Brian Stelter på CNN knyter näven åt Project Veritas: “I feel really bad for you”

publicerad 17 april 2021
- av NewsVoice
Brian Stelter (chief media correspondent på CNN). Montage: NewsVoice. Foto: Project Veritas och CNN

MEDIA. Project Veritas konfronterar Brian Stelter "chief media correspondent" på CNN efter att kanalen tekniska chef Charlie Chester berättat att CNN medvetet försöker få upp dödstalen i Covid-19 för att attrahera mer besökstrafik.

Brian Stelter som inte verkar vara medietränad hanterar inte konfrontationen bra. När Shelter får frågan om Charlie Chester fortfarande är anställd svarar Stelter: "I feel really bad for you", samtidigt som han viftar med en knuten näve. Uttrycket används i engelskspråkiga länder och har en tveeggad betydelse. Antingen betyder det att en person känner sann empati för någon annan eller så används det ironiskt.

Brian Stelter: "I report what ever I want"

Journalisten från Project Veritas, som använder exakt samma uppsökande intervjuteknik som etablissemangets journalister, hinner fråga om Stelter kan rapportera något annat än vad CNN:s högsta chef Jeff Zucker säger att han ska rapportera. Frågan är relevant eftersom Charlie Chester avslöjat att Zucker under direktsändningar kan ringa upp CNN:s kontrollrum och beordra vad som ska sändas. Stelter svarar att han rapporterar precis vad han vill.

De båda munskyddsförsedda journalisternas konfrontation avbryts när en vakt avlägsnar PV-journalisten.

Brian Stelter har på sig en tröja med texten: "Journalism matters, now more than ever".

Text: NewsVoice | Videokälla: Project Veritas

Brian Stelter (chief media correspondent på CNN). Foto: Project Veritas
Brian Stelter ("chief media correspondent" på CNN). Foto: Project Veritas