Nu utdelar politikerna dödsstöten för nattklubbarna

publicerad 11 november 2020
- Tege Tornvall
Socialminister Lena Hallengren festar. Foto: (S)/Anders Löwdin. Licens: CC BY-NC-ND 2.0
Socialminister Lena Hallengren utdelar dödsstöten för restaurangerna Foto: Anders Löwdin. Licens: CC BY-NC-ND 2.0
Socialminister Lena Hallengren festar. Foto: Anders Löwdin. Licens: CC BY-NC-ND 2.0

DEBATT. Många unga har svårt att hålla fysiskt avstånd från varandra. De måste trängas. De hänger i barer och dricker öl, vin och sprit utan att sätta sig ned och äta, men långt från alla. Inte heller vi äldre.

Vi tycker om att sitta till bords och samtala med varandra med god mat och öl eller vin som måltidsdryck – på behörigt avstånd och utan att trängas, men det får vi nu inte bara för att tanklösa yngre inte kan disciplinera sig. I stället för att särskilt vända sig till dessa yngre utfärdar regeringen kollektivt straff till alla restauranggäster från myndighetsåldern till vördiga pensionärer.

NewsVoice: Så här sänkte Löfvens tal Stockholms cafékedjor – Coronakrisen

Det drabbar inte bara oss utan framför allt Sveriges många seriösa restauratörer, som skapat och uppehåller en ny svensk matkultur. Okunniga politiker tycks inte se skillnad mellan denna matkultur och ohämmat ölande vid bardiskar.

Nya Dagbladet: Trots pandemiöverdrifterna: Regeringen stänger ner utelivet till mars

ArcanumSkolan 2024

Dödsstöten för restaurangerna

Men utan måltidsdryckerna öl och vin klarar sig inte seriösa restauranger. De riskerar att räddningslöst gå under. Utan dem blir Sveriges sociala liv fattigare.

“Från 20 november kommer ingen alkohol få serveras efter klockan 22, enligt ett förslag. Det kan innebära slutet för många nattklubbar. – Detta är dödsstöten för oss. Det är katastrof naturligtvis, säger Magnus Albrektsson, VD och ägare på Park Lane.” – Expressen

Tack för det, flockdjur och fantasilösa byråkrater. Det gör våra gråa covid-liv ännu gråare – och sätter duktiga matkrogar i konkurs!

Text: Tege Tornvall

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq