SCB: Smittspridningen i höstens dödsstatistik syns inte (ännu)

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 november 2020
- NewsVoice redaktion

“Den ökande spridningen av coronaviruset visade sig inte som en ökning av dödsfallen i Sverige i oktober”. Det skriver Statistiska Centralbyrån (SCB) som visar preliminära siffror som istället visar en underdödlighet i oktober 2020. Sedan halvårsskiftet har antalet döda till och med varit något lägre än de senaste åren, skriver myndigheten.

Ytterligare statistik över döda publiceras även i Eurostats databas. Där finns motsvarande siffror för flera andra EU-länder.

Den preliminära statistiken om dödsfall gäller till och med den 13 november 2020. SCB jämför siffrorna med ett genomsnitt för motsvarande perioder åren 2015–2019. Nivåerna som är högre än snittet beskrivs som överdödlighet.

Perioden 1:a januari till den 31:a oktober 2020 dog 79309 personer i Sverige. Det är 4040 dödsfall fler än genomsnittet för motsvarande period åren 2015–2019. Det betyder en överdödlighet på 5% hittills under 2020.

“…den observerade överdödligheten i år är främst koncentrerad till det andra kvartalet, alltså april till och med juni. Då dog det 5 313 personer fler än genomsnittet för 2015–2019”, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB.

Sedan halvårsskiftet 2020 har å andra sidan antalet döda varit något lägre än snittet, fortsätter han, alltså färre döda än snittet

“Den höga överdödligheten under årets andra kvartal (april–juni) följdes alltså av en marginell underdödlighet under det tredje (juli–september)”.

SCB skriver att under oktober 2020 dog 7182 personer, vilket är 275 dödsfall färre än snittet för samma månad åren 2015–2019. Det betyder en underdödlighet på 4%.

I relativa tal dog cirka 67 personer per 100 000 invånare i oktober i år, vilket är lägre än någon oktobermånad 2015–2019. SCB tror att rapporteringen av dödsfallen kommer att öka eftersom den finns en eftersläpning av inkommande data.

Sammanställning: NewsVoice | Källa: SCB

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag har själv diskuterat underdödligheten med Tomas Johansson, SCB, Örebro (Han är skalig och bra) och jag förutsåg detta redan i denna uppsats från 20 februari då den halva nedsläckningen av svensk akademisk vård kan jämföras med en läkarstrejk: https://almanova.eu/iatrogen-sjukdom-hela-artikeln/ Hans Dahl håller ovan på det som Tegnell gav som förklaring. Intressant är att också Socialstyrelsen nu går ut med att Coronan var tredje största dödsorsaken jan-juni i år. Då ger man också indirekt stöd åt att den tredje största dödsorsaken faktiskt var iatrogen, dvs orsakad av den medicinska vetenskapen själv, då de flesta forskare med integritet hävdar att SARS2- nCoV 19 faktiskt var ett laboratorieframställt virus. (bla Montagnier)

 • Underdödligheten under månaderna juli–september skulle kanske kunna förklaras av insatserna av palliativ “vård” dessförinnan.

  Var det avlivning genom morfin i kombination med underlåtenhet att sätta in syrgas och effektiv hjälp för äldre med andningsproblem – under de föregående månaderna – som gav denna statistiska irregularitet?

  I så fall lämnade denna presumtiva avlivning kanske inte så många kvar med andningsbesvär…

  Statsminister Löfven den 22 mars i år:
  “Fler kommer att bli sjuka, fler kommer tvingas säga ett sista farväl till en älskad.”
  https://www.facebook.com/watch/?v=2676772572580786

  • Det är intressant med tillfälligheter.

   Statsminister Löfvens tal till nationen ägde rum den 22 mars.

   Den 22 mars fyrtio år tidigare invigdes det kolossala sten-monumentet Georgia Guidestones, med sina tio bud inristade i sten. Det är inte Bibelns bud. Det första lyder: “Håll människans population under 500.000.000 i ständig balans med naturen.”

   Georgia Guidestones är ett granitmonument från 1980 i Elbert County, Georgia, USA. På monumentet finns ett längre meddelande skrivet på åtta moderna språk (engelska, spanska, swahili, hindi, hebreiska, arabiska, kinesiska och ryska) och ett kortare meddelande som är skrivet på fyra antika språk: babyloniska, klassisk grekiska, sanskrit och egyptiska hieroglyfer. Monumentet kallas ibland för Amerikas Stonehenge
   På vems eller vilkas initiativ monumentet uppfördes är inte känt. Pseudonymen “R. C. Christian” anlitade ett lokalt stenhuggarföretag att åta sig projektet
   (Wikipedia)

   R. C. Christian… – Roman Catholic Christian?

   Ytterligare en tillfällighet: 22 mars skrivs 3/22 på engelska.

   Många svenska ledande politiker har visat sig vara med i obskyra globalistiska, odemokratiska mäktiga sammanslutningar:
   Bilderberggruppen, Romklubben, Council on Foreign Relations…

   Det finns en ännu hemligare sammanslutning som kallas Order 322.
   Denna elitistiska sammanslutning har flera namn. Ett av dessa namn är Skull and Bones. Ett annat namn är The Brotherhood of Death.

   Det är hemligt vilka som är medlemmar, men det har blivit känt att de båda amerikanska presidenterna George H. W. Bush och George W. Bush är med i Order 322.

   Här tillfrågas USA:s före detta utrikesminister John Kerry om sitt medlemskap i 322:
   https://www.youtube.com/watch?v=TlQsHC9WzO8

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *