Läkare i Sverige: Lockdowns är världshistoriens största folkhälsofiasko

19
Läkarna: Nils Littorin, Sebastian Rushworth, Sven Román och Hans Zingmark.
Läkarna: Nils Littorin, Sebastian Rushworth, Sven Román och Hans Zingmark.

OPINION. Regeringen beslöt att skicka 150 miljarder kronor i bidrag till EU:s coronafond. En hisnande summa till länder som genom lockdowns medvetet förstör sina ekonomier. Nu vill vi aldrig mer höra att det saknas pengar till svensk äldreomsorg. Det skriver fyra svenska läkarna i en debattartikel som tidigare publicerats i Göteborgsposten.

Ett år in i pandemin saknar riskgrupperna fortfarande det fokuserade skydd som kan rädda liv och möjliggöra att ta bort kontraproduktiva restriktioner. Hälften av alla som avlidit med covid-19 har bott på kommunala äldreboenden, en fjärdedel hade hemtjänst. Medianåldern för dödsfallen är 85 år.

Läkaruppropet har samlat 7500 underskrifter mot skadliga restriktioner och för stärkt skydd av gamla och sköra.

Vi instämmer i kritiken mot äldreomsorgens beredskap, organisation och bemanning som Coronakommissionen blottlade i december 2020. För att förverkliga de förslag som kommissionen presenterade, så att vården och omsorgen står rustad inför nästa våg av covid, föreslår vi:

  • Kraftigt ökad bemanning av utbildade undersköterskor, med fast anställning.
  • Förstärkning av den medicinska kompetensen med läkare och sjuksköterskor för att möjliggöra såväl livräddande som palliativ vård.
  • Förbättring av anställningstrygghet och personalkontinuitet samt kraftigt minskad andel personal med timanställning.
  • Krav på att personalen ska tala acceptabel svenska.

Se om vårt eget hus

Vi vill aldrig mer höra att det saknas pengar till äldrevården. I stället för att skänka bort 150 miljarder till EU-länder som valt att förstöra sina ekonomier med omänskliga och ovetenskapliga lockdowns, så borde vi se om vårt eget hus. Vi vill dessutom öka antigentestning av vård- och omsorgspersonal före ett arbetspass. Att förhindra smittan från att ta sig in till riskgrupper är livsavgörande. Detta fokuserade skydd används redan i Mölndals kommun, med goda resultat.

Vi har studerat medicinens grunder. Ingen av våra textböcker rekommenderar nedstängning av skolor, idrott, restauranger, kultur eller andra essentiella delar av samhället vid smittoutbrott. Varken WHO eller något enskilt land hade nedstängningar i sina beredskapsplaner före 2020. Kinas auktoritära styre gjorde en brutal lockdown, som märkligt nog spred sig till västvärldens demokratier. I dag vet vi från forskning och officiell statistik att metoden inte skyddar riskgrupperna. Tvärtom orsakar lockdown sjukdom, död och stora skador på ekonomin. År 2020 kommer gå till historien som året då vi begick världshistoriens största misstag för folkhälsan.

Låg infektionsdödlighet

En av världens mest respekterade epidemiologer och som vägleder WHO, John Ioannidis, publicerade för några dagar sedan en ny sammanvägning av de studier som finns om dödligheten vid covid-19. Infektionsdödligheten är globalt cirka 0,15 procent, vilket är lägre än vad hans tidigare beräkningar visat och motsvarar dödligheten vid en svår influensa. Människor under 70 år överlever en infektion till 99,95%. Detta ger ytterligare stöd för att nedstängning av samhället varit ett enormt misstag.

Läkare i USA: Coronapolitiken är det största folkhälsofiaskot i historien

Sverige valde att inte stänga ner och vi har lägre dödlighet än två tredjedelar sav Europas länder, ett bevis för att lockdown och hårda tag inte fungerar bättre än rekommendationer och eget ansvar. Sedan november 2020 har dock en rad ovetenskapliga restriktioner drabbat även vårt land, och gymnasieskolorna har varit stängda i nästan ett år.

Ungdomar som isoleras hemma framför datorn äventyrar däremot sin sociala utveckling och fysik – och blir sannolikt mer mottagliga för infektioner

Vi vet att solljus, motion, skola och sociala interaktioner stärker immunförsvaret och är nödvändiga för vår psykiska och fysiska hälsa. Ungdomar som isoleras hemma framför datorn äventyrar däremot sin sociala utveckling och fysik – och blir sannolikt mer mottagliga för infektioner. I Danmark har barnen fått tydliga problem med ökad fetma och förhöjt blodtryck. Barnen drabbas även psykiskt, i Sverige rapporterar BRIS om kraftig ökning av barnmisshandel, ångest, nedstämdhet och familjekonflikter.

Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk är kloka rekommendationer som vi kan leva med. Men det räcker inte. Ett fokuserat skydd av riskgrupperna äldre och människor med underliggande sjukdomar bör snarast bli en lika viktig del av strategin.

Öppna skolorna

FHM planerar att öppna gymnasieskolorna. Bra, de borde aldrig ha stängts. Istället för att stänga av miljoner barn, som har mindre risk att dö av covid-19 än av influensa, borde lärare i riskgrupp och över 60 år erbjudas arbete på distans och på så vis skyddas, på samma sätt som riskpersoner (fetma, hög ålder) i andra yrken borde betalas för att stanna hemma tills pandemin är över. Detta är en folkhälsolinje.

Skolstängningar minskar inte spridning av smittan i samhället eller dödsfall med covid-19 och borde förbjudas.

Sveriges milda linje fram till november 2020 har tillsammans med ett par andra undantag (som delstaten Florida i USA), visat att lockdown och nedstängningar inte fungerar, utan tvärtom skadar samhället. I dag har vi utbredd immunitet, påtaglig underdödlighet sedan februari och en majoritet av riskgrupperna är fullt vaccinerade. Vi kan därför utan problem lätta på restriktionerna. Samtidigt måste vi värna riskgrupperna. Pengar som regeringen nu skickar till EU:s svarta slukhål borde användas för att skydda dem.

Signerat: Nils Littorin, läkare, doktor i klinisk mikrobiologi, Sven Román, specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri, Sebastian Rushworth, AT läkare, Hans Zingmark, specialist i intern- och lungmedicin

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mattias RahmD
11 april 2021 kl 11:56

Fail. Måste angripa själva virologin, detta missförstånd till vetenskap möjliggör vad som pågår.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
6 april 2021 kl 20:52

Uppvaknande läkare i all respekt, men Sveriges främsta hälsoprofil, Ingemar Ljungqvist, vakande upp för nästan 30 år sedan!

Och med 70+bast kämpar han vidare!

  • VAR ÄR NI YNGRE? – Totalt borta?

Här är i alla fall Ingemar:

https://www.vaken.se/mord-anmalt-till-polisen-i-uppsala-for-palliativ-vard-utan-samtycke/

Ingemar ljungqvist
Reply to  Hans Dahl
6 april 2021 kl 20:59

Tack för de orden Hans Dahl, men jag vill gärna hylla den främste läkaren i detta avseende som banat väg för Littorin, Rushworth et al. Den läkaren är Mikael Nordfors. Han liksom jag lider emellertid av en allergi. Vi är allergiska mot ondskan var den helst dyker upp och då kan vi ibland överreagera, dvs bryta mot den hårdaste av alla svenska lagar: Jantelagen.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Ingemar ljungqvist
6 april 2021 kl 21:13

Javisst! Och jag har gång på gång citerat Mikael Nordfors i det jag skrivit, men CENSUREN fräter bort allt detta!

I min senaste artikel citerar jag Mikael Nordfors i ett av hans viktigaste uttalanden han någonsin gjort. Mitt korta citat från intervjun med denna modiga, ärliga och kloka läkare är kvar, men REFERENSEN till intervjun med Mikael Nordfors är borttagen.

Här är min artikel, för den som eventuellt bryr sig…

https://newsvoice.se/2020/11/katolska-kyrkan-granskas-slavsamhallet-agenda-2030/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 april 2021 kl 01:45

Bra att sådant uppsåtligt dödade utan samtycke polisanmäls för vad det är, mord.
Socialstyrelsen har anstiftat till dessa mord genom att på mycket tvivelaktig grund uppviglat läkare att bryta mot patientansvaret, lag och läkarförbundets etiska regler.
https://slf.se/rad-och-stod/etik/lakarforbundets-etiska-regler/

Publicering http://www.socialstyrelsen.se, mars 2020
“Nationella principer för prioritering inom intensivvård under extraordinära förhållanden”
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/dokument-webb/ovrigt/nationella-prioriteringar-intensivvarden.pdf

Geriatrikprofessor: Många äldre dör i onödan utan korrekt bedömning Många äldre som nu dör i covid-19 hade överlevt om de kommit till sjukhus. Det hävdar Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, som anser att äldre diskrimineras. https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2020/05/geriatrikprofessor-manga-aldre-dor-i-onodan-utan-korrekt-bedomning/

Man har tagit dessa palliativa dödsoffer som intäkt för en “coronapandemeivåg” och
samtidigt som säsongsinfluensa i princip “försvunnit” ur statistiken sen våren 2020.
Kommer man att ta stigande antal vaccindödade som intäkt för en ny “coronavåg” ?

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Fredrik Eriksson
Reply to  Magnus Lindgren
11 april 2021 kl 14:50

Svar ja!
Tack vare spikproteinet i vaccinet och Gp-120 i Covid-19, kommer de korstabulera (tvärbinda) och ge upphov till “nya” mutationer.
På så sätt kan de hålla liv i epidemin,tills alla är tvångsvaccinerade,
eller alla har fått minimilön, alternativt annat sätt att försörja sig.
När restauranger,biografer etc slår igen.
Alternativt,kommer de dra ut på det för att det inte ska verka för misstänksamt, (bland annat används Sverige) som en försöksråtta
av den djupa staten, med Wallenberg, (Investor) som guldko.
Vaccinet är till för att dölja effekterna av 5G.
5G är till för att i sig dölja bankbelåningen, men i min mening
såpass snillrikt konstruerad för att ge samma sorts effekter som Covid.19.
Ledord är: Gp-120,Hiv-1,Envelope Folded Protein,mRNA.
5G är elektroperforering (som fungerar som omvänd tvärbunden vaccin).
För den som är dåraktig nog att vaccinera sig.

Hela upplägget (de var ju väldigt snabba med 5G) kan korstabuleras samtidigt som Corona-utbrotten.
Bland annat i storstäderna (Agenda 2030) ser man en klar korrelation
till antalet elektroperforerade samt antal “nya fall”.

Slutkommentar:
De kommer skylla på nya fall, när det är kombinationen
vaccinering och 5G i sig. Det är (och har alltid varit samma virus).
-Se tidigare tråd (notering)…

Fredrik Eriksson
Gäst
6 april 2021 kl 12:03

På frågan om varianter och mutationer hade Dr. Yeadon detta att säga, ”Ingen variant skiljer sig från den ursprungliga sekvensen med mer än 0,3%. Med andra ord, alla varianter är minst 99,7% identiska med Wuhan-sekvensen. ” Han hävdar vidare, “Det är en fiktion, och en ond på det, att varianter sannolikt kommer att” undvika immunitet “.

Notering: De nya mutationerna som FHM,MSB,och Socialstyrelsen, gör gällande existerar,existerat inte alltså enligt Dr.Yeadon dvs det är samma slags virus.
Men genom att hela tiden döpa om det bedrar och lurar man så många som möjligt (enligt Dr.Yeadon).
Får man då anta att genom att ändra lite i genomet (DNA.et)
så kan man lura både Aftonbladet,Expressen,DN,SVD och DI, genom
att inte erhålla hela sanningen.
Dvs att mutationerna är samma virus fast i omstöpt form?
-Lura kanske är fel ordfras, opinionsmässigt ägarstyrda direktiv kanske är en bättre formulerad lunch-macka.

Det här blir alltså bara farligare och farligare?
-När ska Regering och Riksdag ställas till svars för detta illdåd?
-Det har HELA TIDEN varit samma virus (men som många förstår
bara har ändrat efternamn).

https://firstchoiceman.com/2021/04/05/former-pfizer-scientist-warning-covid-vaccines-alternative-treatments/

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
6 april 2021 kl 18:46

Hela tiden detta prat om mutationer!

Alla som spelar med…`Spelar roulette på sitt sätt!

Mutationer eller mutaktioner?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
6 april 2021 kl 18:59

Dvs att mutationerna är samma virus fast i omstöpt form?”

  • Ja, eller kanske rentav i OMDÖPT form!
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
6 april 2021 kl 22:32

Ja det börjar bli ganska snurrigt, finns viruset bara isolerat i patenthandling?
Kan pcr-testerna anses ännu mer värdelösa om “viruset” skulle “mutera”

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
6 april 2021 kl 09:16

Här ser vi fler läkare som ställer upp med namn och foto för sanningen och för att varna människor för corona-bedrägeriet:

https://www.stopworldcontrol.com/cures/

Så här skriver den kloke Peter Krabbe om denna länk i en kommentar på sin blogg:

Riktig dynamit i denna länken, svårt att krypa undan och inte inse allvaret i rådande situation! Gatesomanerna kan möjligen krossa västerlänningarna, men lär inte rå på regimerna i Asien. När till och med poliserna kommer jagande med sprutorna får vi trösta oss med att det kanske går att fly dit – om de släpper in oss. Bästa rådet blir nog att se till att ha ett husapotek hemma och vägra sjukhusvård. Tids nog lär de existerande medicinerna få utrymme även hos oss, jag tror inte att våra läkare i längden kommer att böja sig för en auktoritet som är bevisat manipulerad.”

Det är dags för den svenska läkarkåren att befria sig från myndighetsterror och stå upp för sanningen!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
5 april 2021 kl 12:57

Vad vi nog alla känner – enormt skickligt formulerat:

https://peterkrabbe.wordpress.com/2021/04/02/tid-for-sorg-eller-gladje/

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
5 april 2021 kl 09:32

Tack så enormt mycket, ni läkare som står upp för sanningen:

Nils Littorin, läkare, doktor i klinisk mikrobiologi, Sven Román, specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri, Sebastian Rushworth, AT läkare, Hans Zingmark, specialist i intern- och lungmedicin

TACK, NI ÄR SÅ VIKTIGA!

Harriet Larsson
Gäst
5 april 2021 kl 04:34

Att lyssna på vetenskapen gäller visst inte vid Covid-19. Lock down med “omänskliga restriktioner” är rena julafton för politiker och sprider galenskap bland lättlurade medborgare med de PK-korrekta i täten.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
4 april 2021 kl 22:36

Eller kanske folkhälsofiaskot efter experimentinjektioner värre än Mengele?

04/02/21
BIG PHARMA › NYHETER
Antal COVID-vaccinskador rapporterade till VAERS överstiger 50000, CDC-datashow
VAERS-data som publicerades idag visade 50 861 rapporter om biverkningar efter COVID-vacciner, inklusive 2249 dödsfall och 7726 allvarliga skador mellan 14 december 2020 och 26 mars 2021.

https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-injuries-vaers-cdc/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
4 april 2021 kl 22:21

All heder åt dessa kämpar! Jag hoppas på fler sunt-förnuft-artiklar av många fler modiga läkare.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
4 april 2021 kl 19:42

Äntligen avslöjas de socialistiska maktövergreppen.
Vem vågar utkräva ansvar?
Fattar inte hur de korrupta politikerna skall komma ur rävsaxen.

Ingvar Kullberg
Reply to  Samuel af Ugglas
4 april 2021 kl 22:10

De “socialistiska maktövergreppen” i betydelsen hårda nedstängningar och utegångsförbud har ju inte skett i det “socialistiska” Sverige men i större delen av världens länder från Australien till USA. Detta oavsett färgen på regeringarna ..

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
4 april 2021 kl 19:11

Tills de tillfångna-tagna befriar sig!