Personal i Vita Huset diskuterar coronadödlighet på endast 0,1-0,3%

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 april 2020
- Torbjörn Sassersson
Vita Huset presskonferens, 20 april 2020. Foto: Vita Husets presstjänst

NOTERAT. NewsVoice skrev tidigare om att professor Johan Giesecke, fd svensk statsepidemiolog i en intervju för den oberoende kanalen Unheard sagt att dödligheten för Covid-19 endast är runt 0,1%. Detta bekräftas av personal i Vita Huset via en oavsiktligt påslagen mikrofon.

Johan Giesecke är smittskyddsrådgivare för den svenska regeringen. Han var tidigare chefsforskare för European Center for Disease Prevention and Control och han är rådgivare för WHO. Giesecke säger i intervjun att Covid-19 egentligen är en ”mild sjukdom” som liknar influensan. Den faktiska dödligheten för Covid-19 är runt 0,1%, enligt Giesecke.

Nu visar en inspelning genom en “hot mic” (oavsiktligt påslagen mikrofon) att kännedom om Covid-19:s relativa ofarlighet verkar vara allmänt känd i Vita Huset. En person utan ansiktsmask säger till en medarbetare att han kan ta av sig masken Mannen berättar om nya Covid-19-uppgifter.

Mannen säger att en studie som släpptes 20 april av University of California visar att det fanns knappt 8000 smittfall i Kalifornien, men att forskarna samtidigt funnit att sjukdomen är betydligt mer spridd. Upp till 442,000 personer kan ha smittas i delstaten vilket drar ned dödligheten till endast 0,1-0,3%, alltså i linje med vanlig säsongsinfluensa.

Pressmeddelandet från University of California:

“Los Angeles (April 20, 2020) – USC and the Los Angeles County Department of Public Health (Public Health) today released preliminary results from a collaborative scientific study that suggests infections from the new coronavirus are far more widespread – and the fatality rate much lower — in L.A. County than previously thought.

The findings are from the first round of an ongoing study by USC researchers and Public Health officials. They will be conducting antibody testing over time on a series of representative samples of adults to determine the scope and spread of the pandemic across the county.

Based on testing results from 863 adults, the research team estimates that approximately 4.1% of the county’s adult population has antibody to the virus. Adjusting this estimate for statistical margin of error implies about 2.8% to 5.6% of the county’s adult population has antibody to the virus— which translates to approximately 221,000 to 442,000 adults in the county who have had the infection.

That estimate is 28 to 55 times higher than the 7,994 confirmed cases of COVID-19 reported to the county by the time of the study in early April.”Preliminary results of USC-LA County COVID-19 study released

De anställda i Vita Huset börjar sedan diskutera om hela Covid-19-krisen är en bluff eller inte, men klippet är inte tillräckligt långt för att det ska framgå vad deras egentliga slutsatser är. Den mer insatta mannen var dock säker på sin åsikt och han bar inte andningsskydd.

Text:Torbjörn Sassersson | Video: High Impact Flix på Bitchute

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq