Militärpoliser övar i centrala Stockholm 23-26 mars 2021

18
Livgardets krigsförband, Stockholm. Pressfoto: Försvarsmakten
Livgardets krigsförband, Stockholm. Pressfoto: Försvarsmakten

WARZONE. Under veckan kommer upp till ett fyrtiotal soldater i stridsutrustning och västar uppmärkta med militärpolis att öva på Stockholms gator. Soldaterna kommer att synas när de genomför övningsmoment i flera delar av innerstaden, bland annat kommer de röra sig på Östermalm, Kungsholmen och i Vasastan.

Livgardets krigsförband 11:e militärpolisbataljonen övar i Stockholm under hela veckan 23-26 mars. Soldaterna kommer att gruppvis genomföra olika övningsmoment som syftar till att öva förmågan att förstärka skyddet av Försvarsmaktens skyddsvärda verksamhet.

Soldaterna kommer att synas i city, på Östermalm, Kungsholmen, i Vasastan samt flera andra platser och de kommer förflytta sig till både fots och i militära fordon. Soldaterna bär stridsutrustning och har på sig västar uppmärkta med militärpolis (MP).

Militärhögskolan Karlbergs park och vägar/korsningar spärras periodvis av.

Under onsdagen och torsdagen kommer övningen att mestadels vara koncentrerad till Militärhögskolan Karlbergs park. Parken kommer periodvis att spärras av för allmänheten. Vägen framför slottet, som förbinder Vasastan med Pampas marina, kommer att hållas öppen för passage. Skottlossning med lös ammunition kommer att ske i parken och höga ljud kommer att uppstå.

Militära fordon kommer att synas runt övningsplatserna och ett antal militärtransporter kommer att färdas genom city. Det medför att vissa korsningar och vägar under kortare perioder kommer att stängas av i syfte att få fri väg. Största delen av transportverksamheten kommer att vara koncentrerad till torsdagen.

11:e militärpolisbataljonen är ett säkerhetsförband som tillhör armén. Bataljonen används för ordnings-, säkerhets- och stödoperationer inom Försvarsmakten. De fungerar som stöd vid både nationella och internationella operationer och övningar som vid kris och krig förstärker skyddet av rikets och Försvarsmaktens ledning samt viktiga objekt i och omkring huvudstaden.

“Under övningen övar soldaterna sina polisiära förmågor framförallt inriktat på ordningsstörningar och säkerhet. Övningen har också ett fokus på utveckling av ledarskap. Vi utmanar våra chefer i att fatta beslut och genomföra ändamålsenliga insatser på bästa sätt”, säger bataljonschef Johan Jönsson.

Text: Paula Levänen | Pressmeddelande från Försvarsmakten

“Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor sedan 1521. Mest kända är vi kanske för våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten. Vi svarar även för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom försvarsmusiker och tjänstehundar.”


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Fredrik Eriksson
Gäst
3 april 2021 kl 07:48

Man kan ju raljera och briljera med mångårig efterforskning men Försvarsmakten och Polisen (dvs Militärpolisen) är sedan länge eftersatt och försvagad.
Enligt mig både andligt,intellektuell och motståndkraftigt.
-Och det värsta (som jag misstänker) att många av våra män,redan är vaccinerade med detta döds-virus (Gp-120-vaccin).

Fast å andra sidan, CNN säger ju att en del biverkningar faktiskt kan var bra och stärkande för dig!
-Så vem ska man lita på?
Covid-19 vaccine side effects: Why you shouldn’t freak out of these happen to you – CNN

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
24 mars 2021 kl 05:34

Det handlar uppenbart om ett historiskt plundring som skall skyddas med beväpnad styrka.

Alla partier, utom vänstern och sverigedemokraterna kommer i idag att rösta ja till en historiskt stor utgift till EU, summan torde bli 180 miljarder kronor enligt senaste uppgifter!

https://www.youtube.com/watch?v=pu9QSLwradA&ab_channel=Sverigedemokraterna

Ingen debatt om detta har förekommit, ingen upplysning om detta har funnits i statliga SVT och SR och alternativmedia har helt odemokratisk motarbetats.

Jag vädjar nu till er Militärpoliser att följa er soldatbok och stoppa den helt olagliga kuppen som uppenbart saknar stöd i regeringsformens mandat, att företräda svenska folkets makt.

https://newsvoice.se/2018/02/newsvoice-foljer-principerna-for-psykologiskt-forsvar-enligt-soldathandboken/

Marianne Liljeholt
Marianne Liljeholt
Gäst
23 mars 2021 kl 22:08

Är vår kriminella regering så rädd för folket att de måste kalla på militären? Varför skickar de inte militären till att rensa upp i Södertälje, Husby, Rinkeby och alla andra kriminella områden ….

Fredrik Eriksson
Gäst
23 mars 2021 kl 21:38

Tränar de för topsning av befolkningen på Kungsholmen?

Såklart de vill markera något, men just vad är oklart, och varför Militärpoliser?
Om man läser på Försvarsmaktens egen hemsida så får man lite mer kött på benen.

Citat från hemsida:
Du upprätthåller ordning genom att kontrollera att lagar och bestämmelser följs exempelvis att vapen och ammunition förvaras på rätt sätt.

Skulle man kunna översätta vapen och ammunition, med topsar och testutrustning?

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/utbildning/befattningsguiden/gu-befattningar/militarpolis/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
23 mars 2021 kl 08:01

Tur att Löfven inte anlitade någon billig inkompetetent konsult för att rusta landet.

2018
Dan Eliassons jättelön på MSB: 160.000 kronor i månaden
https://www.friatider.se/dan-eliassons-j-ttel-n-p-msb-160000-kronor-i-m-naden

2018
MSB betalar två miljoner skattekronor för rapport om att bekämpa alternativ media i Sverige
https://www.friatider.se/msb-betalar-tv-miljoner-skattekronor-f-r-rapport-om-att-bek-mpa-alternativ-media-i-sverige

per
per
Gäst
23 mars 2021 kl 07:12

“Jag har lyssnat när man pratat om teorin kring flockimmunitet, och jag tror att så som samhället reagerar under nedstängning är farligare än själva pandemin i sig.”

Jan Emmanuel Johansson struntade i att etablissemanget avrådde ifrån folksamling mitt under rådande plandemi. Därför anordnade han en fest för sin son med 25 ungdomar. Jan Emmanuel föregick alltså med gott exempel:

Jan Emanuel ordnade fest för 25 personer JAN EMANUEL JOHANSSON Publicerad 18 jan 2021 kl 17.26 https://www.expressen.se/nyheter/jan-emanuel-ordnade-fest-for-25-personer-/

Jan Emanuel kritiserades för sonens födelsedagsfest: ”Den var välplanerad” https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JJlJWJ/jan-emanuel-kritiseras-for-sonens-fodelsedagsfest-den-var-valplanera

Kanon för sonen att han fick en trevlig 18-årsdag, det kommer att följa med honom på ett positivt sätt under resten av hans liv.

Förresten, ordet “plandemi” borde tas med i nästa upplaga av Svenska Akademiens Ordlista. Det borde man mejla och föreslå Svenska Akademien och Nobelbiblioteket

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
23 mars 2021 kl 07:11

För att maximera den psykologiska effekten på allmänheten borde Mikael Bydéns Regnbågsförsvarsmakt ha haft en samverkansövning i centrala stan. Typ militärpolis- och sjukvårdspluton som gemensamt övar rask inringning, nedtagning medelst fasthållning och tvångsmedicinering i en enda effektiv militäroffensiv. Eventuellt kunde de även ha slängt in ett par SOG-operatörer för att nedkämpa svenskflaggviftande terroristtanter.

I skarp kontrast till denna s.k. övning på “ordningsstörningar” så har det under många år sprängts och skjutits automateld utan en enda direkt påföljande övning mot några djävla “ordningsstörningar”.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
24 mars 2021 kl 10:43

Det har uppstått ett helt nytt övningstillfälle för våra nationsskyddande styrkor då det inträffat en mindre ordningsstörningsexplosion i Höganäs.

“Ett 40-tal lägenheter är drabbade och ett 60-tal rutor är krossade, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen…

Det är oerhört stora skador. Hela trapphuset var utblåst och det blev skador på fastigheterna intill också, säger Ronnie Lundgren, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Skåne Nordväst.”
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/kraftig-small-vid-bostadshus-i-hoganas

Här skulle de kunna flyga ned övande militärpolis med helikopter och applicera en övande militärpolis per ordningsstörningsdrabbad lägenhet. Sen är ju militärpolisen utbildade att utföra polisiära aktioner och utredningar i krigstillstånd. Vilket deras civila motsvarighet inte är utan mer fått lära sig en explosion i taget allteftersom det smäller.

Men med en begränsad övningsbudget måste man väl prioritera rätt saker.

Stefan Wendel
Stefan Wendel
Gäst
23 mars 2021 kl 05:14

Gröna baskrarna på Gotland!

Anledningen till att de vältränade soldaterna “gröna baskrarna” från USA tillfälligt är stationerade på Gotland, är för att stoppa den globala korruptionen som har sin kärna i Sverige. Kommer förmodligen arresteras höjdare snart.

USA:s elitsoldater tränar hemvärnet på Gotland
https://www.expressen.se/nyheter/usas-elitsoldater-tranar-hemvarnet-pa-gotland/

Ulf Bejerstrand & John Wayne, 2021-01-12
https://www.youtube.com/watch?v=F3prCRLeDmI&t=3996s

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
22 mars 2021 kl 23:24
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
22 mars 2021 kl 22:49

Statens uppgift visar att Jehovas vittnen som vägrade lyda Hitler klarade sig bättre än andra.

DEN NAZISTISKA FÖRFÖLJELSEN AV ANDRA GRUPPER

“Jehovas vittnen var en grupp som på religiösa grunder vägrade underordna sig det nazistiska partiet och som motsatte sig Hitler som ledare.

1933 fanns mellan 20 000 och 30 000 Jehovas vittnen i Tyskland. Deras ovilja att delta i de nazistiska organisationerna, att hylla flaggan och göra ”Hitler-hälsning” upprörde de nazistiska myndigheterna. 1935 då allmän värnplikt infördes blev konflikten ännu värre. Jehovas vittnena vägrade delta i armén på grund av sin trosuppfattning. De var trogna sin religion och fortsatte sina bibelstudier och underordnade sig inte någon annan än Gud. 1939 var ungefär 6 000 Jehovas vittnen internerade i olika fängelser eller läger.

Cirka 2 000–2 500 tyska Jehovas vittnen och nästan 1 000 av annan nationalitet skickades till olika koncentrationsläger. De fick bära en lila triangel. Även under de hårda förhållanden som rådde fortsatte de sin verksamhet med bönemöten och mission. I koncentrationslägret Buchenwald distribuerade Jehovas vittnen religiöst material som tryckts på en underjordisk tryckpress. Medlemmarna i Jehovas vittnen fick stöd av varandra. De var trygga i tron på att deras lidande var en del av deras arbete för Gud. Av de vittnen som hamnade i koncentrationsläger uppskattar man dödstalet till cirka 1 000 tyska Jehovas vittnen och cirka 400 icke tyska.”

https://www.levandehistoria.se/fakta-om-forintelsen/den-nazistiska-forfoljelsen-av-andra-grupper

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
22 mars 2021 kl 22:42

Den här s.k. “övningen” är väl mer av en styrkedemonstrationen à la signalpolitik. Men i mina ögon är det mer ett tecken på svagheten hos någon som har gjort bort sig. De har satsat all kvarvarande trovärdighet på den här fejkpandemin och deras illa dolda försök till tvångsvaccinering av hela befolkningen. Hur fan ska de kunna backa ur den här skiten?

Sen snackas det rätt mycket om korrupta ledare i länder i Afrika. Men både Burundis som Tanzanias ledare tog parti för deras egna folk gentemot den här fejkpandemin och de fick betala det ultimata priset. Har inte sett någon ledare ur en västerländsk skendemokrati som har haft ryggrad nog att göra detsamma.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 mars 2021 kl 21:45

Är övningen en maktdemonstration mot demonstrationer?

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
22 mars 2021 kl 21:41

Vad skall man säga om socialistiska diktatorsfasoner?
Nu fattas bara att vi blir väckta mitt i natten. Häktena är de största byggningarna i våra trakter.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
22 mars 2021 kl 20:04

Ibland kan man väl tänka sig att övning faktiskt inte är övning……

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
22 mars 2021 kl 18:50

Tja, efter att folket har demonstrerat var det dags för systemet att göra detsamma. Får hoppas att de föregår med gott exempel och respekterar restriktionerna så det blir en pandemisäker övning.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
22 mars 2021 kl 18:02

Sedan Ådalen 1931 använder vi inte beväpnad militär mot svenska folkets demokratiska demonstrationer enligt den svenska modellen. https://sverigesradio.se/artikel/4503640

Man kan därför undra vilken lagvidrig maktfaktor militären nu planerar att ingrippa emot?
https://newsvoice.se/2018/08/bilderberggruppen-wallenberg-svenska-regeringar/

https://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/demokrati/grundlagarna/

Jay Stevens
Jay Stevens
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
29 mars 2021 kl 13:38

Ådalslagarna är omskrivna/förändrade
så att militärpolitrukerna kan använda
verkanseld mot dissidenter/nationella
samt åsiktsförbrytare !
Denna ’övning’ har planerats av Sveriges
största kriminella organisation
lands och folkförrädarne
i Rosenbad alias 8 klövern !