Därför avrättades Samuel Paty – Hela bakgrunden och ansvarsbördan

publicerad 22 oktober 2020
- Harriet Larsson
Samuel Paty, privat foto
Samuel Paty, privat foto
Samuel Paty, privat foto

DEBATT. Min önskan är att alla som försöker gömma eller glömma detta fruktansvärda dåd för att visa hänsyn till muslimer och av rädsla för islamofobi sätter sig in i omständigheterna kring mordet. Information kommer från personer med bakgrundskunskap om avrättningen av läraren Samuel Paty i Paris.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se | Reservation: Detta är en opinionsartikel kritisk mot extremism, skriven inom ramen för yttrandefrihet och texten utgör inte ett uttryck av missaktning mot fredliga muslimer som folkgrupp.

Faktum är att grundorsaken till avrättningen är politikers undfallenhet för islam, som orsakas av elitens hybris för mångkultur och religionsfrihet, faktorer som är medel för en ny världsordning.

Statsminister Stefan Löfven borde ta del av dessa fakta och ifrågasätta överslätande journalister. Ett välgörande undantag är ledarskribent Jesper Sandström i SvD, som i en ledarartikel påminner om en tidigare artikel av Erik Helmerson i DN, där han hänvisade till DO:s “Mänskliga rättighetsdagar” 2015 efter Charlie Hebdo-massakern.

“…..Fokus låg dock inte på att islamister mördat tolv personer, utan på huruvida tidningens teckningar var rasistiska. Den sortens försvar återkommer jämt och ständigt. Får man inte skylla sig själv, åtminstone lite grann, när man provocerar så? deras bundsförvant SVT som gömde den bestialiska halshuggningen bakom mord….” – Jesper Sandström

Detta dåd är ytterligare ett exempel på islams dåliga sida med att ljuga och fabricera lögner, inte av en ensam galning utan av flera personer, däribland en imam. Dessa uppviglare fick hjälp av en rädd skolledning, fack och polis, som lät hoten mot Samuel Paty passera utan åtgärd, trots den mottagliga jordmånen bland muslimer, som näringsberikats tack vare politikers undfallenhet mot politisk islam.

Den korrekta eliten i Sverige vill helst betrakta dådet som ett undantag, från “fredens religion”. Tyvärr är undantagen nu så många att de blivit regel av islams fundamentalister, som alltför ofta fått bli talespersoner för hela gruppen av muslimer.

Muslimska Brödraskapets alla förgreningar i armkrok med socialdemokraternas ”Tro och Solidaritet” har tillförskansat sig orättfärdig makt över alla muslimer.

Statsmedia lyfter hellre fram hur trauman efter flykt plågar unga nyanlända, som forskare vid Röda Korsets högskola redovisat i en studie. Hur många trauma som värdlandets medborgare har drabbats av från denna grupp under 2014-2018 redovisas inte.

Min misstanke är att tystnaden från muslimer efter dådet innebär att de tiger och samtycker eller är det rädslan för straff av alla “skäggiga skuggor” som bevakar Muhammeds lära med Koranens suror om död för otrogna?

Statsministerns återhållsamhet med officiellt fördömande behöver ingen förklaring, ett litet notat på Twitter, sen var det klart. Samma likgiltighet som han visade för ”Ikea morden” men till Trollhättan efter Anton Bergs dödliga framfart åkte han med fart.

Så här utfördes mordet på Samuel Paty

Mercedes Wahlby skriver på Facebook 2020-10-20:

 • “Historieläraren Samuel Paty var 47 år gammal och undervisade i en gymnasieskola i Conflans-Sainte-Honorine strax utanför Paris.
 • Cirka en vecka – 10 dagar före mordet hade han undervisat sina 12–13 åriga elever i bla vad yttrandefriheten innebar.
 • Han ville visa för sina elever en karikatyrbild av profeten Mohamed som Charlie Hebdo hade publicerat. Han varnade de muslimska studenterna att bilden kunde vara chockerande för dem och därmed fick de lämna klassrummet om de så önskade. En del gjorde det, andra inte, bl a skulle en kvinnlig elev hade valt att stanna.
 • Denna elev skulle senare på kvällen ha berättat för sin far om karikatyrerna. Fadern blev mycket upprörd.
 • Fadern spelade in en video där han kallade läraren för gangster och krävde att han inte skulle få fortsätta undervisa. Han uppmanade alla som hade haft liknande problem med läraren eller som inte accepterade hans typ av undervisning att höra av sig till honom och gav ut sitt telefonnummer.
 • Fadern gick till skolan för att klaga, tillsammans med den självutnämnda imamen, Abdelhakim Sefrioui, militant islamist, med kopplingar till en moské i Pantin. Det har senare i utredningen framkommit att dottern inte ens var närvarande i skolan när bilderna visades. Hon hade berättat om en lektion som ägde rum dagen innan i en annan klass.
 • Moskén i Pantin hjälpte till att sprida videon och gav ut gymnasiets adress.
 • Läraren blev hotad och även dödshotad. Han blev rädd och pratade med sina överordnade som skulle ha uppmanat honom att inte göra ”så stora vågor”. Han kontaktade även facket och Akademin, men inte heller de vidtog några som helst åtgärder. Läraren skulle också ha gjort en polisanmälan.
 • Mördaren heter Abdoullakh Anzorov, 18 år gammal. Han är född i Moskva och är av tjetjenskt ursprung. Han kom till Frankrike vid 6-7 års ålder. Hans föräldrar hade tidigare sökte asyl i ett annat EU-land, men fått avslag. De sökte därefter asyl i Frankrike, fick avslag i första instansen, överklagade och fick bifall i andra instansen. Vid 18 årsåldern fick mördaren ett uppehållstillstånd gällande tom 2030.
 • Han visste om gymnasiets adress och gick dit. Han pratade där med 4 elever och betalade rejält, en eller flera av dem för att få information om läraren samt att de skulle visa honom vem han var.
 • I fredags den 16/10, vid 17-tiden, i närheten av skolan, blev läraren halshuggen av Abdoullakh Anzorov som strax därefter tog en bild av sitt offer med det avhuggna huvudet och la upp bilden på nätet med en kommentar adresserad till Macron och ett hot adresserat till de övriga lärarna.
 • Polisen anlände relativt snabbt till mordplatsen, uppmanade den aggressiva mördaren att släppa kniven. Han hade dessutom en väst som kunde ha varit en bombväst. När han inte hörsammade polisens uppmaning sköts han med 9 kulor.
 • 15 personer har arresterats därav 4 elever. En elev har släppts. Bland de övriga arresterade finns bl. a mördarens farfar, far och lillebror.
 • Inrikesministern Gérald Darmanin har beslutat att stänga ner Moskén i Pantin. Han angav också att 51 muslimska organisationer närstående islamistisk rörelse var under lupp samt att flera av dem kunde komma att upplösas t ex CCIF, Collectif contre l’islamophobie en France (sammanslutning mot Islamofobi i Frankrike) och Humanitär Förening Barakacity.”

Vem står på tur nästa gång, när någon muslim blir kränkt? Kanske det blir ett tillägg om att kränkningsförbud enbart för känsliga muslimer i FN:s “Mänskliga rättigheter,” så Europas folkutbyte inte bromsas upp?

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Samuel Paty