Den 1:a maj arrangeras manifestationer som enar Sverige – Covidpopulismen måste få ett slut

publicerad 30 april 2021
- Torbjörn Sassersson red.
en manifestation i USA: manifestation. Foto: Lewis Parsons. Licens: Unsplash.com

OPINION. Den första maj är arbetarrörelsens högtidsdag som historiskt firats av vänsterorganisationer, partier och fackföreningar sedan 1890. Då handlade det om arbetsvillkor. Den 1:a maj 2021 kommer att samla alla typer av människor för att manifestera för ett politiskt och ekonomiskt transparent Sverige. Nu handlar det om att värna om människor som behöver arbetstillfällen, småföretagare och att agera mot covidpopulismen och ovetenskapliga och politiska coronarestriktioner.

Text: Torbjörn Sassersson | Temabild: en manifestation i USA. Foto: Lewis Parsons. Licens: Unsplash.com

En av de mest berömda 1:a majdemonstrationerna gick av stapeln den 1 maj 1890 i Stockholm. Den samlade hela 50,000 personer på Ladugårdsgärdet i Stockholm. På plats talade Socialdemokraterna med Hjalmar Branting i spetsen. Målet med demonstrationen 1890 handlade om att upprätta rimliga arbetsvillkor. Då var det 8-timmars arbetsdag som gällde. Idag vill människor få tillbaka sina permitterade arbetstimmar.

Åren 1940 och 1941 under andra världskriget ersattes första majfirandet på många orter av “medborgartåg” för att manifestera nationell enighet. I “medborgartågen för Sveriges frihet och oberoende” deltog både socialdemokrater och borgerliga partier.

Coronakrisen och covidpopulismen – är förmodligen de mest enande fenomenen i svensk politisk historia

Här samlas alla under samma tak med samma eller liknande önskemål. Här finns alla politiska och ickepolitiska inriktningar. Här finns ursvenskar likväl som nysvenskar och nyinkomna migranter. Här finns unga och gamla. Här finns pensionärer och egenföretagare i en folkrörelse mot den ekonomiskt och politiskt drivna covidpopulismen. Det är dags att råda bot på en covidmineuros som infekterat nästa hela världen. I denna neuros måste alla fråga sig “cui bono”, vem tjänar på den? Den som seriöst gräver efter svar kommer att finna att det finns starka ekonomiska och ideologiska intressen som tjänar på att splittra samhällen och skapa polariteter. Precis som genom hela människans historia handlar det om makt, pengar och kontrollbehov hos några få.

På andra sidan i denna polaritet finns världens folk av alla de slag som vill leva fria ansvarsfulla liv, som vill ägna sig åt sina arbeten, fritidssysselsättningar och familjer. Här finns den egentliga supermakten i världen, den sunda makt som den politiska eliten och megaföretagens ägare fruktar allra mest.

Kom ut den första maj och säg vad du tycker eller kom ut och lyssna på de som tar bladet från munnen.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Kolla upp hur finanselitens guldkalvar – Carl Bildt, Anders Borg, (Investors VD) Börje Ekholm, statsminister Stefan Löfven – har blivit så rika på Mammons penningar!
  !
  – Var kommer dessa pengar ifrån och varför har dessa politiker belönats och blivit så ENORMT rika?

 • Till minne av en (möjligen …?) levande död – Norra Bantorget för tre år sedan – och tre gånger två -. alltså sex år efter det legendariska Bilderberg-mötet med Sveriges nuvarande statsminister som tacksam deltagare i detta så exklusiva sällskap:

  “Den officiella gästlistan bestod av 139 européer och nordamerikaner från finansbolag, näringsliv, mediebolag och politik. Svenska deltagare var utrikesminister Carl Bildt, finansminister Anders Borg, Investors VD Börje Ekholm, Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven ochInvestors styrelseordförande Jacob Wallenberg. Journalister var förbjudna från att närvara på mötet.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderbergm%C3%B6tet_2013

  • Bilderbergmötet 2013, som väl jämnade vägen för en svensk slugger:

   “Den officiella gästlistan bestod av 139 européer och nordamerikaner från finansbolag, näringsliv, mediebolag och politik. Svenska deltagare var utrikesminister Carl Bildt, finansminister Anders Borg, Investors VD Börje Ekholm, Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och Investors styrelseordförande Jacob Wallenberg.[3] Journalister var förbjudna från att närvara på mötet.”
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderbergm%C3%B6tet_2013

   – Visst är det fantastiskt med VÅRA internationellt så uppskattade politiker får närvara på dessa Bilderberg-möten! Och vad kul att dessa folkvalda, osjälviska, fantastiska ledare för vårt land kan resa runt i världen och träffa alla dessa fantastiska finans-moguler, trots Corona-restriktioner!

  • Norra Bantorget 2018 med Stefan Löfven som ENORMT uppskattad talare – vår Bilderberg-räddare!

   Vilken kontrast med upproriska pensionärer, tre år senare med sina nazistiska, hot-hat-hets otäcka rullstolar!

   Vilket hot mot vår köns-kvot, vår farsot och alla våra pedagogiska bombhot!!!

   Vad bra att lojal, klartänkande polis slår ner dessa upproriska, äckliga, pensions-krävande pensionärer!!!

   Gubbjävlar, kärringjävlar – dö ut och vet hut!

 • Varför skall S ha en egen helgdag då kan väl fler partier få en egen dag med manifestationer och dominans i media Idag är väl inte särskilt många partier som har någon folklig för ankring som exempel MP max 10000 medlemmar och ingen medlem norr om Uppsala Liberalerna är väl mest en sekt som finns i städernas finare kvarter

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *