Handla med kryptovaluta i Sverige – Sköt inköpen på rätt sajt

publicerad 24 september 2020
- Extern skribent
Handla med kryptovaluta. Foto: World Spectrum. Licens: Pixabay.com

Att handla med kryptovaluta är mycket populärt idag och det finns flera olika sajter som erbjuder handel med den här typen av elektronisk valuta. Bland det mest använda kryptovalutorna idag finns till exempel Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Ripple (XRP), men det finns många fler att välja mellan.

Du kan tjäna stora pengar på kryptovalutor, åtminstone så länge du förvarar dem rätt. Det är alltid klokt att ha kunskap om marknaden innan du börjar.

  • Läs på om kryptovalutor innan du börjar handla med kryptovaluta
  • Jämför priserna hos olika kryptomäklare

Sköt inköpen på rätt sajt om du ska handla med kryptovaluta

CryptoRunner Sverige kan du både jämföra och handla med kryptovaluta till marknadens bästa pris då de jämför de olika sajterna och skickar dig till den som har det bästa priset för tillfället. På så sätt kan du alltid göra den bästa affären med deras hjälp.

Eftersom kryptovalutor har olika värde på olika sajter är det viktigt att du väljer rätt sajt att handla dem på. Det finns många sajter som är kryptomäklare och de fungerar alla på olika vis. Några sysslar med handling vilket innebär att de erbjuder vanlig handel med kryptovalutor, medan andra erbjuder växling där du växlar med dem.

Växling innebär i stort sett alltid högre avgifter. Därför är handelsföretagen bättre då du får mer för pengarna.

Fördelar med att jämföra innan köp

Det finns många fördelar med att jämföra kryptovalutor innan köp och den allra största är förstås att du kan handla Bitcoin och andra kryptovalutor till marknadens bästa pris. På CryptoRunner kostar det dessutom ingenting att jämföra tjänster.

Fördelarna med kryptovalutor är också många, bland annat är det såväl snabbt som enkelt att använda. Du kan dessutom handla med kryptovaluta dygnet runt alla dagar i veckan, utan gränser och stängningstider.

Vanligtvis är transaktionsavgifterna dessutom låga när du handlar med Bitcoin, samt att inga mellanhänder krävs. Du måste dock ha en hårdvaruplånbok där du kan förvara kryptovalutan utan risk för att den går förlorad.

Hur du kan handla med kryptovaluta beror lite på vilken av dem du väljer, det är klokt att läsa guider och recensioner innan du börjar handla. Vi har nämn en populär webbplats i Sverige för kryptovalutor, men det finns många flera internationella webbplatser.

Olika handelsplatser för Bitcoin

Det finns som sagt många sajter som hanterar kryptovalutor och där du kan handla med dem. eToro är en av Europas största handelsplatser som erbjuder Bitcoin och kryptovalutor till sina kunder. De erbjuder säkra, snabba och enkla transaktioner.

För nybörjare rekommenderas Coinbase, som är ett mycket väletablerat och pålitligt företag på marknaden. Det är helt enkelt lätt att komma igång med handeln av kryptovalutor på den sajten, men glöm inte att jämföra innan du börjar handla.

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Om man gör ett köp så gör det litet först som test. Gör därefter ett försäljning och uttag.
    Är detta en förmedling kanske det inte finns en firma i andra ändan. Erfarenhet.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *