Hetaste smyckestrender 2021 – glitter, pärlor, diadem

publicerad 5 mars 2021
- Gästskribent
Hetaste smyckestrender 2021. Foto: Pixel Bee. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com/@pixelbee
Hetaste smyckestrender 2021. Foto: Pixel Bee. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com/@pixelbee
Hetaste smyckestrender 2021. Foto: Pixel Bee. Licens: Unsplash.com

LIVSSTIL. Så här i början av året passar vi på att kolla in de hetaste smyckestrenderna. Därför har vi tagit en närmare titt på vilka accessoarer som kommer att fixa stilen 2021. Faktum är att det finns en hel del att se fram emot. Vi har tagit reda på vilka trender som spås bli riktigt stora. Det här är smyckena som får din stil att nå nya höjder: hårsmyckena, halsbanden, berlockerna, örhängena och armbanden. Oavsett om du vill ha en klassisk eller trendig stil så har vi tipsen för dig. Häng med!

Hårsmycken fortsatt trendiga

Något som blev riktigt stort under 2020 var olika former av hårsmycken: Diadem och pärlbeströdda hårspännen blev riktigt populära. Trenden ser ut att hålla i sig som den hetaste smyckestrenden även under det kommande året. Jobba upp volymen i håret och runda av med ett glittrande hårspänne – den vackra accessoaren fulländar stilen. Vill du fixa looken på bara några sekunder är det alltså hårsmycken som du ska satsa lite extra på. Långt eller kort hår? Faktum är att hårsmycken passar för de flesta typer av frisyrer. Har du t.ex. en kort pixi-frisyr kan ett par glimrade, enkla hårnålar fullända frisyren. En kul trend, fixa håret på bara några sekunder. Perfekt för oss alla som ofta har bråttom på morgonen, med andra ord.

Halsbanden du ska satsa på

Med hjälp av ett halsband kan man trolla med sin outfit. En enkel, stram look i monokroma färger kan fulländas med ett statement-halsband, och vill du ha inspiration kring olika halsbandsmodeller kan du kika på VALMANO. Den som vill ha årets bästa stil och vågar sig på de hetaste smyckestrenderna vågar alltså leka med dramatiska kontraster. Faktum är att iögonfallande halsband kan vara en riktigt bra investering, eftersom de lyfter en annars enkel klädsel. Satsar du på den klassiska kombon jeans och t-shirt, kan halsbandet vara det som du behöver för att få till den perfekta stilen. En av de hetaste smyckestrenderna just nu är även halsband i lite kortare modeller, gärna i silver. Ett smyckeval som funkar både till fest och vardag.

Hetaste smyckestrender 2021 – Glimra i år

Goda nyheter för oss som gillar glitter och glam! I år är det bländande smycken som gäller. På catwalken har vi redan sett strassörhängen och stora, glimrande ringar. Silvrigt glitter passar perfekt till den korta svarta festklänningen, så varför inte komplettera feststassen med till exempel ett längre halsband, låt dig gärna inspireras av den eviga stilikonen Beyonce. Ett tips från stylisterna är att dessutom leka med olika längder: Kombinera gärna ett kort halsband med flera längre, för att skapa en effektfull kontrast i din look. För den som vill ha en mer casual stil kan glitter adderas i form av gnistrande detaljer, till exempel i form av en brosch. Så enkelt – men snyggt!

När det gäller trendiga detaljer är vårt tips att satsa på kors i t.ex. silver. DOLCE & GABBANA har lanserat flera vackra accessoarer med den hetaste smyckestrenden just nu.

ArcanumSkolan 2024

Alla älskar pärlor

Vi ser dem överallt just nu: de skimrande pärlorna. Trenden lär knappast försvinna, utan vi räknar med att få se mängder av pärlsmycken även under den närmaste tiden. Det finns mycket att älska med det här materialet. För visst har pärlor någonting väldigt klassiskt över sig… Ett par enkla vita pärlörhängen skapar en traditionell look. Men 2021 vill vi gärna leka lite mer, så varför inte satsa på till exempel ett halsband med både pärlor och detaljer i andra spännande material? Det skapar garanterat en intressant och spännande stil.

Det finns väl knappast någon som på ett bättre sätt illustrerat hur man kan leka med pärlorna som en spännande kontrast i sin outfit än Harry Styles? För ingen har väl missat när han bar sitt ikoniska pärlhalsband i kombination med en mjuk lammullströja? Ingen annan manlig artist har vågat leka lika mycket med smycken som den tidigare medlemmen i One Direction. Och kanske kommer vi få se allt fler män satsa på smycken i olika former framöver?

Hitta din egen stil

För att hitta den rätta stilen för just dig, kan du självfallet även skapa dina egna smycken. Allt fler börjar intressera sig för att skapa egna halsband, armband och örhängen. DIY-trenden har alltså även kommit till smyckesvärlden. Och för alla oss som kanske inte är så pyssliga, finns det en annan lösning. Vill du skapa ett eget, personligt smycke kan du till exempel satsa på berlocker. Den spännande detaljen kan du kombinera precis på det sätt som du själv önskar.

Skaffa en ny berlock och kombinera den med det ärvda halsbandet. Eller kanske har du ett armband som behöver någonting extra? Det finns berlocker i alla möjliga utföranden, från klassiska i silver till olika lekfulla detaljer. Satsa gärna på en berlock med stenar i olika färger, eller varför inte en söt hjärtformad variant?

Slutligen

För alla oss som gillar att addera smycken för att fullända vår outfit finns det mycket spännande att se fram emot i år. Årets hetaste smyckestrender visar att vi absolut vågar prova nya vägar: Testa nya material, lek med kontrasterna och hitta din egen stil!

Extern skribent

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *