Kamp inom Regeringen i Australien kring tvingande vaccinpass

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 juli 2021
- NewsVoice redaktion
Frank Pangallo
Frank Pangallo
Frank Pangallo. Pressfoto: Regeringen i Australien

VÄRLDEN. Den australiensiska parlamentsledamoten Frank Pangallo säger att ovaccinerade människor i samhället behöver kontrolleras och begränsas. Regeringen i Australien gör dock motstånd mot obligatoriska vaccinpass. Australien anses representera ett av de mest brutalt covid-nedstängda länderna av alla utvecklade länder.

Frank Pangallo från partiet SA-Best och som är lagstiftare (Legislative Council) uppmanade den australiensiska Regeringen att göra vaccinpass obligatoriska för att ge medborgare tillgång till offentliga platser, arbetsplatser och researrangemang.

“While people might still have a choice whether or not to get vaccinated, what they can do in the community will need to be controlled and restricted.”

“I understand people will think this is a rather drastic and draconian step, but this pandemic continues to evolve in ways and waves nobody can predict” – Pangallo

Det betyder att de som vägrar att ta vaccinet riskerar att bli andra klassens medborgare, diskrimineras och fastna i ett tillstånd av kontinuerlig lockdown på obestämd tid, skriver Tyler Durden för Zero Hedge, som tillägger att endast 13% av den australiensiska befolkningen har vaccinerats.

Australien bedriver en drastiskt covidpolitik som har lett till att hela städer blivit stängda efter upptäckter av endast enstaka infektioner. Folkhälsomyndigheter säger till medborgare att de inte ens bör prata med varandra – även om de bär masker – för att stoppa spridningen av viruset.

En gravid kvinna arresterades i sitt eget hem för att ha planerat en anti-lockdown-protest på Facebook. Myndigheter i Australien har fört bort barn från sina föräldrar och kan gå in i hem endast med stöd av covidreglerna, avslutar Tyler Durden.

Text och översättning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är intressant att ta del av hur olika världens nationers regimer agerar för att förmå medborgarna att låta vaccinera sig.

  I Sverige är människor i allmänhet lydiga de uppmaningar som ges av myndigheter och i massmedia och stor del av den vuxna befolkningen har redan fått sina första två sprutor. Nu är det nästan bara barnen kvar.

  I Australien är uppenbarligen människor betydligt mer kritiska och då är det inte längre “soft power” à la Joseph Nye som gäller – moroten har bytts ut mot piskan.

 • Det är intressant att ta del av hur olika världens nationers regimer agerar för att förmå medborgarna att låta vaccinera sig.

  I Sverige är människor i allmänhet lydiga de uppmaningar som ges av myndigheter och i massmedia och stor del av den vuxna befolkningen har redan fått sina första två sprutor. Nu är det nästan bara barnen kvar.

  I Australien är uppenbarligen människor betydligt mer kritiska och då är det inte längre “soft power” à la Joseph Nye som gäller – moroten har bytts ut mot piskan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *