Etablerade masslögner – Willgert ber alla att konfrontera dem

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future

Mikael Willgert från SwebbTV talade på den nya Alternativa bok- och mediemässan, som ska återkomma varje år. Han pratade om massmedier, yttrandefrihet, politiska partier och demokrati. Willgert adresserade särskilt problemen med en rad etablerade masslögner.

Sammanställning: NewsVoice | Bild: Michael Willgert, 24 sep 2020. Foto: Education4Future

Mikael Willgert vill att alla som kan måste konfrontera de etablerade masslögner som har blivit så vanliga idag, lögner i ett massbedrägeri som sprids via massmedier och av ledande politiker. Han menar att de dagligen sprids av etablerade partier i Riksdagen.

Willgert ger exempel på etablerade masslögner

  • Ovetenskapliga påståenden i klimatfrågan. ”Man varnar för koldioxid som inte är en farlig gas, utan snarare en förutsättning för vår existens”.
  • Miljöpartiet som vill spendera 50 miljarder kronor per år på klimathot som inte existerar eller som människan inte kan påverka och detta ska fixas med enorma summor pengar som upplånas från stora internationella finansintressen.
  • Masslögner i flyktingkrisen, det så kallade kompetensregnet, att det påstås komma ingenjörer och läkare i massor till Sverige. Dessa är exempel på etablerade masslögner.
  • Islamisering i Sverige, ett land som de senaste åren tagit emot 80 gånger fler muslimer än Danmark.
  • Eskalerande problem med utanförskapsområden och gängkriminalitet.
  • Socialdemokraternas strategi för att få röster genom massinvandring.

”Vilka medier tar upp dessa frågor i en seriös diskussion, förutom alternativa medier?”, frågar sig Michael Willgert som konstaterar att alternativa medier ofta blir smutskastade bara för att de speglar verkligheten och går emot etablerade masslögner. ”Vi behöver istället ha en seriös debatt där fakta ställs mot varandra och det är det som vi vill verka för”, säger Willgert.

Mikael avslutar med att uppmana journalisterna i systemmedia att bättra sig.

”Det finns möjlighet för dem att ta ansvar istället och skildra verkligheten som den är. Att låta bli att smutskasta och sätta epitet på journalister i de alternativa medierna.
Vi vill ha klartext kring dessa frågor. Vi vill bjuda in till en saklig och sund debatt.”

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat

Alternativa bok-och mediemässan 2020 adresserade etablerade masslögner i samhället. Foto: Education4Future
Alternativa bok-och mediemässan 2020. Foto: Education4Future


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq