Hur många personer kom till Tusenmannamarschen 2021?

  9

  SVERIGE. Uppfattningen går isär om hur många som egentligen deltog under Tusenmannamarschen den 6 mars 2021. Det beror på hur stor area som man utgår från och hur aktiva människorna är på plats. NewsVoice försöker utreda hur storleken på en folkmassa kan beräknas.

  Ytan på Medborgarplatsen kan bestämmas till 5000 kvadratmeter, lågt räknat. Om varje person använder 2 kvadratmeter i folkmassan (i medeltal) blir det totala antalet personer 2500 personer. Videos och foton från Tusenmannamarschen antyder att siffran 2000 närvarande personer inte är orimlig.


  Det är skillnad på aktiva demonstranter, passiva demonstranter och observerande personer (som kan samtycka med en manifestation), men alla är närvarande. När systemmedia och polisen informerar allmänheten om antalet personer väljer de att inte sammanräkna grupperna: aktiva eller passiva personer samt nyfikna observatörer.


  Politisk beräkning

  Av politiska skäl kan systemmedia och polisen vilja att dra ner på siffrorna och därför räknas tex endast de som står närmast scen eller de som står i ett område nära en scen istället för att ta hänsyn till hela ytan där alla typer av personer är närvarande.

  Den minsta ytan mycket nära en scen kanske endast rymmer cirka 200 personer. Ett större område runt scenen som är något mindre trångt kan rymma kanske 600 personer att jämföra med Medborgarplatsen som helhet som kan rymma mellan 2500-5000 personer beroende på hur trångt det är (1-2 kvadratmeter per person).

  Medborgarplatsen och Tusenmannamarschen 6 mars 2021
  Medborgarplatsen och Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Satellitfoto från sommartid: Google Maps.

  Det är upp till dig som läsare att bedöma denna analys, men det vi vet är att medier och polisen satt mycket låga siffror. Källor uppger dessutom antingen siffror på den stora ansamlingen på Medborgarplatsen eller de mindre ansamlingarna på Guldbron eller i Kungsträdgården.

  “Enligt SVT:s reporter på plats samlades människorna väldigt fort. Folksamlingen har uppskattats till mellan 300 och 500 personer.” – SVT

  Aftonbladet skrev i en artikel att det kom runt 100 personer och Polisen uppgav i ett läge cirka 300-400 personer, enligt SvD.

  Analys: Torbjörn Sassersson


  Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

  I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

  Prenumerera
  Notify of
  guest
  9 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  per
  per
  Gäst
  Reply to  Torbjörn Sassersson red.
  21 mars 2021 kl 10:03

  Det kan inte stämma, Robin Olin på Sveriges Radio P1:s “granskande” program Konflikt ansåg att antalet deltagare i marschen var “några hundra”.

  Magnus Lindgren
  Magnus Lindgren
  Gäst
  7 mars 2021 kl 23:48

  Det är nog vissa som nu skall hålla svenska folket skadeslösa för konsekvenser av falsklarm.

  “Status för COVID-19
  Från och med den 19 mars 2020 anses COVID-19 inte längre vara en smittsam sjukdom med hög konsekvens ( HCID ) i Storbritannien.

  De fyra nationerna HCID- gruppen för folkhälsa gjorde en interimsrekommendation i januari 2020 att klassificera COVID-19 som ett HCID . Detta baserades på övervägande av de brittiska HCID- kriterierna om viruset och sjukdomen med information tillgänglig under de tidiga stadierna av utbrottet. Nu när mer är känt om COVID-19 har folkhälsoorganen i Storbritannien granskat den senaste informationen om COVID-19 mot de brittiska HCID- kriterierna. De har bestämt att flera funktioner nu har förändrats; i synnerhet finns mer information om dödlighet (lågt totalt) och det finns nu större klinisk medvetenhet och ett specifikt och känsligt laboratorietest, vars tillgänglighet fortsätter att öka.”

  https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

  Ett par tusen fysiska protester i tusenmannamarschen är ju bara toppen av isberget.
  Några exempel av av tiotusentals ignorerade protester…

  https://www.skrivunder.com/vi_protesterar_mot_pandemilagen_och_covid-l9vaccin

  http://blueshift.nu/2021/01/

  https://www.skrivunder.com/oppna_public_service_for_obekvama_sanningar

  https://www.skrivunder.com/nej_till_corona

  https://www.skrivunder.com/stall_folkhalsoinstitutet_lakemedelsverket_och_mainstream_media_till_ratta_for_brott_mot_manskligheten

  Anders Johansson
  Anders Johansson
  Gäst
  Reply to  Magnus Lindgren
  8 mars 2021 kl 10:11

  Intressant länk. Men trots att ett eget statsorgan klassat ned denna influensa för nästan exakt ett år sedan så fortsätter de ändå med såväl lockdowns som massvaccination. Det här visar verkligen att det bara är folket som kan göra något åt det här eftersom hela statsapparaten är korrupt. Men nu har UK snart “vaccinerat” halva befolkningen till “the point of no return” och efter det här så är väl den biten rätt körd. https://www.england.nhs.uk/statistics/wp-content/uploads/sites/2/2021/03/COVID-19-daily-announced-vaccinations-7-March-2021.xlsx

  OnT. Att förminska, förringa och beljuga sina motståndare är propaganda i ett nötskal. Den sedvanliga median är ju statens ljugande PR-byrå. Men allteftersom repressionen tilltar kommer människor bli så illa tvungna att protestera, så framöver kommer de får räkna ned antalet deltagare till allt högre antal. Kanske dags för alla att förstå att de har tänkt sänka sprutan i armen på alla och det inkluderar även era barn.

  per
  per
  Gäst
  7 mars 2021 kl 21:42

  Aftonbladet smutskastar Mikael Nordfors, Filip Sjöström och Maneka Hellberg, eftersom dessa utgör ett hot mot etablissemanget. Mer än inledningen vill man dock inte läsa, eftersom den här fullständigt värdelösa och korrumperade blaskan tar betalt för resten av artikeln:

  De är ledarna för corona-protesten https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7KRpOv/de-styr-det-svenska-coronamotstandet

  Magnus Lindgren
  Magnus Lindgren
  Gäst
  7 mars 2021 kl 20:14

  Polisens oskäliga våld mot fredliga demonstranter är inte lagligt och sker därför maskerat.

  https://www.gp.se/debatt/ett-r%C3%A4ttssamh%C3%A4lle-beh%C3%B6ver-inga-maskerade-poliser-1.1184184

  Finns det någon i riksdagen som företräder folket?

  per
  per
  Gäst
  7 mars 2021 kl 19:19

  Per Shapiro på Folkets Radio rapporterar ifrån gårdagens demonstration i Stockholm mot utfasningen i Sverige av de mänskliga rättigheterna:

  Tusenmannamarschen https://folketsradio.se

  per
  per
  Gäst
  7 mars 2021 kl 18:33

  Han som av någon outgrundlig anledning anser sig värdig titeln Sveriges inrikesminister, det vill säga Mikael Damberg, gråter krokodiltårar över de fem poliser som sägs ha skadats i gårdagens demonstration mot corona-restriktionerna. Damberg reagerar nu STARKT! “Inrikesministerns” tankar går också till den vårdpersonal som “sliter i pandemin och som möttes av demonstranternas totala brist på respekt”. Politikenas systematiska nedmonteringen av vården, eutanasin på äldreboenden i samband med corona, undanhållandet av förebyggande och botande metoder vid corona/COVID-19, omvandlingen av Sverige till en fullfjädrat fasciststat samt det faktum att människor nu skadas och dör i horder av mRNA-vaccinerna verkar dock inte hålla honom vaken om nätterna.

  Arrangören av demonstrationen riskerar dessutom ett vite på 20 000 kronor för brott mot ordningslagen.

  Rapport Inslaget börjar 4.47 minutet in i programmet https://www.svtplay.se/video/30062098/rapport/rapport-7-mars-18-00-1?start=auto&info=visa

  per
  per
  Gäst
  Reply to  per
  7 mars 2021 kl 21:49

  Mer med den där personen som felaktigt ser sig som rättmätig innehavare av titeln Sveriges inrikesminister:

  https://www.svtplay.se/video/30062110/aktuellt/aktuellt-7-mars-21-00?start=auto