Regeringen ser behov av att stärka den långsiktiga beredskapen vid en eventuellt fortsatt allvarlig smittspridning hösten 2021. I dag remitteras därför en promemoria med förslag om förlängningar av den tillfälliga covid-19-lagen samt lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Båda lagarna föreslås fortsätta gälla till utgången av januari 2022.

Covid-19-lagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen ger regeringen, förvaltningsmyndigheter och kommuner möjligheter att vidta åtgärder för att motverka trängsel eller på annat sätt minska risken för smittspridning i sådana miljöer som omfattas av lagarna. Det gäller exempelvis allmänna sammankomster, offentliga tillställningar, vissa platser för fritids- eller kulturverksamhet, handelsplatser, viss kollektivtrafik, platser för privata sammankomster och serveringsställen.

I första hand handlar det om åtgärder som hindrar smittspridningen, utan att lägga onödiga begränsningar på sådant som kan genomföras smittsäkert. Genom de båda lagarna har Folkhälsomyndigheten möjlighet att besluta om anslutande föreskrifter. Det kan till exempel handla om begränsning av antal besökare, reglering av öppettider eller andra nödvändiga åtgärder för att förhindra att trängsel uppstår.

Den tillfälliga covid-19-lagen gäller i dag till utgången av september. Regeringen har i en proposition till riksdagen den 8 mars 2021 föreslagit att lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen ska förlängas att också gälla till utgången av september. Båda dessa lagar föreslås nu alltså förlängas till utgången av januari 2022.

Remissvaren ska ha inkommit till Socialdepartementet senast den 19 april 2021.

Vid en eventuell fortsatt allvarlig smittspridning från hösten 2021 är det angeläget att det finns en beredskap för en förlängning av Covid-19-lagen och lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. En sådan beredskap förutsätter att det finns ett remitterat förslag.

Text: Elin Aarflot, Socialdepartementet, pressmeddelande


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Thomas Nygren
Thomas Nygren
Gäst
25 april 2021 kl 13:35

Dom som nu tror att Covid-19 är i paritet med “Spanska sjukan” eller “Ebola” kan väl isolera sig och skydda sig själva. Vi andra, som främst utifrån statistiken över “dödstal” men även utifrån annan information, ser på Covid-19 som något i paritet med en kraftig säsongsinfluensa, borde inte tvingas till att spela med i den här “pandemicharaden”. Ja, Covid-19, liksom kraftiga säsongsinfluensor är farliga för våra äldre och multisjuka. Det är också dom som huvudsakligen har dött i den här “pandemin”. Kraftsamla mot att skydda dessa grupper, istället för att stänga ner resten av samhället såsom sker idag. Hur bra mår egentligen våra barn av att tvingas till “distansundervisning” och till isolering i hemmet? Hur hälsovådligt är det egentligen för våra “icke färdigutvecklade” barn att tvingas till att bära munskydd? Man kan också ställa sig frågan om varför “gammelmedia” här fungerar som maktens megafoner och verkar tävla i att dränka medborgarna i “pandemihysteri”, istället för att granska pandemihanteringen och ställa kritiska frågor till makthavarna? Hade vi drabbats av “Spanska sjukan” eller “Ebola”, så hade jag kunnat förstå och acceptera ett visst mått av repression, men det som händer idag verkar handla om något helt annat. Frågan är bara vad?

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
10 april 2021 kl 14:25

 
År 2014 ringde alltså Michael Zazzio upp statsepidemiologen Anders Tegnell
I samtalet får man bl.a. höra Tegnell säga, att Folkhälsomyndighetens uppgift är DIAGNOS – och inget annat – förutom att man också ”stöttar Socialstyrelsen med underlag”.
 
När Zazzio frågar om Folkhälsomyndigheten har något ansvar för befolkningen i Sverige, så blir svaret entydigt ”NEJ”.
Fast med tillägget att man ”jobbar genom 1177” (det nationella numret för sjukvårdsrådgivning).
 
Sedan blir det riktigt intressant, när Tegnell förklarar att han inte känner till att det finns ett icke läkemedelsklassat medel mot virus – men när Zazzio nämner kolloidalt silver 10 PPM, så undslipper han sig. ”Ja, att det fungerar på dom flesta virus är ju känt”!
 
Den som har normal hörsel kan själv enkelt höra hela konversationen på följande länk. Och inslaget är inte på något sätt manipulerat – vilket bör vara enkelt att kontrollera för någon sakkunnig! Den spontana frågan i dagens situation är förstås:
 
Har man gjort ett enda försök med kolloidalt silver mot viruset SARS-CoV-2 ?
Svaret är antagligen nej! Och då kan man undra varför – eftersom kolloidalt silver är absolut fritt från skadliga biverkningar – även i höga doser!
 
 
https://youtu.be/38kltv9qMEY
 
http://www.svaradoktorn.se/427029039/7020757/posting/intressant-telefonsamtal
 
 
2021 Regeringen saknade formell coronastrategi
https://www.epochtimes.se/Regeringen-saknad

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
7 april 2021 kl 06:42

Nu vill man alltså förlänga covid-lagen till januari 2021 därför att så många människor är smittade ! Men vad då Många människor – för det är inte många som blir sjuka om man jämför med tidigare år av den årliga influensan, för då var var och varannan sjuk i influensan, och det ansågs inte vara någonting särskilt med det.

Och folk dog då också, ungefär lika många som nu, om man bortser från att siffrorna på antalet döda av coviden faktiskt är uppskrivna för att skrämma befolkningen. För en svensk Region gjorde en undersökning hösten 2020 av de döda och kom fram till att endast 15 % av de som hade klassats som Covid-döda hade dött av Coviden – resten hade dött av underliggande sjukdomar !

– Så, vad det nu är frågan om – det är ingenting annat än myndigheternas ondskefulla agenda mot befolkningen ! Myndigheternas rätta ansikte lyser nu igenom deras lögner så att alla kan se, om folk bara är lite vakna !

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
8 april 2021 kl 19:22

Det är uppebart nu akut att Sverige går ur både det korrupta EU och WHO.

“Obligatoriska vaccineringar kan ibland ses som nödvändiga i demokratiska samhällen. Det fastslår Europadomstolen i en dom på torsdagen.” https://www.epochtimes.se/Europadomstolen-Tvangsvaccinering-ar-ibland-nodvandigt

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
9 april 2021 kl 06:22

Ja jag vet, det är ondskan som fortfarande styr oss, bl.a. i form av EU och WHO – så, helt klart borde vi gå ur EU och ta avstånd ifrån det korrupta WHO. Men jag tror ändå inte att det kommer att bli något tvång på vaccinering. Jag väntar bara på att alla dessa ondskefulla myndigheters agendor snart kommer att bli avslöjade – det kommer att bli mumma !

För det här enorma lurendrejeriet kan inte få fortsätta längre – folk måste vakna snart, för det finns alldeles för många tydliga tecken omkring oss på att någonting är väldigt fel – allt från hur viruset kom till och myndigheternas märkliga viruspolitik till de märkliga omständigheterna om hur vaccinet kunde tas fram så snabbt – men folk ser ingenting ???

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
9 april 2021 kl 19:42

Folkhälsomyndigheten är knappast det minsta oroliga för virus.
Det är uppenbart att Anders Tegnell har köpt experimentvaccin trots hans kunskap 2014 att effektivt, ofarligt medel mot virus redan fans.

Anders Tegnell medger att kolloidalt silver fungerar (mot virus). https://newsvoice.se/2014/10/folkhalsomyndigheten-erkanner-att-kolloidalt-silver-fungerar-mot-virus/

Varför vill inte Anders Tegnell använda det som han vet fungerar?

Hur många liv hade sparats om även läkemedelsverket agerat seriöst angående det välbeprövade virusmedlet hydroxiklorokin istället för att sätta in dödlig pallitiv vård och experimentvacciner?

-lakemedelsverket
Påminnelse om riskerna med klorokin och hydroxiklorokin vid behandling av covid-19

  • Publicerad: 29 maj 2020

https://www.lakemedelsverket.se/sv/nyheter/paminnelse-om-riskerna-med-klorokin-och-hydroxiklorokin-vid-behandling-av-covid-19

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 april 2021 kl 06:33

– Ja du ser – det ser onekligen ut som att det är ondskan som styr våra myndigheter när vi vet att dom faktiskt känner till verksamma ämnen mot covid-viruset, såsom kolloidalt silver, hydroxiklorokin och vitamin D. För om sjukvården från början hade använt kolloidalt silver och hydroxiklorokin till sina patienter, och om de hade uppmanat folket att ta höga doser av vitamin D i förebyggande syfte då hade knappt någon behövt dö av detta virus.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 april 2021 kl 12:19

Visst är det olika små steg mot ett tvångsvaccinationsförsök.

EU-kommissionen har fått medlemsländernas tillstånd att inleda förhandlingar om vaccinkontrakt i miljardklassen för 2022 och 2023. Målet är att ha kapacitet att vaccinera varje medborgare två gånger om året om nödvändigt.
– Helst ska vi inte behöva använda de här vaccinen. Det är i värsta fall som vi behöver ha den kapaciteten, säger vaccinsamordnare Richard Bergström.”
https://www.dn.se/sverige/eu-forbereder-for-att-vaccinera-tva-ganger-om-aret-forhandlar-nytt-miljardavtal/

De har ju uppenbarligen tänkt att precis alla ska delta i detta experiment och det kommer bli spännande att se vad som händer när de försöker skrida till verket.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
10 april 2021 kl 18:45

Ja det är helt uppenbart att det föreligger intressekonflikter om
vi tex utgår från Bill Gates olika besök med gåvor till Karolinska
och Richard Bergströms meriter, bla tidigare rådgivare till WHO.

Källa . https://www.flashback.org/t3288008


Biografi

Richard Bergström är utbildad vid Uppsala universitet, där han tog en farmacie magisterexamen 1988. Han arbetade på Läkemedelsverket 1988–1992.

Bergström har arbetat nio år med läkemedelsregistrering i Schweiz på Roche och Novartis. 2002–2011 var han verkställande direktör för branschorganisationen Läkemedelsindustriföreningen (LIF) och därefter 2011–2016 vd för lobbyorganisationen European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) i Bryssel.

Han började i januari 2017 arbeta som chef för affärsområdet Pharma på det schweiziska dokumentsäkerhetsföretaget SICPA. Bergström har varit rådgivare till WHO och har medverkat som expert i flera statliga utredningar. Han har även varit vice ordförande för Karolinska Institutet.

Richard Bergström utnämndes den 14 juni 2020 av Sveriges regering till Sveriges vaccinsamordnare i samband med den pågående coronaviruspandemin och Sveriges försörjning med ett framtida covid-19-vaccin.

Sveriges Farmaceutförbund utsåg honom till Årets farmaceut 2011″

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 april 2021 kl 18:59

Nej, Bergström verkar knappast med folkhälsan som främsta fokus. Han är väl mer läkemedelsindustrins vaccinsamordnare hos regeringen. Själv skulle jag inte ens köpa en begagnad bil av någon av dessa nissar och än mindre delta i deras experiment.

Roland Pettersson
Roland Pettersson
Gäst
7 april 2021 kl 05:58

Den fejkade pandemin skall förtrycka oss för evigt?

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
6 april 2021 kl 22:31

Det kan ju vara bra att gardera sig med förlängda Führerdekret ifall den “vaccinerade” lilla klicken börjar droppa som flugor framåt valet.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
6 april 2021 kl 22:06

Många av besluten verkar vara kopior av sådant som redan lagts fram som artiklar från Babylon Bee. Kul värre så skratta på. https://babylonbee.com/

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
6 april 2021 kl 20:11

Och Ulf Kristersson säljer sin själ till socialisten!!!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
6 april 2021 kl 21:50

Samuel, detta är inte nutid. Det är historia – gammal, trist historia.

Kräken efterlöser varandra, men den “socialistiska” politiken tog sin avancerade början i slutet av 1930-talet med syftet att “socialicera” allt jordbruk, dvs att FÖRSTÖRA det.

Krister-son är ingen särskilt god representant för vare sig det som är kristet eller har med SONEN att göra – snarare den direkta motsatsen!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
6 april 2021 kl 21:58

De extraknäckande springpojkarna Uffe och Stefan kallas numera för glozister.
https://www.youtube.com/watch?v=kFtq6NQCnSU

Inga granskande frågor tillåts utanför det “konventionella systemtänkandet” .

“Löfven siste man att grillas om coronaåtgärder”
https://www.epochtimes.se/Lofven-siste-man-att-grillas-om-coronaatgarder

Bakom Aftonbladets betalvägg kan vi fortfarande läsa nyheten den 15 apr. 2020
Studie: Utbrott kan pågå fram till 2025 | Aftonbladet
https://www.aftonbladet.se › Nyheter › Coronapandemin

15 apr. 2020 — Dåliga nyheter: Vi kan behöva kämpa mot coronaviruset ända fram till 2025. Det menar en grupp framstående epidemiologer vid Harvard, som …

Hur kan man vara så “framstående forskare” att hen kunde föruse vågor till 2025?
Varför har man inte tillfrågat svenska folket om rädslan mot “vågor” fram till 2025?