Nya regler mot Covid-19: Stanna inomhus, gå inte på café, res inte…

24
Johan Carlson. Pressfoto: Lena Katarina Johansson
Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Pressfoto: Lena Katarina Johansson (hemsida)

Socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson presenterade idag vid en presskonferens ytterligare restriktioner i kampen mot spridningen av Covid-19.

“För att motverka spridningen av covid-19 i Sverige krävs att man alltid stannar hemma när man har symtom, att man är noggrann med handhygien och att alla håller avstånd till varandra. Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga.” – Folkhälsomyndigheten

Nya restriktioner

  • Alternativa lösningar till normal köbildning. Större avstånd mellan individer.
  • Människor som inte tillhör riskgrupper uppmanas att helst inte röra sig utomhus.
  • Gå inte på café eller handla mat och varor om det inte är nödvändigt.
  • Idrottsföreningar uppmanas att hålla träningar utomhus.
  • Kollektivtrafiken får inte ställa in turer.
  • Max antal personer per fordon inom kolletivtrafiken.
  • Resa inte till en annan region i Sverige. Stanna i den region där du bor.
  • Arbetsgivare bör se till att personal och besökare håller avstånd, att anställda arbetar hemifrån och att anställda undviker onödiga resor.
  • Ideella föreningar bör skjuta upp årsmöten och liknande.

Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer är bindande, enligt Johan Carlson, som hänvisar till smittskyddslagen, men det finns inga sanktioner mot den som bryter mot råden.

Text: NewsVoice | Källa: Folkhalsomyndigheten

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

24 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
9 april 2020 kl 14:39

Att folk inte ska röra sig utomhus handlar nog om att beröva dem solstrålningen så att deras hud inte får D-vitamin som skyddar dem. Ni måste komma ihåg att det rör sig om extrema psykopater som har nedrustat beredskapen och vården.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
2 april 2020 kl 15:33

Glädje och entusiasm har exponentiellt positivt förhållande till dysterhet och rädsla.
En glad person kan lyfta humöret på ett helt sällskap, medan en dystergök blir ganska ensam.

ann mari Hjorth
ann mari Hjorth
Gäst
2 april 2020 kl 14:35

Öppna uteserveringar snarast om ni inte kan äta inomhus. Enkel åtgärd. Klart bättre än att stänga ner verksamheten. Åt lunch vi en bilmack igår. Nästan tomt. /Ami snart 89.

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
2 april 2020 kl 14:25

Lyssna till Lars Bern! En sansad röst i sammelsuriet av tyckare. Jag är 88 och lever som jag brukar. Kommer jag att dö? Förmodligen men knappast av något coronavirus. Har ing andra sjukdomar och äter D- och C vitaminer.
Kollodialt silver är bra också om ni är rädda.

siv
siv
Gäst
Reply to  Ann Mari Hjorth
2 april 2020 kl 16:39

Bra Ann-Mari du kommer att klara dig!

Sture B
Sture B
Gäst
2 april 2020 kl 12:19

Människor som är så skitnödigt rädda för att dö att de gladeligen ger bort den lilla frihet de har kvar, förtjänar verkligen att leva under en diktatur.

Danne
Danne
Gäst
2 april 2020 kl 10:38

Jo nu verkar det bli tuffare i Sverige precis som i resten av Europa.
att dock folkhälsomyndighten och viss media fortfarande påstår att det det bara är ca 3000 döda i Kina är helt galet… men bra att expressen och viss annan svensk media vågar rapportera om kkps lögner rörande det verkliga antalet. Bra inslag här på China Uncensored om just detta, https://youtu.be/RFftsn6izic

Thomas
Thomas
Gäst
2 april 2020 kl 00:23

Nej, det verkliga anledningen är att allt är en välplanerad psykopat som enbart bygger på ynkliga människors rädsla för det okända.

Som vanligt saknas alltid dokumenterade och verifierade källanvisningar från de ”sakkunnigas” påståenden.

Jag vill se kliniska rapporter som verifierats av minst tre oberoende pålitliga institut innan jag överhuvudtaget kan ens börja överväga sanningshalten i dessa orimliga påståendena.

Sture B
Sture B
Gäst
1 april 2020 kl 23:55

Sakta men säkert bygger de upp spänningen inför det kommande vaccinet.

Thomas
Thomas
Gäst
Reply to  Sture B
2 april 2020 kl 00:28

Ja, låt oss göra slut på oket som håller oss fångna för SANNINGEN gör oss verkligen fria!

Thomas
Thomas
Gäst
1 april 2020 kl 23:36

Tidigare var det aldrig någon som brydde sig om ”riskgrupperna”, tvärtom, kunde det sparas så var det just på de äldre. Skandalerna har ju duggat ganska tätt de senaste 20-30 åren, eller hur?

Så varför bry sig nu och låta allt gå åt helvete för ingenting!!

Thomas
Thomas
Gäst
1 april 2020 kl 23:19

Jag hade ”Corona” redan för 30 år sedan, exakt samma symtombeskrivning och var slutligen dödssjuk och under specialistvård mer än 14 dgr. Men, då var ”Corona” inte uppfunnit så ”medicinexperterna” kallade det ”dubbelsidig lunginflammation”, same shit!

Grejen är att INGEN i min närhet blev smittat, utan min självpåtagna sjukdom berodde enbart på extrem stress.

siv
siv
Gäst
1 april 2020 kl 19:20

Saknar rekommendationer att ta x-tra D-vitamin, C + Zink o sluta med statiner för guds skull!!! Se Docent Ralf Sundberg på swebbTV och Intervjun med Lars Bern förstås.

Johnny AnderssonD
Johnny Andersson
1 april 2020 kl 16:06

…safe…

Johnny AnderssonD
Johnny Andersson
1 april 2020 kl 16:05

Sverige följer WHOs rekommendation med social distansering. Det borde minska smittspridningen i samhället. Italien, Spanien, USA och Iran har epedemin brutit ut, snart lär det bli liknande utveckling i Sverige, den som lever får se. Stay sade!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Johnny Andersson
1 april 2020 kl 18:41

Kolla upp WHO:s bakgrund!

Ivan
Ivan
Gäst
Reply to  Åke i Sörmland
2 april 2020 kl 09:15

Världshälsoorganisationen (WHO) får nu 80 procent av sin budget från öronmärkta donationer. Med detta utövar givarna stort inflytande – och tar ofta med sig sina egna ekonomiska intressen.
I samband med koronakrisen bör det nämnas att Världshälsoorganisationen WHO finansieras av den amerikanska miljardären Bill Gates .
https://www.nyhetsbanken.se/2020/03/who-finansieras-av-bill-gates.html#more

Förmodligen den mest avvisande upplevelsen som jag hittills har hört om Corona är den som går: Det är bara – eller främst – de gamla och redan sjuka som dör från Covid-19 – och de hade inte så länge att leva i alla fall. ”
https://www.rt.com/op-ed/484696-eugenics-social-darwinism-coronavirus/

Den brittiska kommentatorn Toby Young, som tidigare har förespråkat det han kallade “progressiv eugenik”, sa “att spendera 350 miljarder pund för att förlänga livet för några hundra tusen mestadels äldre är en ansvarslös användning av skattebetalarnas pengar.”
Vad anser han som en ”ansvarsfull användning av skattebetalarnas pengar? Invaderar Irak? Bomba Libyen? Rädda bankirerna?
Ska människor över 70 år känna sig skyldiga för att de ville hålla sig levande i Corona-åldern?
Sir David King, Blair / Brown-regeringens tidigare vetenskapliga rådgivare (och tidigare senior vetenskaplig rådgivare för UBS Bank), uppmanade människor över 90 år att hålla sig borta från sjukhus för att undvika “överbelastning”. De 90-åringar som antagligen har betalat miljoner,om inte miljarder under sin livstid genom skatter och socialförsäkringsavgifter.
Det är inte bara de väldigt gamla som de nya sociala darwinisterna. Det är också de som har “underliggande hälsotillstånd”. Coronavirus tar en hög andel av dessa människor, säger vi, så varför så stor väsen? De var sjuka ändå! Men människor med ”underliggande hälsotillstånd” kan leva meningsfulla, kvalitetsliv under lång tid.
Idén att i en pandemi är livet för dem med underliggande hälsotillstånd är helt motbjudande för alla som har en moralisk kompass.
De flesta människor är förvånade över den helt hjärtlösa eugenikisten och den sociala darwinistiska ideologin och trodde att de hade sett slutet på det för flera decennier sedan. Men det är tillbaka och “mainstreamed” – och i det långa loppet utgör det utan tvekan ett lika stort hot mot samhället som det eländiga coronaviruset självt.

Thomas
Thomas
Gäst
Reply to  Johnny Andersson
1 april 2020 kl 23:28

Visst, det har ju funkat jättebra med karantänen i Italien. Alla sitter inne men ”pandemin” rasar vidare om man nu vill tro på samma media som ljugit om allt annat i århundraden…

Danne
Gäst
1 april 2020 kl 14:47

“Människor som inte tillhör riskgrupper uppmanas att helst inte röra sig utomhus.”
Särledes onödig omskrivning av; folk uppmanas att helst inte röra sig utomhus.

Det luktar illa om detta. Det blir tvångsinjektioner och ‘mark of the best’ inom kort skulle jag tro.

Har ni skrivit något om ‘Event 201’ här på NV ännu? Annars är det hög tid att ni tittar på det tycker jag.
https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174

Erik Forsman
Reply to  Danne
2 april 2020 kl 06:08

Var ute hela dan igår. Tog långpromenad med min “väninna” och satt en stund vid vattnet och solade. Många passade på att göra det samma här i Nackareservatet. Folk har börjar tröttna.

Marcus
Marcus
Gäst
1 april 2020 kl 14:28

Är denna korrekt: “Människor som inte tillhör riskgrupper uppmanas att helst inte röra sig utomhus.”. Känns litet oklar, rätt svårt att klara sig utan att röra sig utomhus.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Marcus
1 april 2020 kl 16:37

Folkhälsomyndighetens skrivning:

“Personer över 70 år och de som tillhör andra riskgrupper bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och helt undvika att åka med kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel.”

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/nya-allmanna-rad-hall-avstand-och-ta-personligt-ansvar/

Patrique Ståhl Dordevic
Gäst
1 april 2020 kl 13:40

Använd munskydd!!!

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
Reply to  Patrique Ståhl Dordevic
1 april 2020 kl 14:28

Använd huvudet!!!
Precis som Amazing Polly i denna videon där hon visar vem WHO-chefen är och
hur vaccinadeln hänger ihop i den pandemiska industrin
https://www.youtube.com/watch?v=9uWriZEC8BQ

LeifB