Mikrobiologerna inte ens överens om att viruset är en levande mikrob

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 1 april 2020
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

KRÖNIKA. Åren är 2019 och 2020. Riken går på knäna. Ekonomier kraschlandar. Börser rasar. Massarbetslöshet. Gator och affärer töms. Människor flyr skrämda till sina sommarstugor, eller stänger in sig i sina hem. Allt för att en pytteliten mikrob härjar fritt överallt i världen. 

Text: Christer Nilsson, författare med medicinhistoria som specialitet

Scenariot är inte obekant för mänskligheten. Digerdöden (bacillen Yersinia pestis) krävde 25 miljoner liv bara i Europa. Åren 1350- 1720 återkom pesten i 60 stora pandemier som krävde tiotals miljoner liv. Koleran (bacillen Vibrio cholerae) dödade 100 miljoner européer under åren 1830-1896. Spanska sjukan 1918-19 återkom i tre stora vågor under ett helt år (influensavirus A H1N1) – dödssiffran är osäker och varierar mellan 30 och 100 miljoner.

Nu har viruset SARS-CoV-2 med dess sjukdom Covid-19 slagit klorna i oss.  Ett nytt virus som mäts i nanostorlek, en superkort nukleinsyrasträng med mindre än 30 gener och där mikrobiologerna inte ens är överens om att det är en levande mikrob. Så vad är det då i stället, en molekyl som inte ens kan förökar sig själv? Som plötsligt kan mutera (vilket redan hänt en gång) till något helt annat.  Som i stället infekterar sitt offer, tränger in i våra celler, tvingar dem att tillverka nya virusmikrober och sprids till nästa värd – igen och igen – och har på kort tid pandemiskt snart smittat en miljon människor.

Boten mot soten? Ingen vet säkert. Sätta en stor del av befolkningen i karantän? Flockimmunitet? Fordrar att av populationen cirka 6 av 10 infekteras för att viruset ska försättas i viloläge och att befolkningen sedan är immuniserad mot ett nytt utbrott.

Vaccin? Inget alternativ på kort sikt. Vaccin kräver en tillverkningsprocedur som tar 12-18 månader och om man inte använder rätt viruskomponenter (virus kan mutera helt oberäkneligt) får man inget skyddande immunförsvar.

Antivirala läkemedel? Närmast då mot bakteriella följdsjukdomar till virussjukdomen. Utöver antibiotika kan de skada mer än hjälpa. Här har nämnts bromsmediciner mot HIV, malaria (klorokinfosfat), ebola (favipiravir) och även remdesvir, en experimentell substans. Nu diskuteras även att man skulle kunna ta plasma från personer som haft Covid-19, för att ge deras antikroppar till smittade och allvarligt sjuka för att immunisera dem.

I övrigt handlar akutläget nu världen om att tillhandahålla tillräckligt många intensivvårdsplatser och respiratorer som kan lindra de svårast sjuka med andningsbesvär. Där sviktar tyvärr många länders planering och beredskap.

Text: Christer Nilsson, författare med medicinhistoria som specialitet


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Stefan Lanka vann överklagan om utfästelsen han gav på 100 000 Euro till den som kan bevisa att Mässlingvirus existerar. 5 experter inklusive prof. Dr. Andreas Podbielski, som utsågs av OLG Stuttgart till föregående domstol, har konsekvent funnit att ingen av de sex publikationer som har införts i rättegången, innehåller vetenskapligt bevis på att det finns det påstådda mässlingviruset.

  Tidigare har han även bevisat att HIV virus inte existerar.

  https://anonhq.com/anti-vaxxer-biologist-stefan-lanka-bets-100k-measles-isnt-virus-wins-german-federal-supreme-court/

 • Stefan Lanka vann överklagan om utfästelsen han gav på 100 000 Euro till den som kan bevisa att Mässlingvirus existerar. 5 experter inklusive prof. Dr. Andreas Podbielski, som utsågs av OLG Stuttgart till föregående domstol, har konsekvent funnit att ingen av de sex publikationer som har införts i rättegången, innehåller vetenskapligt bevis på att det finns det påstådda mässlingviruset.

  Tidigare har han även bevisat att HIV virus inte existerar.

  https://anonhq.com/anti-vaxxer-biologist-stefan-lanka-bets-100k-measles-isnt-virus-wins-german-federal-supreme-court/

 • “Breaking News!! UK mortality since CV crisis is 5% BELOW average”
  By Nick Kollerstrom on April 1, 2020
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204932;

  Corona sjukan är uppenbarligen inte mer besvärlig än den “vanliga” influensan som drabbar oss varje år.
  Det är fråga om en BLUFF – en Media-bluff, alltså – något vi borde vara väl insatta i, då vi under de senaste 18.5 åren varit utsatta för den ena MSM-Fake News-attacken efter den andra: 9/11, Osama bin Laden är den muslimske förövaren, Saddam Hussein’s Weapons of Mass Destruction, Londons tunnelbana/muslimsk terror, Sandy Hook, Boston Maraton, etc, med mera – i en enda lång ström, liksom krigen i främst MENA.
  Men tyst i MSM om annat, såsom:
  1. POTUS Trump kallar in 1 000 000 reservister genom EO (27/3-2020).
  2. Pentagon beordrar stabs-officerare till djupt belägna skyddsrum i Colorado.
  3. Utrikesminister Mike Pompeo vädjade till amerikaner utomlands att skyndsamt åka hem, om dom önskade nu önskade så och inte dra ut på hemresan. Skyller på svårigheter med flygtrafiken.
  Referens: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204938;

  Mycket konstiga signaler beträffande Federal Reserve Bank, har dykt upp. FED påstås ha gått upp/smält samman i amerikanska finansdepartementet:
  https://russia-insider.com/en/huge-jewish-finance-firm-just-took-over-us-treasury-and-fed-blackrock-transcript-audio/ri28494;
  “This Huge Jewish Finance Firm Just Took Over the US Treasury and Fed (Blackrock, Transcript + Audio)”

  Corona-smittan har i så fall verkligen varit en dimridå för Ekonomi/finans och dess totala förändring. Hörde hur Trump igår varnade alla amerikaner om att de två kommande veckorna kommer vara mycket kritiska för framtiden.

  • Kanske någon som har Corona-hostat på dollarn så den nu är döende. Men den har väl i och för sig haft en vacklande hälsa enda sen 1913.

 • “Breaking News!! UK mortality since CV crisis is 5% BELOW average”
  By Nick Kollerstrom on April 1, 2020
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204932;

  Corona sjukan är uppenbarligen inte mer besvärlig än den “vanliga” influensan som drabbar oss varje år.
  Det är fråga om en BLUFF – en Media-bluff, alltså – något vi borde vara väl insatta i, då vi under de senaste 18.5 åren varit utsatta för den ena MSM-Fake News-attacken efter den andra: 9/11, Osama bin Laden är den muslimske förövaren, Saddam Hussein’s Weapons of Mass Destruction, Londons tunnelbana/muslimsk terror, Sandy Hook, Boston Maraton, etc, med mera – i en enda lång ström, liksom krigen i främst MENA.
  Men tyst i MSM om annat, såsom:
  1. POTUS Trump kallar in 1 000 000 reservister genom EO (27/3-2020).
  2. Pentagon beordrar stabs-officerare till djupt belägna skyddsrum i Colorado.
  3. Utrikesminister Mike Pompeo vädjade till amerikaner utomlands att skyndsamt åka hem, om dom önskade nu önskade så och inte dra ut på hemresan. Skyller på svårigheter med flygtrafiken.
  Referens: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204938;

  Mycket konstiga signaler beträffande Federal Reserve Bank, har dykt upp. FED påstås ha gått upp/smält samman i amerikanska finansdepartementet:
  https://russia-insider.com/en/huge-jewish-finance-firm-just-took-over-us-treasury-and-fed-blackrock-transcript-audio/ri28494;
  “This Huge Jewish Finance Firm Just Took Over the US Treasury and Fed (Blackrock, Transcript + Audio)”

  Corona-smittan har i så fall verkligen varit en dimridå för Ekonomi/finans och dess totala förändring. Hörde hur Trump igår varnade alla amerikaner om att de två kommande veckorna kommer vara mycket kritiska för framtiden.

  • Kanske någon som har Corona-hostat på dollarn så den nu är döende. Men den har väl i och för sig haft en vacklande hälsa enda sen 1913.

 • Många hårda miljöaktivister är överlyckliga över atmosfären av rädsla som Covid-19 har skapat; för dem är det ett instrument för att förverkliga drömmen om ett samhälle som följer klimatalarmistenes dogma.
  Frank Furedi är författare och social kommentator är en emeritusprofessor i sociologi vid University of Kent i Canterbury. Författare till How Fear Works :The Culture of Fear in the 21st Century skriver: “Medan du är livrädd för Covid-19, är vissa klimatalarmister överlyckliga. För dem är rädsla en möjlighet.
  https://www.rt.com/op-ed/484627-covid-climate-alarmists-fear/

  “Vissa tror att pandemin är en chans att göra om samhället och bygga en bättre framtid”, hävdar en förespråkare för klimatalarm. Så om du trodde att Covid-19 är en global pandemi av katastrofala proportioner, tänk igen!
  I väst arbetar hårda miljöaktivister övertid för att framställa Covid-19 som återbetalning för alla elände som människor har orsakat på planeten. De hävdar att den globala uppvärmningen, artsutrotning, uppkomsten av superbugs och ätandet av kött på något sätt är direkt eller indirekt kopplat till utbrottet av den nuvarande pandemin. De ser på rädslan och ångesten som genereras av den nuvarande folkhälsokrisen som en möjlighet att främja budskapet om, om vi inte accepterar deras dogma, mänskligheten kommer att utrotas.
  De är positivt överlyckliga över det tillfälle som skapas av den klimaträdsla som är allomfattande över hela
  världen. “Vi har försökt i flera år att få människor ur det normala läget och i nödläge, säger entusiasten Margaret Klein Salamon, som är chef för förespråkningsgruppen The Climate Mobilization.
  Hon tillade att “vad som är politiskt möjligt är grundläggande annorlunda när många människor kommer i nödläge – när de i princip accepterar att det finns fara, och att om vi vill vara säkra måste vi göra allt vi kan”.
  Att hålla människor i ett tillstånd av rädsla för vad de eufemistiskt beskriver som “nödläge” är målet för Klein Salamon. “Nu är utmaningen att hålla nödläge aktiverat om klimatet”.
  Det är ett annat sätt att upprätthålla och institutionalisera ett klimat av rädsla är det huvudsakliga målet för denna rörelse. Ur detta perspektiv är Covid-19 inte så mycket en tragisk folkhälsofråga utan ett instrument för att förverkliga drömmen om ett samhälle som går i enlighet med den miljömässiga dogmen om misantropisk eländighet.
  Klimatalarmister har myntat uttrycket “mänsklig påverkan” för att föreslå att vad människor har gjort mot planeten per definition är helt förstörande. De hatar människors påverkan på världen så mycket att många av dem vill dramatiskt minska antalet barn som är födda.

  Tillbaka på 1600-talet förutsåg den engelska filosofen Thomas Hobbes den gröna politiken av rädsla i sin klassiska text, The Leviathan. Hobbes hävdade att det är bra när människor är rädda. Varför? Eftersom människor i deras rädsla lät sig lätt underkasta sig en absolutistisk härskare i utbyte mot hans skydd.
  Man behöver inte en doktorsexamen i filosofi för att förstå att klimatalarmistisk politik leder direkt till dörren till Leviatan.
  Enligt klimatalarmistisk berättelse är det att vara rädd för ditt liv det önskvärda tillståndet att vara i. Som Klein Salamon antydde, ” vi måste lära oss att vara rädda tillsammans och komma överens om vad vi är livrädda för”!
  Varför? Eftersom kollektiv rädsla kommer att tvinga regeringar att agera!

 • Sedan jag förstod att virus inte anses vara något som lever har jag alltid undrat hur man med ett vaccins adjuvans kunnat “döda det” för att det inte ska göra skada i kroppen.
  Det är omöjligt att döda något som inte lever.

 • Många hårda miljöaktivister är överlyckliga över atmosfären av rädsla som Covid-19 har skapat; för dem är det ett instrument för att förverkliga drömmen om ett samhälle som följer klimatalarmistenes dogma.
  Frank Furedi är författare och social kommentator är en emeritusprofessor i sociologi vid University of Kent i Canterbury. Författare till How Fear Works :The Culture of Fear in the 21st Century skriver: “Medan du är livrädd för Covid-19, är vissa klimatalarmister överlyckliga. För dem är rädsla en möjlighet.
  https://www.rt.com/op-ed/484627-covid-climate-alarmists-fear/

  “Vissa tror att pandemin är en chans att göra om samhället och bygga en bättre framtid”, hävdar en förespråkare för klimatalarm. Så om du trodde att Covid-19 är en global pandemi av katastrofala proportioner, tänk igen!
  I väst arbetar hårda miljöaktivister övertid för att framställa Covid-19 som återbetalning för alla elände som människor har orsakat på planeten. De hävdar att den globala uppvärmningen, artsutrotning, uppkomsten av superbugs och ätandet av kött på något sätt är direkt eller indirekt kopplat till utbrottet av den nuvarande pandemin. De ser på rädslan och ångesten som genereras av den nuvarande folkhälsokrisen som en möjlighet att främja budskapet om, om vi inte accepterar deras dogma, mänskligheten kommer att utrotas.
  De är positivt överlyckliga över det tillfälle som skapas av den klimaträdsla som är allomfattande över hela
  världen. “Vi har försökt i flera år att få människor ur det normala läget och i nödläge, säger entusiasten Margaret Klein Salamon, som är chef för förespråkningsgruppen The Climate Mobilization.
  Hon tillade att “vad som är politiskt möjligt är grundläggande annorlunda när många människor kommer i nödläge – när de i princip accepterar att det finns fara, och att om vi vill vara säkra måste vi göra allt vi kan”.
  Att hålla människor i ett tillstånd av rädsla för vad de eufemistiskt beskriver som “nödläge” är målet för Klein Salamon. “Nu är utmaningen att hålla nödläge aktiverat om klimatet”.
  Det är ett annat sätt att upprätthålla och institutionalisera ett klimat av rädsla är det huvudsakliga målet för denna rörelse. Ur detta perspektiv är Covid-19 inte så mycket en tragisk folkhälsofråga utan ett instrument för att förverkliga drömmen om ett samhälle som går i enlighet med den miljömässiga dogmen om misantropisk eländighet.
  Klimatalarmister har myntat uttrycket “mänsklig påverkan” för att föreslå att vad människor har gjort mot planeten per definition är helt förstörande. De hatar människors påverkan på världen så mycket att många av dem vill dramatiskt minska antalet barn som är födda.

  Tillbaka på 1600-talet förutsåg den engelska filosofen Thomas Hobbes den gröna politiken av rädsla i sin klassiska text, The Leviathan. Hobbes hävdade att det är bra när människor är rädda. Varför? Eftersom människor i deras rädsla lät sig lätt underkasta sig en absolutistisk härskare i utbyte mot hans skydd.
  Man behöver inte en doktorsexamen i filosofi för att förstå att klimatalarmistisk politik leder direkt till dörren till Leviatan.
  Enligt klimatalarmistisk berättelse är det att vara rädd för ditt liv det önskvärda tillståndet att vara i. Som Klein Salamon antydde, ” vi måste lära oss att vara rädda tillsammans och komma överens om vad vi är livrädda för”!
  Varför? Eftersom kollektiv rädsla kommer att tvinga regeringar att agera!

 • Sedan jag förstod att virus inte anses vara något som lever har jag alltid undrat hur man med ett vaccins adjuvans kunnat “döda det” för att det inte ska göra skada i kroppen.
  Det är omöjligt att döda något som inte lever.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *