Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Lennart Fröderberg: Bill Gates – en antifilantrop?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juli 2020
- NewsVoice redaktion
Lennart Fröderberg - privat foto
Lennart Fröderberg

DEBATT. Är det inte lite märkligt att Bill Gates personliga nettoförmögenhet ökat med 65 miljarder dollar under de tio år han verkat som ”filantrop” och under samma period ”skänkt” minst 9,2 miljarder dollar till olika globala filantropiinitiativ?

Text: Lennart Fröderberg (Facebook), undersökande medborgarjournalist

Jag som i min naivitet trodde filantropi gick ut på att stödja projekt utan något vinstintresse i de projekt som det satsas medel i. Men det verkar inte vara fallet när det gäller Bill Gates och hans stiftelse Bill & Melinda Gates Foundation/Trust Fond. Det som ”förloras” på gungorna tas igen på karusellen.

Rockefeller-taktik

Likheten med strategin som klanen Rockefeller nyttjade/nyttjar är slående. Rockefeller klanen gjorde en förmögenhet på olja som sedan nyttjades för att diversifiera
verksamheten bl.a genom att kidnappa ”allt” som har med bl.a utbildning inom västerländsk sjukvård att göra. Total kontroll över utbildningens innehåll och ett totalt monopol på patenterbara läkemedel m.m.

Konkurrens skulle undvikas till varje pris och det var ett globalt monopol som gällde. För genom monopol så kontrolleras bl.a tillgång men även prissättning.

Med monopol följer ofta kritik så därför ville Rockefeller klanen balansera kritiken med ett stort filantropiskt engangemang. Hur verkligt och välmenat det filantropiska engagemanget var i verkligheten får historien bedöma. Jag skulle numera vilja påstå att Bill Gates är en definitiv Rockefeller ”copycat”.

Filantropi? Knappast…

Det verkar vara mer av ett lukrativt affärsupplägg, kanske har det att göra med att donationer har en annan skatteeffekt än annan ”investering”. Något skumt är det med  maskeraden som Gates valt att kalla filantropi. Varför skulle annars en filantropiskt inriktad stiftelse ha intresse i diverse organisationer, företag, medier och patent som har bäring på ALLT som nu påverkas av den påstådda Covid-19 pandemin?

Bill Gates, med eller utan Bill & Melinda Gates Foundation eller Bill & Melinda Gates Foundation Trust Fond, har ägarintressen direkt eller indirekt i allt som rör Covid-19.

Bill Gates styr och påverkar de världsorganisationer, ex. WHO, som genom ”sina” beslut styr hur 193 medlemsländer agerar vid bl.a en Covid-19-pandemi, styr genom, direkt eller indirekt, ägande av patentets licenser vilka företag som får tillverka de olika delar som påverkas av Covid-19 pandemin. De företagen betalarlicens avgift tillbaka till ägaren av patentet för att få nyttja den information/produktion patentet ger dem tillgång till.

Företag som konkurrerar med varandra officiellt men sannolikt med samma / närbesläktad ägarstruktur i toppen. Kanske inte helt synligt för att undgå konkurrens och skattelagstiftning, men ändå helt uppenbar för den som väljer att titta under ytan.

Så att Bill Gates är en verklig filantrop kan vi nog tyvärr glömma. Han är motsatsen till en filantrop när han nyttjar maskeringen som filantrop för egen vinnings skull.

 

Text: Lennart Fröderberg, undersökande medborgarjournalist

Relaterat

Dependent Mass Media, Concerted Mass Politics and Mandatory Mass Vaccine Policy:


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq