De vård-lösa – Kvinnor med hypotyreos

publicerad 20 oktober 2021
- Harriet Larsson
Harriet Larsson
Harriet Larsson om kvinnor med hypotyreos
Harriet Larsson

OPINION. När ett patent på en medicin går ut eller inte kan erhållas, då går förståndet också ut hos Big Pharma allierade läkare. Tyvärr är min erfarenhet från långt arbete inom sjukvården att naturläkemedel inte står högt i kurs inom läkarkåren och när ett patent på en medicin gått ut, då först uppmärksammar läkare eller hittar på biverkningar.

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg

Det finns gamla väl beprövade mediciner, som Ivermectin och Hydroxiklorokin, vilka är effektiva mot Covid-19, men som baktalas av WHO och sedan av alltför många av Big Pharma lojala läkare.

Glädjande undantag är läkarna Glenn Dormer och Hanna Åsberg, som bildat aktionsgruppen ”Bota Sverige” och åker runt i landet för att avslöja vilseledande och felaktig informationen kring Covid-19, vilket Newsvoice rapporterat om.

Det skulle behövas fler aktionsgrupper med modiga läkare som avslöjar desinformation om biverkningsfyllda, felaktiga och onödiga mediciner.

Orsaken till att dessa modiga läkare är så få är att Big Pharma bekostar större delen av läkares fortbildning, grupptryck från läkarkåren och dels vill läkare gärna testa nya och dyra läkemedel för att ligga i framkant inom forskning.

Patienter som klagar över biverkningar betraktas lätt som irriterande gnällspikar. Undertecknad är en av dem.

”Den Vård Lösa vården – Underfunktion i sköldkörteln är en växande folksjukdom som drabbar var tionde kvinna eller 458 000 personer i Sverige. Dagens sköldkörtelvård erbjuder ”En medicin för alla” utan hänsyn till individens unika sjukdomsbild eller symptom. Var femte sköldkörtelsjuk, motsvarande 92 000, fortsätter må dåligt trots behandling. 46 000 mår så dåligt att de inte kan arbeta. Förutom stort lidande medför det stora samhällskostnader. Bara ersättningarna till alla som inte kan arbeta uppgår till uppemot 7 miljarder kronor varje år.”Devardlosa.se

Många kvinnor lider av för låg ämnesomsättning, hypotyreos

Det beror på att sköldkörteln producerar för lite tyreoidea hormoner vars orsak kan vara ärftlig, eller utlöst av kemikalier, gifter och brist på mineraler och vitaminer. Immunförsvaret angriper sköldkörteln, som sitter på halsens framsida och förstör dess körtelvävnad. För mycket fluor i dricksvatten och för lite jod kan också ligga bakom.

Eftersom kroppens alla celler drabbas är symptombilden mycket brokig, med till exempel trötthet, minskad ork, frusenhet, viktuppgång, koncentrationssvårigheter, torr hud, förstoppning, håravfall, led/muskelvärk, hjärtproblem mm. Kroppen går på lågvarv, till skillnad från hypertyreos, när den går på högvarv.

Tyvärr gör alltför många läkare det lätt för sig och ställer drabbade kvinnor i skamvrån, när standardbehandling med levaxin inte hjälper. Beskyllningar om för lite motion, för mycket mat, klimakteriet, ålder, psykiska defekter kommer från läkaren, som viftar överlägset med lab – listan som kan visa normala blodprover.

Tyvärr är läkares utgångspunkt, syns inget avvikande på proverna, då finns det inget, oavsett hur patienten mår.

När levaxin inte hjälper, finns medicinen bara i blodet, därför att den inte går in i kroppens alla celler, vilket gör att symptomen ökar liksom kvinnans förtvivlan. Detta tillstånd kallas för hypotyreos 2, vilket majoriteten av läkarkåren fnyser åt, precis som mot andra epidemiska sjukdomar som elallergi, fibromyalgi, trötthetssyndrom mm. Därför används ofta uttrycket ”hypometabolism” i stället för hypo 2 av de få specialister som finns inom området.

Förr fanns SVBK-epitetet, sveda-värk-bränner-kärring, som numera fått lite finare uttryck inom psykosomatiken, men med samma innebörd. Ett vanligt scenario vid läkarbesök (även vid andra åkommor än vid fel på ämnesomsättningen som sjukvården inte förstår):

Patienten; Jag är så trött på att vara trött
Läkaren; Det är en naturlig del av åldrandet
Patienten; Jag känner inte igen mig själv
Läkaren; Du är säkert stressad, kanske lite deprimerad, jag kan skriva ut lite lugnande och sömntabletter för säkerhets skull
Patienten; Men jag känner mig sjuk
Läkaren; Det finns inget i proverna som visar att du är sjuk
Patienten; Jag är så svullen i kroppen och ökar i vikt trots att jag tränar regelbundet
Läkaren; Det är vanligt att man äter mer än man tror, fortsätt bara att träna
Patienten; Men jag har ju ätit levaxin i 8 år och blir bara sämre
Läkaren; Det är inget fel på medicinen och proverna är helt normala, kanske KBT kan hjälpa dig att tänka positivt i stället för att känna efter för mycket…

Standardbehandling mot för låg ämnesomsättning/hypotyreos1 är syntetiskt framställt levaxin, ibland i kombination med hormonet T3 ”lio” liothyronin, men hos alltför många drabbade kvarstår symptomen, trots att lab-värden är normala, vilket ju beror på att medicinen endast cirkulerar i blodet utan att gå in i kroppens celler, men det har läkare mycket svårt att ta in. Lab listan har samma dignitet som Moses stentavlor hade för Abraham.

Redan 1891 skedde det första behandlingsförsöket med naturligt torkat grishormon/NDT. Då räckte det med att en erfaren läkare bara tittade på patienten, som ofta led av myxödem, svullnad i kroppen. Naturligt hormon/thyroid blev därefter standardbehandling med god effekt. Det störde Big Pharma, eftersom de inte kunde ta patent på grisar.

Lösningen blev ett syntetiskt hormon som de tog fram under 60-talet och som under 80-talet blev allenarådande behandling i stället för det naturliga hormonet. Nu blev det klirr i kassan efter att patent erhölls.

Följden blev att hypotyreos ökade dramatiskt, men det bekymrade inte läkarkåren. Samma scenario skedde, som baktalandet i dag av äldre och effektiva Covid-19 mediciner, av det naturliga grishormonet, som plötsligt blev farligt efter framgångsrik behandling under hela 1900-talet. Problem, som torgfördes från levaxin frälsta läkare var ojämn dosering, hormonet kunde ge hjärtproblem mm. Omsorgen om patienten blev plötsligt stor.

Karin Munsterhjelm, specialist på ämnesomsättningssjukdomar i Finland, numera pensionär:

“De mådde bra med det naturliga hormonet, sedan mindre bra eller direkt uselt i 30 år, tills de återigen fick börja med ursprungsmedicinen”.

Andra kända läkare är Mark Staar och Broda Barnes i USA, som kämpar för återgång till naturligt, torkat grishormon NDT, när annan behandling inte hjälper, men vad bryr sig Big Pharma om att 92 000 kvinnor med hypotyreos mår dåligt och samhällets miljardkostnader för sjukskrivning, när vinsten är drivmedlet, inte att folk blir friska, för då sinar kassan fort. Sjuka skall bara bli lite lagom friska, gärna med biverkningsfyllda mediciner, som kräver nya mediciner….

Trots artiklar och böcker om det naturliga hormonets överlägsenhet, så har förskrivning av hormonet försvårats. Vilket än i dag kräver licens och får endast utfärdas av läkare med förskrivningsrätt. Inom primärvården är motvilligheten stor och kunskapen om olika behandlingsmöjligheter för drabbade hypotyreos patienter är ringa. Dessvärre tillhör många av sjukhusen endokrinologer samma motvilliga skara.

Big Pharmas makt är stor. För mot läkemedelsbolagen och deras allierade (politiker, läkare, forskare) slåss även Gudarna förgäves.

Mer information finns på Devardlosa.se/ samt Skoldkortelforbundet.se

Text: Harriet Larsson, Harriets Blogg


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: hypotyreos
Stöd NewsVoice 2024
 • Tack Harriet för en mycket bra och utförlig artikel. För läkarnas del kan jag säga att Rockefeller har sedan 1920 influerat hela medicintänk enbart i riktning dyra syntetiska mediciner som ger vinst.Hur patienten mår spelar ingen roll, ju sämre hen mår desto mer konsumera hen mediciner och det blir den vinsten det var avsedd från början.
  Jag själv läste medicin på 70 talet efter en utbildning i farmakologi.Det märktes redan då att utbildningen varit influerat, men kanske inte helt enligt Rockefeller, då Tyskland är fortfarande ett land för naturmedicin. Under karriären har det visat sig att kunskapen genomgå alltmer ,som jag kallar en kunskaps inflation dvs. att den verkliga kunskapen tunnas ut mer och mer, man upprepa som ett mantra att allt som är modern och kommer från Big Farma är bra vilket inte stämmer då Big Farma redan på 80 talet var korrupt. Tyvärr har många läkare gett upp att kämpa för det vad de vet är rätt ,då det genom byråkratin är allt svårare att stå på sig. Enligt min erfarenhet har man dessutom här i Sverige blivit hjärntvättat att den offentliga vården är bäst i världen och det framhävas ideligen. Tyvärr är det inte sant, men så länge befolkningen inte inser att de har blivit lurat och kräver en ändring kommer allt detta att fortgå. Många människor som har blivit konfronterat med den dystra realiteten, genom egen eller en anhörigs sjukdom, söker sig till alternativ medicin som ibland kan vara även det en fälla. Det viktigaste är kunskap , information hittar man tack och lov på internet , men man måste anstränger sig lite för att hitta rätt i djungeln.När du även nämna de verksamma medel mot C-19 som man inte kan skriva ut i Sverige förstå man att vi inte lever i en Demokrati som vill människan väl.

 • Tack Harriet!

  Jag åt bovint hormon från Må Bra Naturligt i Trelleborg i några år. Dock var det dyrt, ca 1500 kr/ månad. Fick tips i ett forum om Magnesium i terapeutiska doser. Jag åt 3 gram (8 st 375-grams Mg-tabletter) om dagen, vilket ändå blir billigt i jämförelse när en burk med 120 st kostar ca 130 kr.

  Mina autoimmunaproblem har uppstått när jag utsatt mig för kemikalier genom olika arbeten. Nu har jag inte jobbat på ca 3 år, och har kunnat trappa ner så sakteliga.

  • Nikola Tesla sa att allt är vågrörelse. Och det stämmer om man testar runt lite. Stäng av allt som alstrar magnetism och radiovågor för en månad och notera skillnad. Wi-Fi bort bort!! Och TV:n, ställ den i källaren och var inte i närheten av den.
   Varför detta? Jo, vågrörelser ligger framför kemi. Således, ingen vågrörelse ingen kemi. (Einstein). (Kemi > piller etc.)
   Och en upptäckt som sällan hörs av, är att en låg frekvens dispergerar konfronterad med en hög frekvens. Ex. en livslång sorg försvinner på nolltid om den sammanställs med beundran i samma tidsenhet (session).
   Att enbart stirra sig blind på kemi är en återvändsgränd i många fall.

   • Det finns ytterligare ett viktigt skäl att ställa TV:n i källaren och inte vara i närheten av den.

    “Many of you already read my writings indicating that TV is the new god. There is a little thing I neglected to mention up until now, television is the major mainstream infiltration for the new satanic religion.”
    — Anton Szandor LaVey

    Wikipedia skriver:

    “Anton Szandor LaVey, eg. Howard Stanton Levey, född 11 april 1930 i Chicago, Illinois, USA, död 29 oktober 1997 i San Francisco, Kalifornien, USA, var grundare av och ledare för Church of Satan, som är en organisation som följer satanismen enligt LaVeys principer. LaVey skrev boken The Satanic Bible (1969), i vilken han beskriver sin etiska lära samt satanistisk magi och ritualer.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *