DN, SVT och SvD fortsätter tappa i popularitetsrankning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Sveriges Television, 2008. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0
Sveriges Television, 2008. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0
Sveriges Television, 2008. Foto: Holger Ellgaard. Licens: CC BY-SA 3.0

NOTERAT. NewsVoice skrev 2016 om att sajter som DN.se, SvD.se med flera tappat stort i rankning enligt Alex.com som mäter sajters popularitet. Senaste åren har sajterna tappat ännu mer av sin attraktionskraft trots tidningarnas online-satsningar.

Den enda svenska mediesajt som hållit ställningarna sedan 2016 är Aftonbladet på rankningsplats nr 7. Dagens Nyheter har sjunkit 3 positioner och Expressen 2 senaste 4 åren. Allra mest har SVT och SvD tappat i popularitet i denna jämförelse.

Topprankade sajter i Sverige totalt utöver medier är i vanlig ordning sajter som tex Google, Facebook, Wikipedia och YouTube som normalt har positioner mellan 1-6.

Mediesajternas rankningar i Sverige enligt Alexa.com per den 19 juli 2020

Sajter April 2016 Juli 2020 Populärast i Sverige
Aftonbladet.se 7 7 1
Expressen.se 13 15 2
DN.se 28 31 3
SVT.se 16 44 4
SvD.se 40 73

 

Sajternas rankningar förändras ständigt på Alexa. En annan rankningssajt som ger liknande resultat är Similiarweb.

Text och sammanställning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jan Norberg. Din uppmaning till landsflykt, är en tanke som har slagit rot i mitt huvud sedan ett par år tillbaka. Dock måste en sådan planeras i detalj för ungarnas skull. Hade jag varit ensam, så hade jag garanterat varit “utlandssvensk” sedan årtionden tillbaka. Visst har du en poäng i “hjärntvättens effekter” och i liknelsen med forna DDR, men det tragiska är att medans alla i DDR fattade och gjorde vad dom kunde för att överleva i det rådande läget, så är jag inte fullt lika säker på att alla i Sverige verkligen fattar “det rådande läget”. Jag antar någonstans att huvuddelen av den tysta majoriteten har läget relativt klart för sig, men att dom väljer att inte “sticka ut” för att dom är rädda för någon form av “konsekvenser” eller obehag. Resterande del av befolkningen, dom som hörs och syns, har antingen läget klart för sig, men väljer att spela med i charaden för att gynna en egen bakomliggande dold agenda, som exempelvis våra globalistiska politiker, eller så är dom så naiva eller så ideologiskt indoktrinerade, att dom helt enkelt inte förstår spelet bakom kulisserna. Här pratar vi exempelvis om anhängare till BLM rörelsen och allas våran Lill-Greta. Tyvärr verkar gruppen av ideologiskt indoktrinerade och kompromisslösa fanatiker ha öka kraftigt igen, sedan glansdagarna i slutet på 60- och början på 70-talet. Det här är människor som utan att reflektera följer kartan, om kartan och verkligheten inte stämmer överens. Ideologiskt indoktrinerade och kompromisslösa “följare” fanns det förvisso även gott om i DDR, men dom förstod ändå spelet i kulisserna. Jag är inte helt säker på att våra fanatiker gör det.

  • Thomas, håll ögonen öppna de närmaste dagarna. Jag har skrivit en ännu icke publicerad artikel om just det problem du snuddar vid, dvs att vi själva måste rannsaka vår egen roll i detta.

 • @ Thomas Nygren 20 augusti, 2020 at 23:58

  Thomas, jag tror att du möjligen underskattar folks förmåga att inse sin egen och andras belägenhet. Visst förstår folk, men hjärntvättens effekter sitter djupt i folks medvetanden.

  Ta bara hur livet gestaltades i DDR, där visste ju alla vad som var rätt och fel. Men kunde de göra något åt detta??

  Med det åsiktsförtryck som råder nu är vi där DDR medborgarna var innan muren revs, de tvingades leva under närmare 50 år med begränsade möjligheter att lämna helvetet.

  Vi har bara sett början ännu, när flyttströmmen ut ur Sverige börjar tilltaga så att deras skatter urholkar sozzarnas budgetförutsättningar då kommer de inte att sitta still från sozzehåll.

  Då slår de till med samma inlåsning som den socialistiska DDR-regimen tvingades införa för att kunna hålla sina medborgare kvar i landet.

  Det finns, om jag är hyggligt korrekt informerad, väldigt många ursprungssvenskar som nu har långt framskridna förberedelser gjorda i fall svenska socialist 7:an skulle slå till med något liknande.

  Ett första steg jag förutser är att socialist 7:an förbjuder flytt av kapital utanför Sverige, då har man ju effektivt låst in sina medborgare i Sverige. Möjligen kommer man att tillåta flytt av kapitalet men med en kraftig beskattning (läs utflyttningsskatt).

  Min uppmaning blir fly Sverige nu så att du inte blir fången i ditt eget land.

 • Vanligt folk har länge förstått att någonting är fel, i det tidigare så trygga folkhemmet Sverige. Att sätta fingret på vad som är fel, är dock inte alldeles enkelt. Hur lätt är det exempelvis att hänga med i turerna kring Sveriges medlemskap i EU? Även den djupt rotade PK-ismen, både inom den svenska politiken och inom Main Stream Media, bidrar ytterligare till att fördunkla frågan. Dels genom att den sätter upp tabun för vad man får och inte får tala om, dels för att den skrämmer folk till tystnad. För politiker och journalister mitt i karriären, kan en anklagelse om rasism eller sexism få förödande konsekvenser, oavsett om den är sann eller inte. Detta faktum blev bara alltför tydligt, när “me too” rörelsen blommade ut för fullt. Mot denna bakgrund är det kanske inte så konstigt att det svenska politiska etablissemanget, “inte vågar” inse konsekvenserna av en massinvandring med en åtföljande brist på integration, som bl.a. yttrar sig i en framväxt av religiöst styrda enklaver med en egen “parallell” rättsskipning, mitt i “folkhemmet” Sverige. Ett ökat antal dödsskjutningar, våldtäkter och bilbränder, är väl bara en annan sida av samma mynt? Kan vi då motverka den här djupt rotade PK-ismen, både inom den svenska politiken och inom Main Stream Media? Endast genom att bryta ner de PK-tabun som finns idag, så kan vi bidra till att skapa en mer öppen och förutsättningslös debatt. Med en reell yttrandefrihet, så kommer det till slut garanterat att börja knaka i fogarna i det förljugna folkhemmet Sverige. (visa mindre)

 • Jag tillhör Kategorin. Som är Osynlig gjord i De här Media. Sjukpensionärer nämns inte alls. I Nyheter, eller Politiska utfrågningar. Vi tillhör de “Icke Existerande människorna” så då, är det ju inte så kul, och ens titta på Nyheterna, eftersom man icke Existerar. “Michael Kallin.” National Ekonom, får inte Synas, med vad Politiker gjort med Sjukpensionärer. Och Visas inte i Våra Media. Och han har skrivit en lång avhandling av artiklar och uträkning. Och Kallar .Artikel Serien “De Osynliga” som Våra Media Valt att just Osynlig göra, som man gör i Dikta toriska Länder. Micael Kallin s rapport. De Osynliga. Är värd att läsas i Nät tidningen Kvartal.

 • Fy tusan vad trött man/jag är på den s.k. public service och DN som ska mässa allt vi får tycka. Indoktrineringen är värre än någonsin. Hoppas mediagraven hämtar hem dessa vedervärdiga monster.

 • Om nu News Voice kräver underskrift på det man skriver så får man ju göra det samma själva. Man kan ju inte skriva under med News Voice som i denna text eller hur ? Frågan blir, vem på News Voice höll i pennan för denna text ?

  • Vi kräver endast korrekt namnunderskrift på kommentarer och debattartiklar/repliker. Texten ovan är en text av typen NOTERAT i ämneskategorin MEDIA. Här finns inget behov av namnunderskrift. NOTERAT är något som mest har noterats och det finns ingen eller mycket lite tyckande eller vinkling på den typen av text.

 • Ni kunde väl grävt fram siffrorna för FriaTider, Samhällsnytt, NyaDagbladet, Nordfront, Exakt24, BreitbartNews och GatewayPundit, för att nämna några av dom nyhetssajterna, som enligt vad jag förstått från vänner och bekanta är dom enda som många läser numera.

  • Helt korrekt. Jag tänkte samma sak, men vi nöjde oss denna gång med att återkoppla till en tidigare artikel som enbart tog upp de större MSM-medierna.

   Vi saknar tyvärr historiska data för FriaTider, Samhällsnytt, Nyheyter idag, Paragraf, Flamman, NyaDagbladet, Nordfront, Expo, Exakt24 etc. Kan du ge oss ett länktips på tidigare redovisningar?

   • Det var ju också ett märkligt påstående, styrda av sossarna sen 50-talet? För mej är dom styrda av den dolda makten, (vad man nu vill kalla dom, västs finansoligarker?), och det är snarare SVT och SR som hjälpt till att dressera sossarna till att föra högerpolitik de senaste 25-30 åren.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *