Den sociala plattformen Gab.com utsatt för kupp enligt grundaren

1
1290

 

MEDIA. Den sociala plattformen Gab.com som fungerar som en ersättare till Facebook och som fått mycket stor spridning och popularitet är utsatt för en utdragen kupp, enligt grundaren Andrew Torba. Syftet ska vara att ta ner plattformen från nätet genom att “troll” skapat konton som sedan fyllts med hat, hot och uppmaning till våldsdåd.


NewsVoice publicerar Andrew Torbas oredigerade meddelande från sen lördagskväll adresserat till media och användare, ett varningsmeddelande som beskriver vad han anser är ett faktum, ett misslyckat försök till kupp mot Gab.com.

A Message from Gab’s CEO, January 8, 2021

“Over the past several weeks I have been openly warning the Gab community to be on the lookout for fedposters and threats or encouragement of violence on Gab. This PSYOP campaign started back in early December with newly created accounts popping up out of nowhere and making threats of violence. We have zero tolerance for this behavior and it is absolutely not free speech.

This has always been our policy. We have thousands of volunteers, customers, and longtime community members who helped us stomp out this PSYOP campaign over the past several weeks and expose it. After this week, it’s clear why this PSYOP was started: to take down alt-tech platforms and frame them for the January 6th protests that ended with the police killing an unarmed woman.

Almost instantly after police allowed protestors into the Capitol the New York Times started a baseless narrative that this protest was organized on alt-tech sites, and in particular on Gab, without offering any proof, screenshots, usernames, or evidence to back these baseless claims. I’ve recorded a video highlighting how this all played out. I hope you’ll take some time to watch it to learn how the CIA Mockingbird Media complex operates. The way we fight back is with truth and by speaking truth to their power, which is quickly fading.”

Andrew Torba, CEO, Gab.com


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här