Situationen i Sverige: “Tänk om det aldrig vänder. Vad gör vi då?”

publicerad 4 december 2020
- av Gästskribent
Richard Sörman. Foto: Anders Löwdin, Riksdagen.se
Richard Sörman, eget verk, 2019
Richard Sörman, eget verk, 2019

DEBATT. Vi är många i Sverige som hoppas på politiska förändringar. Vi vill se ett Sverige som återigen präglas av förnuft och egenomsorg. Vi vill se politiker som talar om verkliga problem och som inte tror att deras uppgift består i att förvandla vårt land till ett utopiskt lyckorike. Vi vill se ett Sverige som identifierar sig med sin historia och sina rötter, men finns det anledning att tro på någon förändring? Varför händer det så lite i opinionen? Varför lyckas inte oppositionen att på allvar utmana en unikt svag och handlingsförlamad regering? Tänk om det aldrig vänder? Tänk om självskadebeteendet fortsätter. Vad gör vi då?

Text: Richard Sörman | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Den senaste opinionsundersökningen från SCB gav inga glada nyheter för dem som hoppas på en ny politik för Sverige. Opinionsläget är detsamma som vid senaste valet. Moderaterna har gått upp två procent och Liberalerna har tappat något och ligger nu under fyraprocentsspärren. För övrigt var nog den viktigaste nyheten att opinionen inte förändrats (om vi bortser från de tillfälliga svängningar som har med Coronaepidemin att göra).

Så här ser procentsiffrorna ut (inom parentes ser vi siffrorna från valet 2018).

 • Socialdemokraterna 29,4 (28,3),
 • Moderaterna 22,1 (19,8),
 • Sverigedemokraterna 17,6 (17,5),
 • Vänsterpartiet 8,0 (9,3),
 • Centern 7,6 (8,6),
 • Kristdemokraterna 5,4 (6,3),
 • Miljöpartiet 4,2 (4,4) och
 • Liberalerna 3,0 (5,5).
 • Övriga partier ligger kvar under 2 procent.

Oppositionspartier brukar kunna öka rejält under mellanvalsperioder. Men inte nu. Detta är desto mer anmärkningsvärt som regeringen å sin sida har varit hårt pressad av gängkriminaliteten och nu av Coronaepidemin.

Stefan Löfven har också personligen fått kritik för att vara otydlig och vilja undvika intervjuer. Kritiken har till och med kommit från de egna. Och det är inte bara oppositionens svaga siffror som förvånar. Det är också anmärkningsvärt att det inte går att spåra något växande motstånd mot det politiska paradigm som under 20 år har satt tonen för svensk politik. Sverigedemokraterna verkar ha fastnat på en platå. De små utmanarna Alternativ för Sverige och Medborgerlig samling verkar inte nå ut. Och några nya potentiellt framgångsrika missnöjespartier syns inte av trots att fältet måste få anses vara öppet för detta.

Så vad ska vi tro? Kommer det bara bli mer av samma? Kommer vi rent av få en ny vänsterregering efter nästa val? Det är inte omöjligt. Tänk om det blir så. Tänk om vi får fyra år till av samma politik, men egentligen kanske det inte vore så dumt? (Obs: ironi) De har i alla fall goda ambitioner där borta på vänsterkanten.

Med fyra år till av vänsterpolitik kommer vi fortsätta vår strävan att skapa ett samhälle genomsyrat av jämlikhet och jämställdhet. Vi kommer ta fortsatt ansvar för de globala klimatförändringarna. Vi kanske till och med blir först med att kunna visa upp ett fossilfritt välfärdsland.

”Vi ska ha 100 procent förnybar energi” står det i Miljöpartiets partiprogram. Vi kommer också kunna ta ett fortsatt moraliskt ansvar för världens alla flyktingar. Vi kommer satsa än mer pengar på integrationen. (Det är viktigt!) Vi kommer att utbilda fler poliser så att vi äntligen kan krossa gängkriminaliteten. Vi kommer att bygga fler funktionella och fyrkantiga hus med mängder av lägenheter som de nya svenskarna har råd att bo i. Vi kommer också satsa än mer pengar på att göra oss av med förlegade föreställningar om manligt och kvinnligt. Den gamla mossiga svenska kulturen kommer att göras om till en dynamisk mångkultur där öppenhet och mötet med det främmande står i centrum. Och så ska vi ha Europas lägsta arbetslöshet förstås. Och världens bästa sjukvård. Det är självklart! Ingen ska behöva vänta i två år på att få operera en höftled. Det är oacceptabelt!

Ja, tänk om vår underbara samtid också blir vår underbara framtid. Tänk om det aldrig blir någon förändring. Tänk om allt fortsätter som förut (slut på ironi).

Tänk om vi faktiskt alla blir lika jämlikt fattiga, identitetslösa och könlösa.

Tänk om svenska folket även fortsättningsvis tvingas finansiera Miljöpartiets globala klimatmål.

Tänk om de demografiska förändringarna fortsätter accelerera och om svenskarna en dag blir en minoritet i sitt eget land.

Tänk om gängkriminaliteten fortsätter breda ut sig. Tänk om islamismen fortsätter vinna inflytande.

Tänk om andelen barn som börjar skolan med urusla kunskaper i svenska fortsätter öka.

Tänk om alla arbetande människor i Sverige tvingas fortsätta finansiera en importerad underklass som lever på bidrag.

Tänk om vi fortsätter misshandla våra städer med modernismens omänskliga arkitektur.

Tänk om vi fortsätter lura i våra ungdomar att det där med manligt och kvinnligt bara är en social konstruktion som inte har något med biologi att göra.

Tänk om Försvarsmakten fortsätter arbeta mot att dess personalsammansättning ska spegla den svenska befolkningens sammansättning och alltså sätter vapen i händerna på stora mängder människor som inte känner någon historisk koppling till Sverige.

Tänk om vi aldrig får en ungdomsgeneration som gör uppror mot den självförnekelse och kvävande moralism de har fått ta del av i skolan.

Tänk om det aldrig vänder.

Text: Richard Sörman


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Mange gode poeng i denne artikkelen, men du bommer totalt når du kaller det for venstrepolitikk. INGENTING av dette er venstrepolitikk. INGENTING!. Dette er 100 % ny-liberalisme. Det er det samme åket som vi sliter med i Norge og resten av vesten. Ny-liberalisme er vel egentlig det nærmeste vi kommer ekte høyreekstremisme. Du begår samme feil i denne artikkelen som mange andre kritikere av dagens politikk i Norden. Man må kunne henge halen på katten som man sier i Norge.

 • Det kommer aldrig att vända så länge som marxistisk identitetspolitik dominerar det politiska samtalet. Dess uppgift är att finna så många grupper som möjligt att så split emellan. Samtidiigt som de skambelägger alla för att just så sådan split och i synnerhet då den som påtalar identitetspolitikens destruktiva verkan.
  Media älskar och bejakar denna utveckling. Ty för media är konflikter att rapportera om det som ger det dagliga brödet via annonser och klick. Därför underblåser media all polarisering, men fördömer den lika ogenerat!

  En riktigt osund samhällssituation alltså. Den kommer att bestå tills svensken ledsnat på MSM och riksdagspartierna. Vänder sig till alternativ media och samlas i nya partier. Eller gör revolution, vilket är vad som kommer att hända när förfallet gått tillräckligt långt. Det vill säga om 5-50 år i tangentens riktning.

  • Jo, marxisten kommer alltid att förlora eftersom den kräver mer (livs)-energi än den producerar. Och den producerar enbart destruktion, så därför jobbar den hårt på sitt eget nederlag. Tyvärr får många produktiva individer lida på vägen.

  • Det är partipolitiken som skickat Sverige i avgrunden.
   Min granne kan med hjälp av en ”sketen” röstsedel plundra Dig, mig och alla oss andra på LIV och EGENDOM. ”Grannen” ger dem fullmakten.

 • Svenska folket måste återtaga rätten att sparka politiker som missbrukar medborgarnas förtroende.
  Har svenska folket t.ex. blivit tillfrågade huruvida vi kan acceptera en invasion av främlingar?
  Det hänger på om Ulf Kristersson är rakryggad nog att avpollettera “löfvensocialisterna”!

 • Vi svenskar har under så lång tid blivit passiviserade av vår s.k. Regeringar att “Vi tar hand om er, lägg er inte i det ni inte begriper” osv. i en lång räcka av år så folk i gemen är totalt ointresserade av att de kan påverka förutsättningarna för sin egen överlevnadspotential.
  Politiker använder sig av en lång och krånglig terminologi som gör att politik blir ointressant för många utav oss. Jag stöter ofta på detta ointresse. Våra medier gör ingenting för att förbättra sakernas tillstånd i en avsikt att sprida kunskap och därigenom göra folk intresserade av vad som pågår. Opinionsbildningen är noll och medierna leder oss ännu längre ner i det mörker som de skapar. Det är ytterligt svårt att väcka en sovande svensk.
  Alternativa nyhetsmedia (som denna) gör ett fantastiskt arbete och det kommer en förändring ganska snart, se på De fria med Carl Norberg.se. Jag vet att jag kommer nog inte att bli publicerad, men jag försöker åtminstone

  • Ja, Carl Norberg har kämpat länge men förhoppningsvis börjar folk fatta att det är pengarna som styr politiken, och att det därför är penningsystemet som måste reformeras i grunden. Sverige är sannerligen ett maktcentrum med Wallenbergs SEB, Investor och Erikson. Rekommenderar varmt De Frias föredrag med Carl Norberg “Spioncentralen Sverige”:

   PS. Våra skattekonton ligger hos SEB – varför inte på SBAB kan man fråga sig? DS.

 • Det spelar ingen roll vilka vi röstar på. Allmänna val är en kuliss för att vi ska tro att vi har något att säga till om. De som verkligen bestämmer i Sverige, oavsett regering, är de som verkar utan att synas. Hela vår historia är en kuliss och mestadels ett falsarium.

  Follow the money är bekant för många och följer man pengarna även här så kommer man fram till en viss finansfamilj i Sverige. De är de som har kontrollen.

 • VÄNSTERPOLITIK?
  De sjuka och arbetsskadade anser nog att S för högerpolitik. Socialförsäkringen har tillåtits konfiskerats av Alliansen med hjälp av den sk. myndigheten Försäkringskassan vars personal premieras när de manipulerar bort faktiska omständigheter och avslår alla ansökningar. Allt i borgerlig anda.

  Pensionerna har konfiskerats och där var blocken eniga. Ingen protesterade när staten stal pengarna i kassan och ingen protesterar när vår pensionpengar delas ut till främlingar som aldrig bidragit med ett öre.

  NÄR DET GÄLLER INVANDRINGEN ÄR BÅDA BLOCKET OCKSÅ PÅ SAMMA SIDA.

  Vem skall svenska folket rösta på för att socialförsäkringssystemet skall återställas samtidigt som de får bort den invandrande kriminaliteten och återställer tryggheten på våra gator och torg? Vem skall se till att media som bekostas av skattebetalarna slutar att skydda utländsk kriminalitet och i stället börjar belysa fakta. Vem skall se till att religiösa kvinnoförtryckare förvisas från landet och nekas bidrag från svenska skattebetalare?Vem skall våga stänga gränserna för kriminella ligor?

  VEM SKALL VI RÖSTA PÅ FÖR ATT FÅ TILLBAKA TRYGGHETEN FÖR SVENSKA FOLKET?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *