Polisen slog till mot frihetsälskande fotbollsspelare på Gärdet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 juni 2021
- Torbjörn Sassersson
Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se

SVERIGE. Polismyndigheten ställdes på prov när några sannings- och frihetsälskande personer försökte spela fotboll efter att Frihetsrörelsens manifestation avslutats i söndags. Matchen hölls flera 100 meter från själva manifestationens slutdestination, men ändå gled polisen in med fyra piketbussar på fotbollsplanen. NewsVoice fångade upp några reaktioner.

Text: NewsVoice | Videon kan ses så Bitchute och Odysee och VK

Det har varit en återkommande angreppspunkt mot polisens agerande att Hammarby fans helgen innan tilläts tåga med 2000 supporters i Stockholm utan att polisen ingrep. Frihetsrörelsens talesperson Filip Sjöström uppger att polisen förklarat att fansen bara tågade för att de älskar sitt lag.

Det var därför som söndagens fotbollsmatch, där sannings- och frihetsälskande personer deltog, var en prövning för polisen. Det visade sig att polisen har olika måttstockar för olika sammankomster på stan.

Katerina Janouch: ”Jag tycker det är bisarrt. På andra demonstrationer så heter det att det är fint väder, barnfamiljer och att det är för en god sak, där polisen brukar knäböja för Black Lives Matter. De knänböjer inte [här]. Det är två eller flera stycken stora starka poliser som tar en liten tjej och [de] förnedrar henne och frihetsberövar henne. Hon har bara suttit och i princip inte gjort någonting.”

Petrit Latifi: ”Nu får man inte spela fotboll. Det är olagligt alltså att spela fotboll enligt pandemilagen”… ”Jag kommer inte ihåg när det här blev en regel att man inte får samlas för att spela fotboll. Tidigare lag fick ju spela och de hade supporters”.

Utländsk besökare som greps av polisen: ”Freedom is the most important thing on this planet. The power is in the people, not in your government”.

Åskådare som greps av polisen: ”Jag har varit här på Gärdet. Jag är inte ens härifrån”.

Magnus Frost: ”Man blir ju imponerad att de har så mycket resurser”…”Fjorton piketbussar och en stor jävla Scaniabuss full med hästar”.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se
Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq