Fransk vårdpersonal gav dödshjälp till äldre covidpatienter istället för vård

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 november 2020
- NewsVoice redaktion
Bild: sjuksköterskan Sandra Rotureau. Foto: Hold-Up, fransk dokumentär

SJUKVÅRD. I dokumentären Hold-Up avslöjas att den franska regeringen i slutet av mars 2020 i ett direktiv beslutade tillåta läkemedel som tidigare varit förbjudna, läkemedel som gör att de gamla dör snabbare. Det säger chockerad personal som anser att de tvingades medverka i dödshjälp av äldre Covid-19-sjuka.

Det innebar att man inte gav de gamla någon chans att överleva om de drabbats av virusinfektion, säger kritisk personal till beslutet att använda dessa läkemedel, bla Midazolan, ett ångestdämpande och lugnande preparat som tillhör gruppen bensodiazepiner.

“Man begärde av oss att vi skulle bedriva passiv dödshjälp”, säger en sjuksköterska.

Vid ungefär samma tidpunkt förbjöds i Frankrike vad som anses vara ett både effektivt och billigt läkemedel innehållande hydroxiklorokin (HCQ) som behandling mot Covid-19.

“Det var paradoxalt – vi förbjöds att skriva ut något som kunde bota, men får bara tillstånd att skriva ut något som hjälper dem att dö”, säger en läkare.

Svenska Läkemedelsverket skriver att klorokin och hydroxiklorokin endast bör användas för behandling av patienter med covid-19 inom kliniska studier, men i andra sammanhang rapporteras om stor framgång med denna typ av läkemedel.

Många medier rapporterar om att hydroxiklorokin kan vara riskabelt att inta, men innan coronakrisen har hydroxiklorokin använts i flera decennier som malariamedicin, men utan åtföljande kritik trots att både malaria och Covid-19 kan vara livshotande för äldre patienter.

WHO har listat hydroxiklorokin som en essentiell medicin.

“Hydroxychloroquine was approved for medical use in the United States in 1955. It is on the World Health Organization’s List of Essential Medicines. In 2017, it was the 128th most commonly prescribed medication in the United States, with more than five million prescriptions.”Wikipedia

Kinas sjukvård behandlade Covid-19-patienter med (H)CQ och vårdpersonal intog medlet i förebyggande syfte. Studier i Kina visade att Covid-19-patienter, som behandlats med klorokin klarade sig bättre än kontrollgrupperna.

Trots indikationer på att hydroxiklorokin kan hjälpa patienter mot Covid-19 valde franska sjukvården att ge läkemedel för dödshjälp. Konsekvensen blir att dödstalen för Covid-19 ökar. Massmedier i Frankrike förkastar dokumentären Hold-Up som desinformation.

Text: NewsVoice, text uppdaterad kl 12:07 | Videokälla: Hold-Up

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ja , trots att Hydoxikloroquin är känd sedan ca 60 år och i stort sätt biverkningsfritt, har även svensk läkemedelsverk förbjudit att man skriver ut det, om man inte är specialist inom Reumatologi. Men man kan ansöka om dispans hos läkemedelsverket. Hydroxikloroquin som är ett känd Antimalaria medel har tydligen en vidgad indikation och saluförs numera som Antirheuma medel i Sverige. Läkemedelsverket ingår därmed i skaran myndighetsdiktaturer. Wakna upp och opponerar er! Skall en myndighet har lov att förbjuda en ofarlig men verksam medicin för ” folkets bästa”? Rekommendera även Ingemars rekommendation för läsning. Vad måste ske för att Svenskarna begriper hur lurat dem är? Nu i Influensa tider ( vanligen höst och vår) kallas allt Corona.

 • Kan precis styrka ovanstående med att min tandläkare köpte in tillräckligt med HCQ för att ge dtill de patienter han hade som fått Corona. Av de sex hann gav det till blev fyra bra inom fyra-fem dagar. Två vågade inte ta det – eftersom de var rädda.
  Men hela denna artikeln är ju annars rena skrämselhistorien. Mera kramar Torbjörn och skippa avståndet. Du borde lägga upp dessa 45 minuter som en egen artikel: https://almanova.eu/dokumentaren-om-world-freedom-alliance/
  För övrigt har jag också blivit smittad ab Nordfors och utvecklat en kronisk allergi: Jag är allergisk mot ondskan – därför överreagerar jag på denna artikeln.

   • Nu projicerad du din egna rädsla på mig. jag är allergisk som sagt och reagerar med ilska och handling. Rädslan skrämmer till passivitet. Du har varit oerhört passiv i kanske den mest konstruktiva handling som utförts i Sverige, Stockholm. runt Coronan En handling den 31 oktober som skulle kunna gå till världshistorien förutsatt den inte tystas ned. Din annons för eventet kom upp bara timmarna före. Och nu har det snart gått en vecka utan att du redovisat det engelska sammandrag av filmen. Titta på den först, så får du mod att lägga ut den som egen artikel. Hela Sverige behöver en Torbjörn Sassersson som STÅR UPP för det goda!!!
    En gång till: https://almanova.eu/dokumentaren-om-world-freedom-alliance/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *