Etablerade masslögner – Willgert ber alla att konfrontera dem

publicerad 12 oktober 2020
- av NewsVoice
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future
Michael Willgert, 24 sep2020. Foto: Education4Future

Mikael Willgert från SwebbTV talade på den nya Alternativa bok- och mediemässan, som ska återkomma varje år. Han pratade om massmedier, yttrandefrihet, politiska partier och demokrati. Willgert adresserade särskilt problemen med en rad etablerade masslögner.

Sammanställning: NewsVoice | Bild: Michael Willgert, 24 sep 2020. Foto: Education4Future

Mikael Willgert vill att alla som kan måste konfrontera de etablerade masslögner som har blivit så vanliga idag, lögner i ett massbedrägeri som sprids via massmedier och av ledande politiker. Han menar att de dagligen sprids av etablerade partier i Riksdagen.

Willgert ger exempel på etablerade masslögner

 • Ovetenskapliga påståenden i klimatfrågan. “Man varnar för koldioxid som inte är en farlig gas, utan snarare en förutsättning för vår existens”.
 • Miljöpartiet som vill spendera 50 miljarder kronor per år på klimathot som inte existerar eller som människan inte kan påverka och detta ska fixas med enorma summor pengar som upplånas från stora internationella finansintressen.
 • Masslögner i flyktingkrisen, det så kallade kompetensregnet, att det påstås komma ingenjörer och läkare i massor till Sverige. Dessa är exempel på etablerade masslögner.
 • Islamisering i Sverige, ett land som de senaste åren tagit emot 80 gånger fler muslimer än Danmark.
 • Eskalerande problem med utanförskapsområden och gängkriminalitet.
 • Socialdemokraternas strategi för att få röster genom massinvandring.

“Vilka medier tar upp dessa frågor i en seriös diskussion, förutom alternativa medier?”, frågar sig Michael Willgert som konstaterar att alternativa medier ofta blir smutskastade bara för att de speglar verkligheten och går emot etablerade masslögner. “Vi behöver istället ha en seriös debatt där fakta ställs mot varandra och det är det som vi vill verka för”, säger Willgert.

Mikael avslutar med att uppmana journalisterna i systemmedia att bättra sig.

“Det finns möjlighet för dem att ta ansvar istället och skildra verkligheten som den är. Att låta bli att smutskasta och sätta epitet på journalister i de alternativa medierna.
Vi vill ha klartext kring dessa frågor. Vi vill bjuda in till en saklig och sund debatt.”

Sammanställning: NewsVoice

Relaterat

Alternativa bok-och mediemässan 2020 adresserade etablerade masslögner i samhället. Foto: Education4Future
Alternativa bok-och mediemässan 2020. Foto: Education4Future


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tryck och yttrandefrihet är en sak för sig.
  Lögner något helt annat.
  Vi hör aldrig om att någon socialistisk journalist blivit dömd för att ha ljugit.
  Tack Mikael.

 • Journalister borde normalt sett ha så mycket intelligens att man inte medvetet överlämnar ett söndertrasat land till sina barn. Vilken fruktansvärd inställning. Tidigare generationer har generellt arbetat för att barnen ska få det bättre än de själva.

 • Atmosfärens temperatur beror på kort sikt på hur mycket solvärme som når solytan och på hur Jordens gravitation utövar tryck på atmosfärens massa med värmande effekt i undre lager.

  Hinder för solvärmen är moln och stoft, dygnets växlingar mellan dag och natt samt årstider med olika mycket sol. Moln bildas av ånga från varma hav, som kondenseras på mikropartiklar. Växlande antal mikropartiklar kommer från inkommande kosmisk strålning.

  Cykliskt växlande solmagnetism med växlande solvind begränsar kosmisk instrålning. Aktiv sol släpper in mindre kosmisk strålning med mindre moln som följd, Då når mer solvärme jordytan med värmande effekt. Passiv sol släpper in mer kosmisk strålning, och mindre solstrålning når jordytan. Då blir det kallare.

  Nu är Solen lika passiv som under Lilla Istidens kalla perioder med missväxt, nöd och svält. Det förebådar kallare klimat framöver. Inget att se fram emot – men väl att planera för.

  • Fakta
   saker som spelar roll för stark växthuseffekt från ökande CO2
   1)Att CO2 är halvgenomskinlig ut mot rymden för termisk strålning på någon höjd H
   men att CO2 är ogenomskinlig nerifrån marken för samma strålning
   2)Att det finns en temperaturgradient Tg i atmosfären på höjden H
   Positiv Tg => Global kylning
   Negativ Tg => Global uppvärmning
   Man kan välja vilken höjd som helst men väljer man närmare marken är det väldigt litet läckage utåt
   Väljer man mkt högre upp än H är ist emissiviteten så låg att det blir väldigt svag strålning. Alla genomskinliga kroppar har låg emissivitet.

   Därför blir det den höjden där det är halvgenomskinligt utåt som avgör
   Och som det nu är inträffar den höjden i troposfären där Tg är negativ och därför blir det GW

   Den växthuseffekten får sen en återkoppling från den ändring i vattenångan som blir följden och nettoresultatet är enligt Lennart Bengtsson omgärdat av osäkerhet med nuvarande teoretiska modell
   Därför har prognosen stora felgränser.

   Det du nämner Tege är sånt som påverkar hur energin cirkulerar oavsett vad vi släpper ut. Och det vi gör ger ett tillskott till den bakgrunden.

   Jag håller med Wilgert att det behövs mycket mer motstånd mot alla eliternas lögner. Men vi måst välja klokt och att förneka CO2s växthuseffekt är oklokt. Både faktiskt och taktiskt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *