Lars-Olof Landin: Var inte rädda för corona

publicerad 8 september 2020
- Gästskribent
Lars-Olof Landin. Foto: Kerstin Karlsson, Sveriges Radio
Lars-Olof Landin. Foto: Kerstin Karlsson, Sveriges Radio
Lars-Olof Landin. Foto: Kerstin Karlsson, Sveriges Radio

DEBATT. I Sverige har i skrivande stund ca 90,000 av 10,3 miljoner svenskar konstaterats smittade av det nya viruset. Det är i realiteten betydligt fler, eftersom Sverige först på senare tid kommit igång med att testa.

Text: LO Landin, ordförande i Creapreneur | [Uppdaterad: kl 13:10, 8 sep, 2020]

6000 påstås ha avlidit pga det nya viruset, vilket är endast 0,06% [0,0006%] av hela befolkningen, men i själva verket är det mycket gamla människor och människor med underliggande sjukdom beroende på metabol ohälsa som avlider.

Personer med bakomliggande problem ska alltid försöka undvika att bli smittade. Att förhålla sig socialt distanserad och sköta hygien har alltid varit en bra överlevnadsstrategi.

Under 2000-talet dör nämligen varje år ca 90,000 personer i Sverige med en topp 2002, när 95,000 avled. 2019 dog färre än 89,000 personer, vilket är det lägsta antalet döda ett enskilt år sedan 1977. Prognosen för 2020 är enligt SCB 91,972 döda, vilket kan jämföras med 2018, när 92,185 personer avled.


Det kommer snart att betraktas som komplett vansinne att sätta hela landet i undantagstillstånd, slå ut flygbolag, hotell och restauranger, taxi och byggföretag och permittera människor för något som inte skiljer sig nämnvärt från tidigare.


 

I detta avseende har Sverige reagerat mindre hysteriskt än många andra länder. Den stora missen vi i Sverige gjorde inledningsvis var att vi misslyckades med att förhindra smittspridning inom många äldreboenden, vilket har inneburit att många mycket gamla har dött i förtid detta år. Nu har vi lärt oss.

I skuggan av pandemin sprider sig istället en mycket allvarligare farsot, nämligen den globala storindustrins och transhumanismens systematiska försök till maktövertagande med hjälp av den gamla klassiska maffiaprincipen att skrämma till lydnad. Människor som är beredda att avstå från frihet för lite extra säkerhet är vare sig värda frihet eller säkerhet.

Text: LO Landin, ordförande i Creapreneur

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq