Visar Pentagonstudie att influensavaccin ökar risken att få Covid-19? Både ja och nej.

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 april 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Anderson Cooper (foto: Minds Eye, licens: CC BY-SA 2.0) och Robert F. Kennedy Jr (foto: Gage Skidmore, licens: CC BY-SA 3.0)
Anderson Cooper (foto: Minds Eye, licens: CC BY-SA 2.0) och Robert F. Kennedy Jr (foto: Gage Skidmore, licens: CC BY-SA 3.0)
Anderson Cooper (foto: Minds Eye, licens: CC BY-SA 2.0) och Robert F. Kennedy Jr (foto: Gage Skidmore, licens: CC BY-SA 3.0)

NEWSVOICE FAKTACHECK. Children’s Health Defense, en organisation som grundades av Robert F. Kennedy Jr skriver att en Pentagonstudie visar att influensavaccin ökar risken för att infekteras av coronavirus med 36%. Factcheck hävdar i en kommentar att det inte stämmer och hänvisar till rapporten, men vad är egentligen fel, enligt Factcheck? NewsVoice faktacheckar.

I sociala medier sprids just nu uppfattningen att en Pentagonstudie bevisar att influensavaccin ökar risken för få Covid-19. Det är i sammanhanget vanligt förekommande att Covid-19 blandas ihop med själva viruset.

Enligt Folkhälsomyndigheten är Covid-19 det officiella namnet för sjukdomen som orsakas av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 (SARS-coronavirus-2). Det är alltså fel att påstå att Pentagonrapporten bevisar att influensavaccin ökar risken för att få sjukdomen Covid-19. Rapporten visar dock att influensavaccin kan öka risken att bli sjuk av coronavirus.

Problemet för skribenten Angelo Fichera på Factcheck.org i sin tolkning är att Covid-19 i realiteten står för coronavirus disease 2019. Med andra ord, Covid-19 är en sjukdom som orsakas av ett coronavirus (SARS-coronavirus-2).

Bakgrunden till reaktionen från Factcheck.org är förmodligen dels att Robert F. Kennedy Jr har ett stort inflytande över flera miljoner amerikaner och dels att Kennedy ifrågasatt TV-ankaret Anderson Cooper (och dr Sanjay Gupta) som på CNN hävdat (12 mars 2020 i programmet Corona Facts and Fears) att alla som är oroliga för coronaviruset bör vaccinera sig. Cooper syftade i sammanhanget på sjukdomen Covid-19. Återigen blandas sjukdomen Covid-19 ihop med coronavirus, avsiktligt eller inte.

Robert F. Kennedy menar i sin artikel att vaccinering är ett dåligt förslag:

“Setting safety and efficacy of influenza vaccination aside, is Anderson’s claim that the flu shot will help people fight Covid-19 remotely true? The short answer is no. In fact, the results of many peer-reviewed, published studies prove that Anderson’s recommendation may have been the worst advice he could have given the public.”

I det här läget bör vi gå tillbaka till Pentagonstudien som rubricerats: Influenza vaccination and respiratory virus interference among Department of Defense personnel during the 2017–2018 influenza season.

Studien förklarar fenomenet virusinterferens:

“Receiving influenza vaccination may increase the risk of other respiratory viruses, a phenomenon known as virus interference.”

I rapportens slutsats skriver rapportförfattarna att:

Vaccine derived virus interference was significantly associated with coronavirus and human metapneumovirus; however, significant protection with vaccination was associated not only with most influenza viruses, but also parainfluenza, RSV, and non-influenza virus coinfections.”

Slutsats

Pentagonstudien visar att virusinterferens pga av influensavaccinering är signifikant associerad med en ökad risk att smittas av coronavirus. Eftersom Covid-19 är ett coronavirus är det sannolikt inget dåligt råd från Kennedys sida att avstå från influensavaccinering för att förbygga Covid-19, som en personlig försiktighetsåtgärd.

Slutsatsen måste även inkluderas att både CNN och Factcheck.org vilseleder på ett smart sätt.

Text och faktacheck: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Är det så konstigt att vi har det som vi har det? När ingenting längre får vara naturligt. Vi har utarmat odlingsjordarna, bara tillfört sådana ämnen som ger snabb tillväxt. För ekonomisk vinning. Vi har förgiftat samma jordar, besprutat med alla upptänkliga gifter. För ekonomisk vinning. Säd får inte växa sig hög, nej nej, den måste stråförkortas. För ekonomisk vinning. Så fort vi känner minsta lilla obehag någonstans, ska det medicineras bort. Vi ska injicera vacciner för allt och intet. Allt för ekonomisk vinning. Gud förbjude att kroppens eget försvar skulle få känna lite arbetsglädje! Vi ska för allt i världen hållas lagom sjuka genom hela livet, för samma ekonomiska vinning. Våra kroppar duger inte som de är, det ska förstoras, förminskas, förändras både här och där. Som extra krydda på denna anrättning ska vi också bestrålas, varenda sekund. Våra myndigheter ställer snällt upp vid den ekonomiska vinningens altare och förbjuder alla alternativa behandlingsmetoder som skulle kunna rädda massor med liv. Vitaminer, mineraler, örter, allt som inte är patenterbart är superfarligt. Det ska inte finnas en enda plätt på denna jord, dit vi kan få dra oss tillbaka och vara den biologiska varelse vi faktiskt skapats till. Vi ska fortsätta överkonsumera, ju mera obehövligt desto bättre. Vi slår oss för bröstet och är såå malliga över hur bra vi är, hur bra det går för Sverige. Ja visst gör det. Apoteksreklam säger att hälften av vår befolkning tar medicin varje dag. Varannan svensk är alltså så sjuk att den behöver medicin! Uppenbarligen tänker man inte stoppa vansinnet förrän hela befolkningen är tillräckligt sjuk för att göda storkapitalet. Corona var nog inte så ovälkommet som det ska se ut som. Ytterligare en vinstbringande sjukdom, vad ska man hitta på nästa gång?

 • Jag upplever i väldigt många artiklar, också den ovan, att man bortser från det faktum att de test som används för att hitta coronavirus inte är pålitliga. Flera studier har visat att de ger falska positiva svar, och det till en mycket stor andel. Testet som direkt blev tillgängligt (via den så kallade megavirologen Kristian Drosten) har inte genomgått några regelrätta kontroller för att bekräfta dess validitet. Som av en slump råkar det vara Drosten som också utvecklade tester för Zika, MERS och SARS, och alla visade sig i efterhand ge falska positiva svar. Hur kan en sådan man då få kallas megavirolog, och hur kan han anförtros uppgiften att utveckla ett test som man sedan låter bli att validera innan det tas i massanvändning i hela världen? Förmodligen för att det inte alls handlar om att få till stånd ett sanningsenligt test.

  När jag bygger mitt eget pussel ser jag att influensavaccination ökar risken för att testa positivt för corona. Men det betyder inte att man har varken covid-19 eller SARS-coronavirus-2. Vilket för övrigt stämmer mycket bra överens med Lombardiet i norra Italien , där man gjorde en massvaccinering med influensavaccin strax innan den så kallade “pandemin” bröt ut.

  • Jag har precis lyssnat till “runda-bordet-samtalet” del 1 – som avslutar vaccinserien… – Där säger Dr. Judy Mikovits tydligt – att vaccinationer för influensa ökar risken för andra virus – som covid-19 (ex. Italien) – med avseende på vaccinets innehåll… !! Beroende på dessa vacciner, och deras varierande / olika tillsatser – så utvecklas kontinuerligt nya former av virus… – Kan det bli tydligare än så? –> Undvik vaccinationer!!

 • Tack Ingrid för synnerligen intressant information på youtube av Dr, Kaufman.,Det var en lång intervju men allt han sade var väl underbyggt och öppnade upp ny förståelse hur man missbrukar forsknig hur man vill Tack! Kan rekommenderas.

 • Det behövs ingen “evidensbaserad forskning” för stt bevisa att vaxxiner är sjukdomsalstrande….Bara tänk på vad dom innehåller: tiomersal (kvicksilver) formaldehyd, aluminium och andra adjuvanser…Nu kan nån påstå att det är i så små mängder….men men,tänk på att alla tål inte på samma sätt gifter. Vaxxiner injiceras direkt in i kroppssystemet utan att gå genom nåt reningsorgan, precis som vilket heroin som helst

 • Den som följer serien om vacciner, kunde i avsnitt 6 – ta del av följande information (25:48):
  Vill vi ha in detta i våra barns kroppar – och i våra egna… via vaccinationer… ???

  * CHICKEN FIBROBLAST CELLS & EMBRYOS

  * CHICK RETINAL & KIDNEY CELLS

  * MONKEY & DOG KIDNEY CELLS

  * ABORTED HUMAN FETAL LUNG FIBROBLAST CELLS

  * MOUSE BRAIN TISSUE

  Man berättade även i det avsnitet om att material från möss hade hittats i prostata-cancer… -Artfrämmande ämnen i våra kroppar relaterat till cancer, hur ser den agendan ut?

  Det handlar främst om att försöka förstå den BAKOMLIGGANDE AGENDA som den djupa staten driver rörande vacciner, och att det är en vidrig skandal med alla liv som har påverkats, genom direkt död och mängder av sjukdomar vars uppkomst och lidande kan kopplas samman med relaterade vacciner… & Pengar, pengar och pengar i överflöd… Dessutom växer vaccinagendan katastrofalt mycket – med tanke på antalet vacciner man vill ha ut på MARKNADEN… !!!

  Jag har som så många andra här under flera månader följt och tagit del av en stor mängd information rörande covid-19, corona och allt vad som nu kan läggas till detta sammanhang – som inledande rollspel, olika agendor och alla de involverade institutionerna världen över… – Vad är det vi som befolkning har fått vara med om?

  Lyssna gärna omgående på följande väl insatta doktor – innan även detta raderas från webben:

  Dr. ANDREW KAUFMAN ~ “A DOCTOR SPEAKS OUT: Secrets, Lies, Fake News & Coronavirus” [Age Of Truth TV]
  https://www.youtube.com/watch?v=APaUEgfeAYE&feature=emb_title

 • Vad som framgår av denna studie är således ännu värre. Den säger ju att vi har 36% större chans att bli sjuka av SarsCoronavirus 2 om vi smittas.Många som har varit kloka nog att inte ta den årliga
  influensasprutan kommer kanske smittas men inte bli sjuka i lika hög utsträckning som de som snällt följt myndigheternas uppmaningar.Det här är faktiskt enormt viktig information som baserar sig på evidensbaserad studie utfört av Pentagoni USA.Således inte den minsta uns av Fake News. Jag läste den publicerade studien i sin helhet igår kväll och det råder ingen tvekan om sanningshalten. Lennart Fröberg, du har så rätt Vaccine Induced Enhancement är ett av många saker som skiljer gamla vaccin från de man producerar idag. Det är otroligt hur mycket man sätter människors hälsomässiga säkerhet på spel, och varje dag blir vi alltmer medvetna. Hoppas denna “paus” kan väcka människor att observera och vara mera kritiska till vad myndigheter vill fä oss att göra. Glöm inte att rätten till vad man vill göra med vår kropp tillhör oss och inte staten.

 • Som du säkert kommer ihåg i den artikel jag skrev gällande Covid-19 så nämnde jag det som kallas Vaccine Induced Enhancement vilket är precis det de beskriver som konsekvens när ett influensavaccin injiceras så ökar risker för konsekvenser när exponering sker för patogener liknande de som injicerats. Det finns inget vaccin som vetenskapligt testats för biologisk säkerhet eller effektivitet de senaste 32 åren. Så det säkraste vaccinet är det som aldrig injiceras i något levande, människa eller djur.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *