Prästen Helena Edlund – fd samverkansofficer – Om bristande svensk verklighetsförankring

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 augusti 2020
- NewsVoice redaktion
Prästen Helena Edlund, 29 aug 2020. Foto: SwebbTV
Prästen Helena Edlund, 29 aug 2020. Foto: SwebbTV
Prästen Helena Edlund, 29 aug 2020. Foto: SwebbTV

Mikael Willgert på SwebbTV intervjuar prästen Helena Edlund som tidigare tjänstgjort som bataljonspastor i Kosovo samt som samverkansofficer i Afghanistan. Hon berättar om hur extremt obehagliga upplevelser under utlandstjänst förändrade henne radikalt, särskilt i kontrast till ett skyddat och politiskt korrekt Sverige.

“Att komma tillbaka till Sverige och arbeta som präst i Svenska kyrkan med de erfarenheter om människans natur som Helena skaffat sig, blev inte oproblematiskt. Det blir en intellektuell frontalkrock när politiskt korrekta fantasier möter egna förvärvade erfarenheter. Människor med större vilja att smälta in i sin omgivning än att vara sanna mot sig själva kan vara tysta och anpassa sig, men Helena Edlund vill inte vara oärlig mot vare sig Gud eller sig själv, utan måste stå för den verklighet hon själv sett. Hon har stuckit ut hakan rejält i samhällsdebatten…” – Mikael Willgert

Intervjun avhandlar även:

  • Socialdemokraternas kristna förbund Broderskapsrörelsen (idag “Socialdemokrater för tro och solidaritet”) och partiets påverkansoperation inom Svenska kyrkan.
  • Kristna värderingar i Svenska kyrkan och vänsterpolitiseringen.
  • Marxistiska influenser har genomförts sedan sent 60-tal inom alla svenska institutioner, ett idag fullbordat projekt.
  • Svenska kyrkan, en organisation som vi kan vi både ha och mista, enligt Helena.
  • Miljöpartiet, ett parti som har extrema uppfattningar om det mesta och med mycket liten verklighetsuppfattning.
  • Migrationen från Afghanistan till Sverige. Det sker en utarmning på utbildade människor i Afghanistan som leder till läkarbrist. Många ensamkommande barn är egentligen vuxna män, vilka får omotiverat stöd.

“Många av dessa kvinnor behandlar de afghanska männen som om de vore barn utan möjlighet att ta hand om sig själva. I vissa fall utvecklar kvinnorna sexuella relationer med dessa unga män.”

Sammanställning: NewsVoice | Källa: SwebbTV, intervju 29 aug 2020

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq