Hur många personer kom till Tusenmannamarschen 2021?

publicerad 7 mars 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Tusenmannamarschenden 6 mars 2021. Polisen bland folk. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

SVERIGE. Uppfattningen går isär om hur många som egentligen deltog under Tusenmannamarschen den 6 mars 2021. Det beror på hur stor area som man utgår från och hur aktiva människorna är på plats. NewsVoice försöker utreda hur storleken på en folkmassa kan beräknas.

Ytan på Medborgarplatsen kan bestämmas till 5000 kvadratmeter, lågt räknat. Om varje person använder 2 kvadratmeter i folkmassan (i medeltal) blir det totala antalet personer 2500 personer. Videos och foton från Tusenmannamarschen antyder att siffran 2000 närvarande personer inte är orimlig.


Det är skillnad på aktiva demonstranter, passiva demonstranter och observerande personer (som kan samtycka med en manifestation), men alla är närvarande. När systemmedia och polisen informerar allmänheten om antalet personer väljer de att inte sammanräkna grupperna: aktiva eller passiva personer samt nyfikna observatörer.


Politisk beräkning

Av politiska skäl kan systemmedia och polisen vilja att dra ner på siffrorna och därför räknas tex endast de som står närmast scen eller de som står i ett område nära en scen istället för att ta hänsyn till hela ytan där alla typer av personer är närvarande.

Den minsta ytan mycket nära en scen kanske endast rymmer cirka 200 personer. Ett större område runt scenen som är något mindre trångt kan rymma kanske 600 personer att jämföra med Medborgarplatsen som helhet som kan rymma mellan 2500-5000 personer beroende på hur trångt det är (1-2 kvadratmeter per person).

Medborgarplatsen och Tusenmannamarschen 6 mars 2021
Medborgarplatsen och Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Satellitfoto från sommartid: Google Maps.

Det är upp till dig som läsare att bedöma denna analys, men det vi vet är att medier och polisen satt mycket låga siffror. Källor uppger dessutom antingen siffror på den stora ansamlingen på Medborgarplatsen eller de mindre ansamlingarna på Guldbron eller i Kungsträdgården.

“Enligt SVT:s reporter på plats samlades människorna väldigt fort. Folksamlingen har uppskattats till mellan 300 och 500 personer.” – SVT

Aftonbladet skrev i en artikel att det kom runt 100 personer och Polisen uppgav i ett läge cirka 300-400 personer, enligt SvD.

Analys: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är nog vissa som nu skall hålla svenska folket skadeslösa för konsekvenser av falsklarm.

  “Status för COVID-19
  Från och med den 19 mars 2020 anses COVID-19 inte längre vara en smittsam sjukdom med hög konsekvens ( HCID ) i Storbritannien.

  De fyra nationerna HCID- gruppen för folkhälsa gjorde en interimsrekommendation i januari 2020 att klassificera COVID-19 som ett HCID . Detta baserades på övervägande av de brittiska HCID- kriterierna om viruset och sjukdomen med information tillgänglig under de tidiga stadierna av utbrottet. Nu när mer är känt om COVID-19 har folkhälsoorganen i Storbritannien granskat den senaste informationen om COVID-19 mot de brittiska HCID- kriterierna. De har bestämt att flera funktioner nu har förändrats; i synnerhet finns mer information om dödlighet (lågt totalt) och det finns nu större klinisk medvetenhet och ett specifikt och känsligt laboratorietest, vars tillgänglighet fortsätter att öka.”

  https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

  Ett par tusen fysiska protester i tusenmannamarschen är ju bara toppen av isberget.
  Några exempel av av tiotusentals ignorerade protester…

  https://www.skrivunder.com/vi_protesterar_mot_pandemilagen_och_covid-l9vaccin

  http://blueshift.nu/2021/01/

  https://www.skrivunder.com/oppna_public_service_for_obekvama_sanningar

  https://www.skrivunder.com/nej_till_corona

  https://www.skrivunder.com/stall_folkhalsoinstitutet_lakemedelsverket_och_mainstream_media_till_ratta_for_brott_mot_manskligheten

  • Intressant länk. Men trots att ett eget statsorgan klassat ned denna influensa för nästan exakt ett år sedan så fortsätter de ändå med såväl lockdowns som massvaccination. Det här visar verkligen att det bara är folket som kan göra något åt det här eftersom hela statsapparaten är korrupt. Men nu har UK snart “vaccinerat” halva befolkningen till “the point of no return” och efter det här så är väl den biten rätt körd. https://www.england.nhs.uk/statistics/wp-content/uploads/sites/2/2021/03/COVID-19-daily-announced-vaccinations-7-March-2021.xlsx

   OnT. Att förminska, förringa och beljuga sina motståndare är propaganda i ett nötskal. Den sedvanliga median är ju statens ljugande PR-byrå. Men allteftersom repressionen tilltar kommer människor bli så illa tvungna att protestera, så framöver kommer de får räkna ned antalet deltagare till allt högre antal. Kanske dags för alla att förstå att de har tänkt sänka sprutan i armen på alla och det inkluderar även era barn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *