Fettdoktorn angiven av Expressen – Att hjälpa Covid-19-sjuka är inte tillåtet

publicerad 19 juni 2020
- av NewsVoice
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist - Pressfoto

NOTERAT. Angiverijournalistiken fortsätter. Anna Bäsen på Expressen triumferar att tidningen låg bakom "avslöjandet" att Annika Dahlqvist (fettdoktorn) rekommenderat LCHF-kost, kolloidalt silver och C-vitamin för att förebygga och behandla Covid-19.

Anna Bäsen skriver:

"I mars kunde Expressen avslöja att fettdoktorn rekommenderar kolloidalt silver, strikt LCHF-kost, D-vitamin och C-vitamin för att bota och förebygga covid-19. Fettdoktorn ger också rådet att man ska äta kokosfett mot coronaviruset."

Efter Expressens påstådda avslöjande blev Dahlqvist anmäld till myndigheten IVO, men var det egentligen ett avslöjande? Dahlqvist hade offentligt uttryckt sina fria åsikter på sin privata blogg så det fanns inte så mycket att avslöja eftersom påståendet inte uttryckes i det dolda.

IVO-inspektören Lena Hellander säger till Expressen

"Risken är att man tror att man kan självmedicinera, tror att man kan bota eller bli mer motståndskraftig".

Här ger Hellander intrycket av att det skulle vara otillåtet att självmedicinera sig. Vad NewsVoice erfar har varje människa fortfarande rättigheten att behandla sina egna sjukdomar, att varje enskild människa har rättigheten att ta ansvar för sin egen kropp.

Myndighetens uttalande lyder:

"Med tanke på det mycket allvarliga läge som nu råder är det enligt Ivo särskilt allvarligt och riskabelt att Annika Dahlqvist i egenskap av legitimerad läkare nu ger icke evidens baserad rådgivning beträffande Covid-19."

Vidare säger Lena Helander till Expressen:

"Vi har en patientsäkerhetslag och det ska vara vetenskapligt belagt".

Sjukvården har kapitalt misslyckats med att behandla Covid-19

Till sitt försvar säger Dahlqvist till Expressen:

"Mina råd är åtminstone beprövad erfarenhet, men i vissa fall finns det inte så mycket vetenskapligt underlag. Jag tror mer på beprövad erfarenhet, vetenskapliga studier kan ju vara hur vridna som helst".

Dahlqvist är ännu mer rakt på sak på sin blogg där hon konstaterar att svensk sjukvård kapitalt misslyckats med att bota och behandla sjuka i Covid-19:

"IVO tror alltså att det är farligt att rekommendera immunstärkande kost och kosttillskott, för att folk ska låta bli att vända sig till sjukvården när de blir sjuka i Covid-19. Det känns alltför långsökt. Och vad har sjukvården att erbjuda? Syrgas och respirator till yngre, och morfin som palliativ vård till äldre? Ingen botande behandling finns, de avvaktar tills det kommer vaccin. Alla förslag till billiga behandlingar stoppas och förtalas. Det måste vara dyra och inkomstbringande preparat för att det ska duga till den styrande Big Farma."

Text: NewsVoice