Undersökning: 77% säger upp sig eller hävdar undantag hellre än att ta vaccin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 september 2021
- NewsVoice redaktion
Fria människor är lyckliga människor. Foto: Roman Samborskyi. Licens: Shutterstock.com

VACCINPOLICY. En enkätundersökning utförd av Washington Post i samarbete med ABC News visar att amerikaner är mycket ovilliga att ta de vacciner som idag pressas ut i samhället under stort lobbyist- och medialt propagandatryck.

Denna ovillighet står i kontrast till att över 50% av amerikanska företag planerar att kräva att de anställda är covidvaccinerade redan innan årets slut, enligt en Willis Towers Watson-undersökning i förra veckan. Undersökningen riktade sig till 961 företag som sysselsätter nästan 10 miljoner människor, skriver RT.

35% av de 1066 ovaccinerade individerna som undersökningen omfattade uppger att de skulle begära ett religiöst eller medicinskt undantag om deras arbetsgivare antog ett vaccinmandat, medan 42% svarar att de skulle säga upp sig helt. Sammantaget kommer 77% säga upp sig eller hävda undantag.

44% av ovaccinerade amerikaner motsätter sig uppfattningen att anställda ska påtvingas vaccination, enligt undersökningen.

Motståndet mot påtvingad vaccination har ökat i USA under de senaste veckorna, skriver RT. I förra veckan hävdade till exempel den folkrättsliga organisationen American Civil Liberties Union att obligatorisk vaccination stärker medborgerliga friheter och att rätten till kroppslig autonomi inte är absolut. Beskedet chockerade många.

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq