Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Läkare oeniga om bästa vårdmetoder för corona – Exempel

publicerad 27 april 2020
- Kerstin Unger-Salén
Bild: Covid-patient. Foto: HH. Licens: Unsplash.com
Bild: Covid-patient. Foto: HH. Licens: Unsplash.com
Temabild: Covid-patient. Foto: HH. Licens: Unsplash.com

GRANSKNING. Hälsoprofilen Kerstin Unger-Salén som driver en egen hälsoklinik har gått på djupet för att se vilka fungerande vårdmetoder son finns för att behandla Covid-19 och vilka som används i tex Sverige. Situationen ser inte bra ut. Flera metoder som rönt framgång i andra länder tillämpas inte i Sverige.

Text: Kerstin Unger-Salén

Intensivvårdsläkare och andra läkare från hela världen som vårdar Covid-patienter anmäler egendomligheter med detta virus och söker information om vad som är den mest säkra behandlingen. Cameron Kyle-Sidell (Medical Doctor, MD) vid Maimonides Medical Center, är läkare och chefsansvarig för ett intensivvårdssjukhus i Brooklyn, New York, konstaterar att de verkar som covid-patienter behandlas för fel sjukdom eller med felaktiga medel. Många patienter visar sig inte direkt ha lungproblem, men tycks ha samma symptom som höjdsjuka med syrebrist i blodet, så kallad hypoxia.

Människor tycks helt enkelt tappa syre i blodet och det leder gradvis till att organen kollapsar och att människorna dör, alltså de dör inte av lunginflammation och ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome) utan av hypoxia.

Man rapporterar också att patienter som drabbats värst av Covid-19 ofta lider av diabetes, hjärtsjukdomar och fetma samt har nedsatt immunförsvar. Ett starkt immunförsvar är beroende av bra näringskost, mineraler och vitaminer, men det anses vara ”fake news” att påstå att vitaminer bygger upp immunförsvaret, speciellt om man nämner det i ett Covid-sammanhang, trots att det finns mängder evidensbelagda forskningsstudier som bekräftar hur viktigt det är för hälsa och immunförsvar, framför allt vitaminerna C och D, men även A och E, folsyra samt mineralerna zink, magnesium och selen.

Läs hela artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq