Swedish Police Assault Reporter – May 1 manifestation in Stockholm

publicerad 4 maj 2021
- av NewsVoice
Jesper Johansson grips 1:a maj 2021. Foto: Jesper Johansson

 

On Saturday, May 1, a covid restriction-critical demonstration was held in the central parts of Stockholm, Sweden. Journalist Jesper Johansson documented the event on behalf of the newspaper Nya Tider, but was wrestled down by the police.

He ended up being wrestled down by four policemen and handcuffed. Jesper Johansson suffered minor injuries and was beaten with batons. He had difficulty breathing when one of the policemen pressed a knee into his back and another policeman pressed his thumb against his neck as he lay on the ground. Jesper Johansson is now suspected of violent resistance, and the trial will be held in June.

By NewsVoice | Interview: Nya Tider


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Läste att Reportrar utan gränser ombetts kommentera övergreppet på sin kollega. Inte överraskande är de mycket återhållsamma med nån som helst kritik mot vare sig polis eller träckmedia som inte haft någon rapportering om det inträffade. Jag har ett intryck av att Reportrar utan gränser är precis lika kontrollerade av etablissemanget som nämnda träckmedier , även fast de vinnlagt sig om att ge en annan bild av sig själva. Nån med större inblick kanske kan rätta mig om anledning finns.

 • @Kenneth Thorberg. Bra att vi ska backa upp Jesper men ifråga 2, så skedde faktiskt en motanmälan den 30 april. Då delgavs både Löfven och Hallengren för Brott mot Mänskligheten, Men de har 15 dagar på sig att föra i bevis att PCR-tester etc har vetenskaplig back-up. Saknar de det så kan de ändå frikännas om de avbryter pandemilagen och avslutar omedelbart de experimentinjektioner som pågår . Om de inte gjort något på femton dagar blir de skyldiga och kommer att hamna i de akter som bl.a Reiner FÜllmich samlar på sig minutiöst , där målet är en Nurnbergtribunal nummer 2. Här kan jag och Du och Sassersson göra skillnad genom att skapa opinion.

  • Tack Ingemar för att du oförtrutet engagerar dig för att göra motstånd mot det korrupta världsstyre vi alltför länge böjt oss för. Jag bara önskar att det fanns fler av samma kaliber. Och då menar jag alla som är vakna nog för att förstå bedrägeriet vi människor är utsatta för av psykopaterna. Det duger inte längre att bara skriva arga inlägg i kommentarsfälten , vi måste ta till fysiska aktioner och därmed spinna vidare på det engagemang som de nyliga protesttågen skapat bland folk.

   Ok , till saken , denna motanmälan är ett initiativ så gott som något , men jag undrar om det inte finns juridiskt utrymme enligt Svea Rikes lag att ställa bedragarna till svars ? Om så vore skulle en sån aktion ge ett mycket större genomslag , om inte annat rent medialt , än en tribunal som väl knappast har någon förankring i folks medvetande , åtminstone inte i nuläget. Jag skickar än en gång ut frågan om det är nån som har koll på vad som gäller angående detta.

   För resten vill jag tillägga att det är dags att vi slutar referera till de korrupta jävlar som aktivt deltar i bedrägeriet mot människor , i form av ex. “makten” , “eliten” , “auktoriteterna” och dylikt. De förtjänar inga av dessa epitet och jag anser att deras förräderi motiverar att de i stället förlänas med uttrycket “De fredlösa”.

 • Detta väckte en annan tanke hos mig. Vad är förutsättningarna egentligen för att juridiskt kunna motarbeta dårskapen som pågår ? Finns det någon som är hyfsat insatt i lagboken för att kunna utröna om det inte går att polisanmäla regeringen ? Då skulle ju deras försvar behöva lägga fram bevis för att det faktiskt existerar ett smittsamt virus ?

 • Kan första bästa som får reda på tid för rättegången annonsera det här , så tycker jag vi samlar oss och tar oss dit för att stödja Jesper.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *