Kamala Harris ska ansvara för USA:s flyktingkris

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Kamala Harris, 2019. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Kamala Harris, 2019. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Kamala Harris, 2019. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

VÄRLDEN. USA:s president Joe Biden har meddelat att vice presidenten Kamala Harris kommer att ansvara för flyktingkrisen, efter att han beskyllt den ökade migrationen till landet på Donald Trump.

Enligt presidenten ska Harris satsa på en långsiktigt strategi för att hantera migrationen. Vice presidenten ska reda ut situationen vid gränsen till Mexiko och arbeta med de centralamerikanska länderna El Salvador, Honduras och Guatemala för att upprättaett strategiskt partnerskap” baserat på respekt och delade värderingar.

Harris kommer med andra ord att ha samma roll som Biden hade under Obama-administrationen. Innan uttalandet insisterade Vita husets administration på att kalla det ökade inflödet av migranter till USA för utmaningar istället för ”en kris”. Efter att en kongressledamot i Texas-distriktet släppt bilder av överfulla interneringsanläggningar ändrade Vita huset sina uttalanden.

Läs mer: Biden-administrationen mörkar flyktingsituationen vid Mexikos gräns – Project Veritas

Under en intervju för CBS News beskrev Harris flyktingströmmen som ett stort problem och sa: ”jag ska inte låtsas att det inte är det”, något som även Biden höll med om, men han valde att skylla det på naturkatastrofer och Donald Trump.

ArcanumSkolan 2024

Denna nya våg vi har att göra med började nu med den senaste administrationen, men det är vårt ansvar att hantera det mänskligt och stoppa det som händer”, sa Biden.

Ökningen av migranter började strax efter att Biden tillkännagavs som vinnare av valet den 3 november 2020. Flyktingar dök upp vid gränsen mellan USA och Mexiko i T-shirts med Bidens kampanjlogotyp med orden ”Släpp in oss” och uttryckte att det var Bidens invandringspolitik som var nyckelfaktor till deras beslut att försöka ta sig in till USA.

Förväntningar skapades att det med president Bidens regering skulle bli en bättre behandling av migranter. Och detta har orsakat att centralamerikanska migranter, och även från vårt land, vill korsa gränsen…”, sa Mexikos president Andres Manuel López Obrado.

Text: NewsVoice

Källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ansvara för att få betydligt mer eskalerande flyktingkris måste väl vara den rätta rubriceringen !

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *