Michael Shermer och Brian Rose om censuren på nätet – Vad händer om de förslavade reser sig?

publicerad 28 maj 2020
- Gästskribent
Brain Rose, 28 maj 2020. Foto: eget verk, LondonReal.tv

Brian Rose som tidigare arbetade, som en framgångsrik bankir på Wall Street, samtalar med Michael Shermer, som är vetenskapsförfattare, vetenskapshistoriker och grundare av The Skeptics Society, om rätten att få uttrycka sina åsikter på nätet.

Efter att Brian Rose lämnade banklivet startade han London Real, en kanal och sajt på nätet där Rose intervjuar intressanta personer. Rose betonar att inte alls håller med alla som han intervjuar. Brian Rose intervjuade tex nyligen konspirationsforskaren David Icke och intervjun blev extremt populär på YouTube, som valde att censurera videon.

Rose citerar vad många vanliga människor säger till honom och de säger ungefär: Brian vi vill veta vad dina intervjupersoner har att säga så att vi själva kan besluta vad vi vill tro på.

Skeptikern Michael Shermer menar att det inte är eftersträvansvärt att YouTube fungerar både som “fri” kanal och grindvakt åt folk. Han frågar sig retoriskt (ej exakt citat): Vad händer om det inte är en David Icke eller Alex Jones som talar utan en medicinsk forskare på Harward som har en annan uppfattning än den datatolkning som görs av Centers for Disease Control eller Anthony Fauci? Vad händer om Harwardforskaren också fastnar i censuren? Jag vill faktiskt höra vad han har att säga och jag kan tänka själv.

Vad händer om de förslavade reser sig?

Shermer ger fler historiska exempel på hur amerikanska myndigheter försökt stoppa åsiktsfrihet under olika perioder, bla när människor försökte upphäva slaveriet i Nordamerika. Dessa försök kategoriserades som ett slags hat som ansågs vara farligt för samhället, för vad skulle hända om slavarna reste sig upp mot slavdrivarna?

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: London Real (hemsida)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Censuren på nätet är mycket lätt att undvika, genom att INTE befinna sig på elitens censurerade plattformar, inte köra deras okända ofria skripts och algoritmer, men ISTÄLLET befinna sig på öppna fria plattformar, där reglerna är lika för alla och allting går att kommentera öppet och fritt, ex. WordPress-bloggar, vilket, i min mening, ÄR att resa sig ur slaveriet och sträva i riktning integritet och demokrati i realiteten.

  Vad skulle hända om slavarna reste sig upp mot slavdrivarna (d.v.s. det EU-vurmande 8-partiet och de globala storföretag som de är i maskopi med)?

  – Det beror på en massa olika faktorer, givetvis.

  Som det ser ut idag, med den mentala bas som folket står på, så skulle förmodligen en/flera tyranner ta över resningen, utropa egen överlägsenhet till en ras/flagga och inleda idiotiska krig, eftersom folket inte är motiverat att förstå psykopatens enorma skicklighet i att manipulera dem, medelst en hel harang av lögner som de väver samman med saker som människorna tror på eller vill tro på.

  Lögnerna programmeras in i folkets medvetanden via elitens censurerade plattformar, där algoritmer, dold censur (shadowbanning) och censur styr med en nästan osynlig hand.

  Andra, med mer förstånd, är ofta inte heller motiverade att hjälpa folket med ökade insikter om problemet, eller att logga ut därifrån, men lockas kvar med falsk statistik om klick, som genomförs av plattformarnas egna bots.

  Det är därför jag gärna skulle vilja publicera en hel samling av välkända lögner, ex. via Newsvoice eller annan fri media, som upplyser sina läsare om hur eliten ljuger för dem. Då kan man göra demokratisk revolution, samtidigt som man undviker verbala narcissistiska tyranner som infiltrerar och tar över.

  Att INTE vara motiverad att göra detta ÄR, som jag ser det, att vara MEDBROTTSLING till det oligarkiska tyranniska problemet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *