John Perkins: Så här förändras världen efter coronakrisen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 15 april 2020
- Torbjörn Sassersson
John Perkins, 2017. Foto: eget verk
John Perkins om världen efter coronakrisen. Foto: eget verk
John Perkins, 2017. Foto: eget verk

NOTERAT. John Perkins, mannen som skrev bästsäljaren Confessions of an Economic Hit Man kritar upp den nya värld han tror blir konsekvensen av Covid-19-pandemin och han ser många positiva förändringar. NewsVoice sammanställer Perkins 12 världsförändringar i världen efter coronakrisen.

Frågorna alla ställer sig idag är: när kommer Coronavirus-krisen att ta slut och när kan vi återgå till ett normalt liv? Svaret är dystert, eller kanske inte alls. Perkins tror att vi aldrig får tillbaka samma liv och värld vi hade innan coronakrisen. “Det gamla normala är borta” och “denna pandemi kommer att ha liknande effekter som vid ett stort krig eller en depression”, skriver Perkins i sitt senaste nyhetsbrev.

Perkins är säker på att coronakrisen kommer att förändra vårt sätt att leva, göra affärer, transportera oss själva, konsumera och kommunicera med varandra. Vi måste nu förvänta oss det oväntade och vi måste vara beredda på nya förändringar, menar han. Vi måste erkänna att vi framför allt är världsmedborgare. Han efterfrågar samtidigt ett nytt och bättre ledarskap i världen, men frågan är hur troligt det är när världens ledare snarare verkar utnyttja situationen för att bibehålla makten och för att skydda sina egna intressen, men tillbaka till Perkins positiva framtidssyn.

Han skriver att många hört av sig och bett honom att försöka ställa en prognos för världen efter coronakrisen. Han menar att det är svårt, men trots det presenterar Perkins en lista på 12 stora förändringar som vi kan vara ganska säkra på att få se, menar han.

Världen efter coronakrisen – Tolv sannolika effekter

1. Företag kommer att flytta så mycket som möjligt av sin försäljning till webbshoppar.

ArcanumSkolan 2024

2. Många institutioner, i de privata, offentliga och ideella sektorerna, kommer att förlita sig mer på online-möten och videokonferenser eftersom det minskar transporter av människor och för att online-kommunikation är mer tidseffektiv.

3. Logistikföretag som levererar varor kommer att föredra elfordon, drönare och AI-driven utrustning som minimerar användningen av fossila bränslen och är mindre beroende av mänskliga arbetare.

4. Produktföretag kommer att fokusera på robotar och annan AI för att ta emot ordrar, sköta lagerhållning och för att utföra leveranser.

5. Individer kommer att öka sitt beroende av FaceTime, Zoom och andra virtuella sätt att kommunicera med familj och vänner. Människor kommer att inse att det finns billigare och mer tidseffektiva sätt att hålla kontakten.

6. Lärosäten kommer att satsa på utbildning online. De kommer att leda pengar från att bygga och underhålla byggnader till att tillhandahålla datorer och bättre teknik för sina studenter.

7. Många lärdomar kommer av minskningen av föroreningar i länder och städer. Det rapporteras runt om världen att luftkvaliteten förbättrats markant i stora och normalt förorenade städer.

8. I takt med att världen blir mer elektrifierad kommer företag som skapar, utvecklar, bygger, installerar och driver icke-förorenande energiproducerande tekniker, inklusive vind och sol och teknik som ännu inte upptäckts, att frodas, menar John Perkins.

9. Värdet på onlineföretag (Google, Facebook osv) och de företag som skapar den utrustning som tjänar dessa (Apple, Microsoft, etc) kommer att växa.

10. Människor har lärt sig att leva på enklare och mer sparsamma sätt och det kommer att resultera i livsstilsförändringar för många, särskilt yngre generationer. Det kommer att ha en stor inverkan på hela ekonomier.

11. Vi kommer att se en bättre “balans” mellan utgifterna för militära vapen respektive hälsosystem. Pandemins konsekvenser gör det tydligt att ett robust sjukvårdssystem är avgörande för den nationella säkerheten.

12. Nationer kommer att gå samman för att skapa system för att hantera oväntade globala nödsituationer och samtidigt kommer lokala samhällen att arbeta för att bli mer oberoende.

John Perkins avslutar sin prognos med en förväntan om att människor kommer att spendera mindre tid med att arbeta och han hoppas att det finns ett behov för nationer att sluta bekämpa varandra i militär beredskap, med hot och genom ekonomisk konkurrens och istället erkänna att alla individer är världsmedborgare.

“Vi måste arbeta tillsammans i större harmoni för att skydda oss själva och vår planet. Vi måste fokusera på att ta hand om alla människor – oavsett om de har jobb eller inte – hela tiden. Och vi måste hedra hela naturen, vår planet, det ultimata livsstödssystemet.”

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Karaktären tycks inte gå ur den gamle ekonomisten…

  “This workshop is valued at $197, but it is free to attend for those who pre-order my forthcoming book, Touching The Jaguar.” …. …. 🙂

  I övrigt är högerns okunniga (eller medvetet förvillande) pr-troll ganska tröttsamma när de kallar saker för “kommunism”. Tröttsamt att behöva läsa dessa repeterade fulmedialögner. Ordet har faktiskt en betydelse som man kan slå upp, så att man använder ordet rätt.

  Även “globalismen” drivs på, men av monopolkapitalister och deras lakejer i fulmedia och politikeradel, inte av “kommunister”. KP och SKP har ju ingen politisk makt alls. De tycks vara infiltrerade av konfliktskapare så att de inte ska valsamverka djuprött.

  Kommunister är nog till 100% emot det odemokratiska Nato/EU och den miljöförstörande fascistiska globalismen, även om de är kanske lite oeniga i hur lång solidariteten skall sträcka sig, till kommunens gräns, till landsgränsen eller till världen.

  Men lita inte på mig eller pr-troll från högern! Intervjua dem själva! Det har jag gjort vid ett flertal tillfällen.

 • Oja Perra. De enda levande sorter av virus är de digitala som i de produkter som distribuerats av microsoft och andra liknande produkter. Den biologiska varianten är döda proteiner som måste injiceras för att få någon som helst verkan. Snyggt bedrägeri, kunde inte ha gjort det bättre själv.

 • Vad gäller John Perkins instämmer jag med JHL och Torbjörn. Jag har också läst Perkins böcker som är ytterst välskrivna, och som handlar om den rovkapitalism som bedrivs av imperialistiska krafter, främst USA.
  För mig framgår nu tydligt det jag misstänkte redan från början: Coronaalarmismen går precis hand i hand med klimatalarmismen. De kommer från samma aktörer och deras mål är en global – troligen kommunistisk – centralmakt; ett NWO om man så vill.
  Det Perkins räknar upp här är ju rena klimatevangeliet som troligen får Greta att jubla. Vi får renare luft, mindre CO2-utsläpp, mindre miljöpåverkan osv, i och med att man bedriver sitt arbete hemifrån, och all verksamhet flyttas ut online. Företag behöver inga lokaler längre, alla jobbar snart från sina hem, kanske t o m effektivare.
  Därmed misstänker jag att Perkins sällar sig till den politiska vänsterkanten, där vi också återfinner klimatalarmismen. Själv är jag varken höger eller vänster utan non-dualist. Jag tror det är livsfarligt dess tider att välja höger eller vänster, i någon kamp mot det onda. Det är inte frågan om en kapitalism som inte fungerat, och som därmed betyder att kommunism fungerar (men den fungerar säkert för NWO själva).

  Jag jobbar själv som systemutvecklare, ofta med Microsofts varor och har sedan länge insett vart de (Gates) vill: bort från allt lokalt, alltmer mot online-baserad teknik. Man ska inte ha en personlig dator längre, utan din hårddisk ska ligga online den med. ALLT under total kontroll.
  Men det här kommer att slå ut miljontals människor. Troligen miljardtals. Alla kan inte jobba online. Det ingår säkert i kalkylen. Att decimera folkmängen är definivt inte några problem för denna globala kommunism.

  • Perra J, du har helt rätt. Under en helt total “elektrickontroll” är vi “sålda”, som jag sagt förut,vi är fria i en fångad värld…Jag tror att om människan kunde komma från sin maktlystnad och girighet, omvandla detta till kärlek och tacksamhet, kan mycket gott genera ur detta…

  • Perra J: Intressant & “tragisk” kommentar!

   Men, att pressa massan till hemarbete – samtidigt som man håller på med att dra fram 5G – vilket MOMENT 22 – FÖR OSS ALLA… – Planeras vi gå hädan via labb-producerat virus eller av en kombination av det tillsammans med 5G (något biovapen relaterat)… ??

   –> Myndigheterna experimenterar med välfärden för gamla, genom att föreslå att 5G kan kopplas till blöjor mm – kan det bli mer absurt än så: https://newsvoice.se/2020/03/experimentell-valfardsteknik-5g/
   – Dessutom, vilken dold agenda finns bakom detta – befolkningsminskning??

   • EU har sen länge entusiastiskt beskrivit hur närkommunikation med eventuellt batterilösa applikationer ska användas överallt i samhället inte minst för åldringsvård.
    Internet of things och relaterat.
    Fjärruppladdning av diverse transpondrar är åtminstone tentativt av intresse där och har en koppling till vilka effektnivåer som krävs utöver det som har med ren informationsöverföring att göra.
    Därför är det relevant att intressera sig för detaljer i hur dom dimensionerar systemen och som inte självklart redovisas tydligt.

 • John Perkins är en modig och/eller betald avhoppare som beskriver systemet som det är. Med den information som han lägger ut borde flera människor i beslutande positioner inse vad som gäller. Om de inte reagerar så innebär det alltså att de antingen är köpta, mutade eller delaktiga, Finns det överhuvudtaget några i det moderna samhällskomplexet som vågar ställa upp med motstånd förutom de man nu ska utrota? Det vill säga de gamla som under generationer blivit överkörda av allt mera avancerad teknik eller riktiga människor. Intressant utveckling som accelelerar.

 • The Deep States bazooka är emotions, i detta fallet rädsla. Med kunskap om emotioner att styra tänkande och därmed beslut etc. är det ett kraftfullt verktyg och näst intill okänt för publikum, som har nästan omöjligt svårt att begripa, att detta är ett vapen emot dem. Det är som en stridsvagnsbesättning som intalar sig själv att bazookan finns inte – pang! Vad vi nu sett i närtid, är hur hela befolkningar säljer sin frihet för att slippa lite rädsla.
  Vaccinet mot rädsla kostar gratis med lite läskunnighet på engelska att läsa t.ex. Ruth Minshulls PDF-bok “How to choose your people”. Att få kontroll på sin rädsla skapar en helt ny verklighet.

 • John Perkins böcker ”Confessions of an economic hitman”, ”The secret history of the American empire” och ”Hoodwinked” är intressanta och lärorika böcker, och ger bra pusselbitar för att förstå de större sammanhangen.

  Perkins verkar sällan eller aldrig uttala sig om saker han inte upplevt själv, vilket i och för sig kan vara bra. Förvånande dock att han inte hört mycket om alternativa teorier som ifrågasätter den officiella konspirationsteorin om 11 september. Han man inte förstått 9/11 eller om han låtsas att inte förstå, så förstår han kanske inte heller att det skulle kunna vara möjligt att detta är planerat för att gynna just den utvecklingen som Perkins ”förutspår”.

  ”Selected moments from the Event 201 pandemic tabletop exercise hosted by The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation on October 18, 2019, in New York, NY. The exercise illustrated the pandemic preparedness efforts needed to diminish the large-scale economic and societal consequences of a severe pandemic.”

  Event 201 Pandemic Exercise: Highlights Reel
  https://www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174

  Perkins deltog i en diskussion med författaren Christopher Bollyn – mannen som skrivit boken ”Solving 9-11 – The Deception That Changed the World”.

  John Perkins with Christopher Bollyn, “You’ve painted a very dark picture” – John Perkins
  https://www.youtube.com/watch?v=vUr5uznsYgA

  • Jag tror Perkins gjorde ett strategiskt val när han valde att inte kommentera 911. Hade han kommenterat 911 hade han bränt sig själv. Det finns redan 1000-tals personer djupt insatta i 911 som sprider info om vad de funnit.

   Perkins engagerar sig i det han är expert på, predatorisk kapitalism.

  • Perkins var en man som hade inga skrupler att blir en ekonomisk hitman, av någon okänd anledning träde han fram i ljuset för att “avslöja”hur han tjänade sina sekiner. Kanske controllerat opposition? Vi vanliga människor vill gärna tro att en människa med så tveksam moralisk värdegrund nu har blivit frälst och tillhör de goda. Hans beskrivning av vår framtid talar ett annat språk

 • John Perkins beskriver flera konsekvenser av Agenda 2030, om den fullbordas, och själv har jag svårt att se vad som är positivt med den. Sen verkar det som om han fortfarande har samma gamla uppdragsgivare men att han själv på ett rätt föredömligt vis numera arbetar hemifrån. Vi kommer få se så mycket mer av det här där vi kommer bli presenterade med alla de stora nödvändiga samhällsförändringar som krävs p.g.a. en överreaktion på en djävla förkylning.

  OT. Bill Gates får många negativt inställda kommentarer på hans Instagram. Den anställde moderatorn är fullt upptagen med ett konstant raderande. Vill ni själva se “negativ kommentar och ‘poff’ väck” måste ni hålla på och ladda om sidan. Men det är nice att Billy-Boy får lite direkt mothugg för hans vaccin/chip-agenda. https://www.instagram.com/p/B-moNMAAK49/

 • Den nuvarande Pandemikrisen kan vara en Befolkningskontroll-plott.
  Installationen av 5G-nät skulle kunna vara den verkliga anledningen till Covid-19-utbrottet. De förbereder människor för microchip-inplantat.

  Redan 2015 sa Bill Gates att vi kommer att ha en pandemi, att nästa fiende är ett virus, inte ett kärnkraftkrig. De gjorde en simulering på Davos (ekonomiska) forum om hur det skulle vara. Jag tror att med detta virus är situationen inte som det vi får höra, men människor tror på alla skräckhistorierna på TV.

  De förbereder människor för ‘chipization’ (chipimplantat). Vissa tror att civilisationen kommer att sluta, det tror jag inte. Vi kommer bara att gå runt med chips snart, om den nuvarande krisen. De har planerat, förberett och tillrättalagt hela världen, så allt fungerar.

  Jag tror att det finns intressen som är ännu större än världsledare, som är de riktiga makthavarna (ägarna av pengar), som lätt kan styra världshändelserna. Kalla det en skuggregering, kalla det vad du vill. Jag tror att vi inte ens vet att de finns.
  Rothschilds och Rockefellers är välkända namn, men någon annan står högt över dem. Installationen av 5G-nät skulle kunna vara den verkliga anledningen till Covid-19-utbrottet.

 • Jag tror John Perkins missförståtts av Mayne och Conny. Om ni tar del av hans arbete framgår tydligt att Perkins inte är en teknokrat som försöker göra PR för total kontroll etc. Perkins är emot allt sådant. Perkins är dock en optimist som inte är teknikskeptisk.

  Att vi kan arbeta på distans eller kommunicera online kan ju ske helt och hållet på människors villkor. Om man tänker sig att tech-jättarna regleras hårt så att de inte kan övervaka oss är i allafal jag nöjd. Om dessa tech-jättar (Google, Facebook etc) dessutom får hård konkurrens från mindre företag över hela världen är deras oligopol hävt.

  Alla val borde ske digitalt genom direktdemokrati. Värdelösa politiker ska kunna sparkas av folket genom knapptryckningar. Hederliga politiker ska kunna röstas upp digitalt. Systemets kvalitet ska övervakas av oberoende instans och valsystemet ska ägas av folket.

  Robotar som tar över slavjobben inom industrin friställer människor till roligare och mer vettiga arbetsuppgifter kan aldrig vara fel.

  AI som övervakar våra politiker så att folk kan få insyn genom total transparens vore intressant samtidigt som vanligt folk får åtnjuta total integritet. Det är ju knappast vi som ska övervakas utan politikerna och de stora företagsägarna.

  Organisationer som Bilderberggruppen måste totalförbjudas eller så ska varje rum där eliten träffas övervakas varje sekund inkl vid handfaten utanför toaletterna. Vill de ha hemliga samtal får de trängas medan de skiter och delar toapapper.

  Sedan har vi det där med eliten. Totalförbjud politisk elitmakt. Personer med höga politiska befattningar får inte ha stora egna kapital eller stora äganden. Vill de ha den politiska makten måste de avsäga sig kapitalet.

  Osv.

  • Även om jag inte tänkte mej att Perkins gör PR s a s – så menar jag att mkt i texten ger en otäck version av vad framtiden kan komma att bli. Vi har ju redan en hel del av det han beskriver – undervisning, möten etc. tack vare tech-utveckling – vilket ju underlättar för många på alla möjliga sätt.

   DOCK – har jag mycket svårt att tänka mej att någon (fritänkande) människa kan må bra av att leva i en globalt styrd värld med manipulerat väder, genmanipulerad kost, syntetisk medicin, vaccin-tvång osv. – en värld med bevakning av ‘alla’ på olika sätt (t.ex. chip) etc.
   Bevakning förekommer ju redan på bl.a. Fb – jag fick t.ex. 3 varningar härförleden (fact.checkers!) för att jag delat en DrMercola artikel om C.vit. – dessutom hade en knapp lagts till som säger ung. ”Fake news ..läs här..” på den posteringen.
   Om att vara ‘styrd’ tycker jag ..INTE!

 • Perkins säger inget om banksystemet och de krafter som skapar betalningsmedel. En syntes blir det helt klart, men vilken? Vi, folket, är ju helt i händerna på media-rapporteringen och här finns en pusselbit, som leder lite tillbaka till Trumps presspodium, presidentsigillets avsaknad helt nyligen. Bra eller dåligt??
  https://youtu.be/eeA5yvdan7A

 • Nej fy så otäckt! Det mesta av detta låter inte som en värld jag skulle önska för mina barn och barnbarn att leva i… 🙁
  Det som nu pågår har det ju varnats för sedan årtionden redan – av ett antal författare och även

  • Håller verkligen med dig, Mayne! Detta låter som en prkampanj för en ny världsordning med total kontroll över invånarna och ett inferno av strålning och ytterligare söndring av närhet till medmänniskor. Miljöproblemen kommer att kunna lösas utan ett hemskt kontrollsamhälle och vem behöver mer strålning?

   • Precis Conny, jag ser kommentarer från allt fler människor som inte vill leva i en syntetisk och speciellt inte i en än mer ‘strålande global’ värld.
    EKOLOGISKT ‘allt’ ..mitt val! ..och.. Small is beautiful!

  • Mayne, jag vill helt enkelt och kortfattat – uttrycka min uppskattning – inför att du alltid återkommer med dina insikter samt diverse annat tänkvärt… 😉

    • Mayne – jag tänkte också på dig när jag skrev följande 😉

     –> ETT FIKTIVT MEN REELLT BREV ATT LÄSA RÄTT UPP OCH NER FÖR ER SOM FINNER DET… SE DET FÖR VAD DET ÄR & SKRIV GÄRNA ETT BREV SJÄLVA & DELA DET MED OSS ANDRA – DET HJÄLPER OSS FORMODLIGEN ATT KOMMA VIDARE I ALLT OBEHAG SOM SVEPER RUNT I NUTID… Mvh, Ingrid

     “Som en liten enkel medborgare är det så mycket som jag undrar över, därför tänkte jag att jag kan formulera åtminstone några av dessa frågor i ett enkelt litet brev (om än fiktivt) – till den (dem – för det är flera, tror jag) som jag är mest förundrad över. och varför “den / alla hen” gör som de gör?
     Jag har hört att det finns grupper där man ses, men att man inte berättar om det (skulle inte fungera för mig, eftersom jag inte kan hålla tyst, utan att jag brukar dela med mig av det som jag finner)… MEN, nu skulle ju inte dessa rader handla om mig! – Den grupp jag tänker på handlar om eller heter någonting med Bild… – ja jag minns inte riktigt (ursäkta mig, men minnet tryter eftersom jag inte har fått den mat jag har önskat) – nåväl, nu var jag där igen (det skulle inte handla om mig, men den maten handlar faktiskt om alla oss som har behov av mat, och vilka har inte det? haha, där löste det sig). Tillbaka till Bild, vad det nu var. Tänk att resa till en samling, och att sen hålla totalt tyst om det, kan man få vara så hemlig om man säger sig företräda mängder av människor som önskar sig bland annat ren och god och fräsch mat?

     Pst. Jag vill berätta något om vad många av oss gör i nuet, vi delar hej vilt, eftersom vi finner det ena efter det andra av ojusta sammanhang. Delar vad? Återkommer till det, tror jag – kanske förr eller senare!

     Men du, den där tystnaden, är det inte svårt att alltid hålla tyst om det som är viktigt för alla människor – och inte bara företräda somliga som redan har allt, men som inte heller har bra mat (ja som ett exempel bara). Jag antar att du inte alls förstår vad jag menar, för vem vill lyssna på en enkel liten medborgare? OK, jag skall tala tydligare, och jag skall formulera varför jag inte uppskattar tystnaden, det skymda bakomliggande och det undangömda, hm – blev det tydligare? Knappast? Du förstår, även jag har en agenda, precis som du, det trodde du inte va?

     Det är som så att, jag större delen av mitt liv har verkat för att dela med mig, att liksom berätta om vad som pågår (vilket jag alltid lyckats med att finna ut – den som söker finner) – men som få har känt till eftersom du vet de där papperstidningarna inte berättar om vad som sker på riktigt, precis som du har gjort, ja både före och efter Bild, vad det nu hette?

     Jag tror jag snappade upp att flera av er i Bild (?), har barn, till och med nykomna sådana – och nu börjar det att brännas, det vill säga närma sig varför jag nu har fattat pennan – som en liten enkel medborgare. Nu kommer jag snart att bli högljudd, men det får du ta, och jag vill att du läser dessa mina senare rader, med massor av kännbara svordomar svävandes i luften omkring dig…

     – Hur kan ni sätta barn till världen sådan den ser ut, har du / ni missat totalt hur så många av oss små och enkla medborgare svävar i ovisshet rörande om vi ens kommer att överleva den närmaste tiden? Välfärden har nått vägs ände när våra gamla vackra människor offras – för vadå? Och istället för vad? – Kan du tänka dig att ditt barns far- eller morföräldrar blir utan omvårdnad, och blir liggandes med en blöja uppkopplad till wifi – och som skall låta när den behöver bytas – kanske bytas av en robot? Nej, det kanske du / ni inte kommer att behöva uppleva – för när ditt / era barn har växt några år till – då skickar vi virus på de gamla, så är det problemet ur världen med de som inte längre gör rätt för sig. Och där, är lagen förmodligen lika för alla – för hur skulle det se ut om dina / era föräldrar fick leva – när inga andras får göra det?

     Till sist, måste jag medge att jag har så många fler frågor nu än när jag började skriva, men de får vänta till en annan gång.

     Min slutfråga blir till sist: – Var det värt alla de pengarna som jag antar att just du fick efter ditt deltagande i Bild (vad det nu hette?) – När vi nu står inför en sönderfallande värld, förgiftad av det 1 %:a virus som spyr ut sina tentakler, och som har hintat om att de flesta av oss skall offras?

     Jag har oerhört svårt att förstå hur pengar kan vara viktigare än vår magiska planet, så viktiga att allt kan offras för dem – men hur kul kan det bli för dig själv och din familj – när allt är raserat – kan det finnas något liv då, någon kärlek och framför allt – någon natur? Och inte kan du köpa ren mat, och inte heller kan du / ni – äta pengar?? Det handlar samtidigt om vi skall “blir rostade ett stekta” av 5G wifi – har du hört talas om de scenarierna, du kanske stod bakom och hejade på – för jobbens skull eller vad, eller för de stora företagens företräde på agendan? Om jag har fel, ber jag om ursäkt, men om jag har rätt – ber jag dig komma ut ur din “nedtystade tillvaro” – och börja tala ärligt till folket. Börja med mig, jag är bara en enkel liten medborgare – men jag lovar innerligt att dela med mig av det goda du kan berätta om, för jag är superbra på att dela vidare gynnsam information! – Men om du fortsätter med att undanhålla sanningen, ja då vet jag hur det förhåller sig…

     PS: – Du får gärna berätta om ditt hemliga möte, vilka som träffades och vad ni gjorde… – Så kan jag återkomma och berätta mer om min agenda… DS.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *