Brian Stelter på CNN knyter näven åt Project Veritas: “I feel really bad for you”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 april 2021
- NewsVoice redaktion
Brian Stelter (chief media correspondent på CNN). Montage: NewsVoice. Foto: Project Veritas och CNN

MEDIA. Project Veritas konfronterar Brian Stelter “chief media correspondent” på CNN efter att kanalen tekniska chef Charlie Chester berättat att CNN medvetet försöker få upp dödstalen i Covid-19 för att attrahera mer besökstrafik.

Brian Stelter som inte verkar vara medietränad hanterar inte konfrontationen bra. När Shelter får frågan om Charlie Chester fortfarande är anställd svarar Stelter: “I feel really bad for you”, samtidigt som han viftar med en knuten näve. Uttrycket används i engelskspråkiga länder och har en tveeggad betydelse. Antingen betyder det att en person känner sann empati för någon annan eller så används det ironiskt.

Brian Stelter: “I report what ever I want”

Journalisten från Project Veritas, som använder exakt samma uppsökande intervjuteknik som etablissemangets journalister, hinner fråga om Stelter kan rapportera något annat än vad CNN:s högsta chef Jeff Zucker säger att han ska rapportera. Frågan är relevant eftersom Charlie Chester avslöjat att Zucker under direktsändningar kan ringa upp CNN:s kontrollrum och beordra vad som ska sändas. Stelter svarar att han rapporterar precis vad han vill.

De båda munskyddsförsedda journalisternas konfrontation avbryts när en vakt avlägsnar PV-journalisten.

Brian Stelter har på sig en tröja med texten: “Journalism matters, now more than ever”.

Text: NewsVoice | Videokälla: Project Veritas

Brian Stelter (chief media correspondent på CNN). Foto: Project Veritas
Brian Stelter (“chief media correspondent” på CNN). Foto: Project Veritas


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *