXISTERAR… se följande länkar… med extremt rollspel i den första, infiltration inom Sveriges universitet i den andra, och den avslöjande bakgrunden i den tredje…

  1. https://www.youtube.com/watch?v=mx8xKcQMTRs&feature=emb_title

  2. https://akademiliv.se/2017/03/38808/

  3. http://johnnycirucci.com/gates-foundation-eugenics/

  Är det så konstigt att ett dylikt upprop har kommit? – Nej det tycker jag inte personligen eftersom alla har präglats i ett icke människovänligt system, som dessutom är nära relaterat till Big Pharma mm…

  Med tanke på “Gates Foundation” (länk 3) – är min huvudsakliga fråga… –> Hur kan en hel planet, mer eller mindre stängas ner – och dras med i en dylik “masspsykos”… ??

  • Svar till Ingrid: Det finns fullt av masshypnoser/massuggestioner (jag har researchat om två stora sådana). Precis som det verkar finnas de som har en hantverksskicklighet i att skapa dessa. Makt & pengar korrumperar de flestas medvetanden.

  • Ingrid du ställer bra frågor som de flesta borde göra. Hela spektaklet har definitiv elitens handskrift och som någon klok sa vid en insändare nu skiljer sig agn från vete.
   Det kan ju finnas två möjligheter varför det plötsligt dyker upp 1900 xperter med dessa krav. I det urusla sjukvårdssystem som man under decennier har byggt upp i Sverige har det varit en chans för läkare att äska pengar när någon form av “katastrof” ,även inbillade, hände för då sitter penningpungen löst hos politiker. Den andra scenarion är att dessa 1900 är alla bröder som nu har väkts för att skynda på agendan 2030.

 • Alltså snälla? 1900 inbillade experter på virus eller ska vi kalla dem xperter (inbillade experter).

  Okej vi sväljer detta direkt för vi vet ju alla att politikerna missköter denna “pandemi” och det grövsta.
  Men var är viruset, jag vill se en fantastisk fint bevis som inte är manipulerat, på detta virus. Visst vi har sett massor med bilder på ett virus? Men är dessa bilder bevis? Bildbevis? på ett coronavirus? eller virus över huvud taget?

  Jag varnade ju för doktor Wolfgang Wodarg i en video från han. Ni får titta på länken på en annan artikel. Titta nu på denna video från en annan dissident, mycket trovärdig tycker jag i alla fall.

  https://www.youtube.com/watch?v=pp27GF5FK2g&feature=em-lsp

 • Alltså snälla? 1900 inbillade experter på virus eller ska vi kalla dem xperter (inbillade experter).

  Okej vi sväljer detta direkt för vi vet ju alla att politikerna missköter denna “pandemi” och det grövsta.
  Men var är viruset, jag vill se en fantastisk fint bevis som inte är manipulerat, på detta virus. Visst vi har sett massor med bilder på ett virus? Men är dessa bilder bevis? Bildbevis? på ett coronavirus? eller virus över huvud taget?

  Jag varnade ju för doktor Wolfgang Wodarg i en video från han. Ni får titta på länken på en annan artikel. Titta nu på denna video från en annan dissident, mycket trovärdig tycker jag i alla fall.

  https://www.youtube.com/watch?v=pp27GF5FK2g&feature=em-lsp

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *