Christer Nilsson om livet efter döden

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 27 oktober 2021
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

LIVSSTIL & KULTUR. Jag är 80 år nu, statistiskt sett ska jag snart dö. Medellivslängden för svenskar är 80,6 år för män och 84,3 år för kvinnor. Vad är Livet? frågade någon. Det är det lilla strecket mellan årtalen på din gravsten, blev det ”korthuggna” svaret. Är Livet inte mer än ett litet streck? Jo, faktiskt.

Text: Christer Nilsson | Tveka inte att stödja Christer Nilssons arbete genom att Swisha en valfri summa till hans nummer: 0709-661450

Vad är då Döden? Medicinskt, kort och gott: Kromosomernas ytterdelar utgörs av telomererna. Deras längd bestämmer vår biologiska ålder; när telomererna vid åldrandet blir alltför korta upphör celldelningen och vi dör (en så kallad naturlig död).

Min mor och min far skapade mig. Min spermie vann kapplöpningen fram till ägget. Hurra för den, och för livets stora mirakel! Jag pressades med huvudet före ner genom moderlivet och tog mitt första andetag. Det blir minst 900 miljoner andetag till innan jag dör – och dubbelt så många hjärtslag.

Tanken svindlar att både min mors och fars blodsband – genomet – i mig är en obruten linje, i rakt nedstigande led, ända sedan hedenhös. Vilket betyder att i mitt genmaterial finns, från för cirka en miljon år sedan, inslag från genomet hos våra förfäder neandertalarna och homo sapiens som levde på den afrikanska savannen och som sedan förs vidare genom mig – och min hustru – till mina barn och barnbarn och så vidare i all oändlighet, så länge linjen inte bryts av att någon blir barnlös.

ArcanumSkolan 2024

”Av jord är du kommen, jord skall du åter bli”, läser prästen vid en kristen begravning. Så sant. Vi består av triljoners triljoner atomer. Precis som hos allt annat omkring oss. Efter döden återbrukas atomerna. En miljard hos dig och mig, sägs det, har förmodligen tillhört Shakespeare. Ytterligare en miljard från vardera Buddha, Djingis Khan eller Beethoven, eller från någon stjärna.

Vi är alla reinkarnationer. Vi dör. Atomer lösgör sig då och kommer till användning i ett löv, en daggdroppe eller i en annan människokropp. När vi dör har våra efterlevande i huvudsak två val för vår kropp. Antingen kistbegravning (alternativt sarkofag) eller förbränning, vilka avger samma antal atomer i båda fallen eftersom de i princip är oförstörbara.

Experiment pågår också med nerfrysning av nyss avlidna. Det är en lustig tanke att arkeologer om tiotusen år gräver upp en kista med skelettdelar och dna bevarade, och förundras över att människor grävdes ner i jorden på den tiden.

Hur många människor har levt på vår planet? Förståndiga och räknekunniga forskare har kommit fram till cirka 47,2 miljarder. Då finns det mycket ännu att gräva fram för arkeologerna nu och i framtiden!

I makrokosmos finns det mycket att grubbla över om liv och död. Nu, en mörk stjärnklar oktobernatt, träffas min näthinna av ljuset från miljarder stjärnor, miljontals ljusår bort. Stjärnor som alltså kan ha slocknat för lika många ljusårs sedan. Man verkar nu ganska ense om den så kallade singulariteten, en enda oändligt kompakt punkt och att Big Bang sedan inträffade för cirka 13,8 miljarder år sedan.

Samtidigt skapades då också gravitationen, elektromagnetismen, de starka och svaga kärnkrafterna samt elementarpartiklarna. Här i det nyskapade universumet skapades sedan jorden, och embryot till mig, för 4,5 miljarder år sedan i vår galax Vintergatan. Ingen vet hur många stjärnor där finns, gissningsvis hundra miljarder. Vintergatan är sedan bara en av så där 140 miljarder andra galaxer.

Geniet Albert Einstein skapade formeln e=mc² och begreppet rumtid för att visa att tiden är en variabel, den har till och med form i det krökta rummet. Universum är inte bara konstigare än vi antar; det är konstigare än vi kan anta. Den fascinerande och obegripliga gåtan är att människor finns här i dag därför att vår särskilda evolutionära gren aldrig bröts en enda gång vid någon av alla de miljontals katastroferna på jorden som kunde ha suddat ut oss ur historien.

Många av oss kan känna ångest eller skräck att vi måste dö – utslocknandet, med eller utan smärtor. Och alla önskar vi dö i frid och ro, men ur både ett mikro- och kosmiskt perspektiv är döden en självklarhet. Döden är en förutsättning för Livet.

Enligt Worldometer levde det 7,753 miljarder människor på jorden år 2020 och hur skulle det se ut om vi alla, inklusive alla andra högre stående varelser, på medicinsk väg, skaffade oss ett evigt långt liv? Då skulle vi inte ens få en egen ståplats om inte alla rovdjur för länge sedan ätit upp oss och jorden redan hade tippat över ända och rusat in i en ny okänd bana ut i rymden.

Text: Christer Nilsson | Tveka inte att stödja Christer Nilssons arbete genom att Swisha en valfri summa till hans nummer: 0709-661450

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Tack Christer för dina tankar omkring livet och döden. Själv skrev jag en bok för ett par år sedan som heter “Döden är Livets största överraskning” där jag sammanställde en del tankar och forskning om olika teman som har med död och återfödelse, reinkarnation, karma m.m. att göra. Spännande tema när man börjar komma upp i åren. Själv fyllde jag också 80 för några veckor sedan :-D.

 • Tack Christer för dina tankar omkring livet och döden. Själv skrev jag en bok för ett par år sedan som heter “Döden är Livets största överraskning” där jag sammanställde en del tankar och forskning om olika teman som har med död och återfödelse, reinkarnation, karma m.m. att göra. Spännande tema när man börjar komma upp i åren. Själv fyllde jag också 80 för några veckor sedan :-D.

 • Bra Hr Nilsson plus alla intressanta och insiktsfulla kommentarer. Vi är ju mitt i ett paradigmskifte och det är liksom att det tydligen inte ska vara öppet för vissa grupper. De kan bara inte uppnå rätt nivå av medvetande. Allt detta har hänt förut med jämna mellanrum, Det enda man kan och ska önska sej är att så många som möjligt hänger på. Allt gott.

 • Bra Hr Nilsson plus alla intressanta och insiktsfulla kommentarer. Vi är ju mitt i ett paradigmskifte och det är liksom att det tydligen inte ska vara öppet för vissa grupper. De kan bara inte uppnå rätt nivå av medvetande. Allt detta har hänt förut med jämna mellanrum, Det enda man kan och ska önska sej är att så många som möjligt hänger på. Allt gott.

 • Till Christer Nilsson

  Medan du fortfarande finns i DET HÄR livet bör du passa på att läsa boken “Barns minnen från tidigare liv” av Göran B. Johannesson, om du inte redan har gjort det.

  Författaren skrev här hos NewsVoice 6 november 2018:
  https://newsvoice.se/2018/11/barns-minnen-fran-tidigare-liv-forskningen-som-skakar-om-var-varldsbild/

  Och 7 mars 2019 fanns här en recension av boken:
  https://newsvoice.se/2019/03/barns-minnen-tidigare-liv/

   • På tal om telomerer kan vi iallafall skjuta lite på den oundvikliga döden


    Ett högt intag av vitamin C och E via kosten var också kopplat till längre telomerer, även hos kvinnor som inte intog tillskott. 

    Vad kan vara förklaringen till detta? Oxidativ stress och inflammation bidrar till en snabbare förkortning av telomererna dvs. att vi troligtvis åldras snabbare. Många vitaminer och mineraler, däribland vitamin C och E, motverkar inflammation och oxidativ stress vilket kan förklara den skyddande effekten på telomererna.

    Vitamin D och omega-3 förlänger också livetI en studie fann man att skillnaden i telomerlängd mellan de med högst och lägst nivå av vitamin D i kroppen var 107 baspar, vilket motsvarar ca 5 år av åldrande. Vitamin D kan alltså hålla oss biologiskt unga längre!

    Omega-3 är känt för att motverka inflammation och borde på så sätt också skydda telomererna. I en studie på hjärtpatienter mätte man telomerlängden”…

    https://www.holistic.se/blogg/naringsamnen/langre-liv-med-vitaminer-och-mineraler

    • Även Kurkumin i Gurkmeja är anti-inflammatorisk. Det var några forskare som fick rundmaskar (tror jag) att leva en tredjedel längre med tillsatt Kurkumin. Översatt til människa skulle det kunna betyda en något gul 120-åring.

    • D-vitamin är ett av de viktigaste vitaminerna. Bör intas tillsammans med vitaminet K2 så att kalciumet, som är kopplat till D-vit., hamnar i skelett och tänder och inte i blodkärlens väggar. Mg bör också intas för att underlätta upptaget av D-vitamin. Undersök vilken variant av Mg som passar dig.

     • Tack för viktiga tips Åsa!

      På tal om K vitamin måste jag bara nämna problemet med den skrämmande warfarin/waran förskrivningen med råd som gör att offren slutar äta bladgrönsaker med vitamin K i sk “warfarin-kost”.
      https://sic.fimea.fi/web/sv/arkiv/2016/2016/vain-verkossa/warfarin-kost-och-kosttillskott

      ang magnesium
      Är inte jättehemma på beredningsformer men enligt Wilhelmssons “friskare liv” borde min burk med MG-bisglycinat vara en bra form.

      Jag har länge grundat med Alg-Börj## Kalktabletter och Algtabletter https://alg-borje.se/kosttillskott/33-9-alg-boerjes-algtabletter.html#/32-antal_per_forpackning-1000_st

      • Det förekommer ibland rent tokiga utspel. Det som är naturligt och oförvanskat är om inte alltid, så nästintill det bästa för kroppen. Grönsaker är nyttiga och en förutsättning för att upprätthålla olika funktioner.

       Jag drabbades av förhöjt blodtryck trots jag lever hälsosamt. Skolmedicinen hade föreskrivit blodtryckssänkande och det var jag inte intresserad utav, så min vana trogen vände jag mig till passande alternativterapeut. Hon bedömde att min lever var överbelastad (vanligt) och därmed inte kunde rena blodet tillräckligt = mer tjockflytande och BT höjs. I korthet resulterade det i intag av sellerijuice (dunderört), ca 0,5 dl varje morgon på fastande mage (inget annat intag på minst 20 min) samt senare en smoothie innehållandes bl.a. ingredienser som finns i tabletten du länkade till (alger har en renande funktion). Därtill citronvatten 1-2 l per dag för att hjälpa leverns avgiftning. Mitt blodtryck sänktes tämligen omgående och efter par veckor var det normalt och t.o.m. riktigt bra.

       Detta är kunskap som skolmedicinen inte besitter. Hade jag förlitat mig på den hade situationen blivit värre. Symtomdämpande preparat som förvärrat leverns tillstånd och inte helt otroligt orsakat för tidig död på sikt. För jäkligt att läkarutbildningarna är så förvanskade till förmån för läkemedelsindustrin.

       Beträffande Mg varierar jag för att få i mig olika former. Bisgl. har hög biotillgänglighet.

       • Tack för intressant svar Åsa!

        Visst är det vansinne att lura pensionärer att att sluta äta nyttiga grönsaker med naturligt K vitamin för att
        råttgiftet warfarin/waran skall användas som ersättning.

        Brist på kalium, magnesium och kalk kan öka spänningar
        men även uttorkning ilska och hormonella obalanser kan vara orsaker till höjt blodtryck,

        Men felsökningen vid högt blodtryck bör inte missa att blodet pumpas genom tre filter som kan “täppas till” och orsaka motstånd som tvingar hjärtat att höja trycket.

        Om felet ligger i levern kan det bero på att gallflödet är hämmat och då kan det vara värt att äta lecitin för att lösa upp ev kolesterol gallstenar.
        http://www.alternativmedicin.se/Vitaminer/Vitamin_F%7CLecitin.html

        Men vanligare är nog att det är njurarna som spökar
        och då funkar gullriste väldigt bra som rensning.
        http://www.alternativmedicin.se/Medicinalv%C3%A4xter/Gullris.html

        Två mycket mångsidiga homeopat medel.

        Sepia
        http://www.alternativmedicin.se/Homeopatpreparat/Sepia.html

        Kalium Phosphoricum
        http://www.alternativmedicin.se/Homeopatpreparat/Kalium_Phosphoricum.html

        • Tack, det finns en hel del fakta som du presenterar som är värt att beakta. Människor bör överväga alternativ till skolmedicinen som i många fall är det naturliga. Hur många berättelser finns det inte från folk som gått sjuka i åratal, mängder med läkarbesök och så gav de alternativen chansen och på kort tid tillfriskande de. Det var så jag själv fick upp ögonen för alternativmedicinen en gång i tiden.

        • Jag har haft mycket stor glädje av Solveig Hagenmalms tre böcker med fallbeskrivningar.

         Homeopati och healingav Majlis HagenmalmSolveig Hagenmalm
         INBUNDEN Svenska, 2006-10-01
         Slutsåld

         “Homeopatisk medicin är säker, mild och effektiv och kan påverka kroppen mycket djupt på både kort och lång sikt. Den kan användas på både barn och vuxna, ja, till och med på djur, och är helt oskadlig. Majlis Hagenmalm har arbetat med homeopati och zonterapi i närmare 30 år.

         I bokens första del ger hon råd om behandling av ett 80-tal vanliga åkommor: allergi, förkylning, kvinnosjukdomar, matsmältningsbesvär, migrän, ryggbesvär m.m. Hon presenterar också ett stort antal fallbeskrivningar där hon kombinerat homeopati och zonterapi med lyckat resultat.

         Därefter beskrivs de mest använda homeopatmedlen samt några vanliga treörter. I bokens andra del beskriver Majlis dotter Solveig Hagenmalm hur hon arbetar med healing och ger råd om hur man kan ge sig själv healing. Majlis Hagenmalm har tidigare gett ut bästsäljarna Zonterapi med 20 nya punkter och Zonterapi och örtmedicin på ICA bokförlag.”

         Homeopati och healing – Majlis Hagenmalm, Solveig Hagenmalm – Bok (9789153428015) | Bokus

        • Homeopati var min första kontakt inom alternativ medicin efter att skolmedicinen misslyckats. Första avfärdade jag inriktningen irriterat och det berodde på okunskap och omedvetenhet. Erkänner det villigt och använder det som en styrka om jag vill informera en skeptiker.

         Jag valde ut en homeopat vars kompetens även innefattade irisdiagnostik, enbart för det lät intressant och jag ville utmana mig själv. Detta resulterade i att mina besvär lindrades ganska omgående och det vidgade min livssyn för alltid. Under 4-5 år hade jag besökt flera läkare och undergått allsköns skadlig och overksam behandling. En docent erkänt t.o.m. att man inte förstod orsaken till mina besvär och kunde bara hoppas det blev bättre med kortison och antibiotika.

         Det fanns en framstående healer i samhället där jag tidigare bodde. Han behandlade folk med fantastiska resultat. Har för mig om att myndigheter försvårade hans arbete så han flyttade till Storbritannien där han mötte en helt annan öppenhet. Jag tror alla har viss förmåga, men alla blir inte experter. Spännande område, allt är ju energi så varför inte använda det ena för att läka det andra?

         Känner igen boken du nämnde. Har idag ett mindre bibliotek inom området komplementär medicin. Försöker också att kurera mig själv och stärka hälsan med naturliga medel. Där har vi framtiden, tror jag.

        • Roligt att även du har goda erfarenheter av homeopati!

         Vi är ju alla mer eller mindre drabbade av vaccineringar
         tandamalgam och “läkemedel” som arsenik och annat redan genom våra mödrar, även förskrivet vid amning.

         Eftersom Rockefeller vården ej vill kännas vid skador
         annat än som intäkt för nya lönsam sjukdomar öppnar sig en ny marknad för diabetes behandling mm mm.

         För den som verkligen tror på kortison som underkur
         mot symptom är det bättre att äta fet mat, kolesterol plus c vitamin som grund för naturlig cortisol bildning i binjurar.

         Men eftersom tecken på binjurebarksutmattning brukar
         visa sig som lågt blodtryck borde inte du ha cortisolbrist
         och extra kortison försvagar då bara skelett och annat.

         Ofta tillräckligt att bara sitta still i båten och lita på våra kroppars fantastiska inbyggda “homeostas”

         relaterat om hormonbehandling och benskörhet
         https://dokodoc.com/ulf-brnell.html

 • Hur blir det om man vänder på två tankar?
  #1. Jag är en själ och har tagit en kropp.
  #2. The Big Bang-sagan var en nystart efter att någon klåfingrig figur blåste hela universum i småbitar?

  • Big Bang är en ohållbar teoretisk konstruktion, lanserad av jesuitprästen Georges Lemaître, som – likt evolutionsteorin – propagerats på alla tänkbara sätt i alltifrån blädderböcker för de små barnen, vidare i den Robert Muller-styrda skolan till de ideologiskt helt kontrollerade universiteten.
   Här är ett intressant föredrag som visar på orimligheterna i detta soppkok på en spik som vi lurats att tro på:
   https://www.youtube.com/watch?v=qMU1soRrtJk&list=PL3_q3dD14oxm7mhPht_Pebx1QwhaAfdoS&index=2&t=35s

   (The Earth in Time and Space / Genesis Conflict – Walter Veith)

   • Inte många känner till vilken oerhört stor påverkan Robert Muller har haft på utformningen av undervisningen över hela världen.

    Här är några intressanta ord om denna person från engelskspråkiga Wikipedia (min översättning):

    Robert Muller (11 mars 1923 – 20 september 2010) var en internationell tjänsteman i FN. Han tjänade i FN under 40 år och och avancerade till biträdande generalsekreterare, Hans idéer om en världsregering, världsfred och andlighet ledde till en ökad representation av religioner i FN, särskilt av New Age Movement. Han var av vissa känd som “FN-filosofen”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Muller_(United_Nations)

    • Och vem var Robert Mullers läromästare?

     Han säger det själv:

     “…Teilhard de Chardin influenced his companion [Father de Breuvery], who inspired his colleagues, who started a rich process of global and long-term thinking in the UN, which affected many nations and people around the world. I have myself been deeply influenced by Teilhard (emphasis added).”
     https://amazingdiscoveries.org/S-deception_Teilhard_Muller_one-world-government

     Och vem var Teilhard de Chardin ? Jo, han var en jesuitpräst, precis som Georges Lemaître, Big Bang-teorins skapare!

  • Nr1 är korrekt, nr2 är ett fysikaliskt faktum som inte direkt har med nr1 att göra,, men de hör ihop på ngt sätt. Vet inte hur (dock var det ingen ‘klåfingrig’), men det har skett x o x o x antal ggr,, som jag fått till mig iallafall

  • Mycket intressant att vända på dessa två tankar!
   Men den omvända punkt två kommer inte att fullbordas.

   De rättfärdiga skall ärva landet
   och bo där för evigt.
   – Psaltaren 37:29

 • Till Christer Nilsson

  Medan du fortfarande finns i DET HÄR livet bör du passa på att läsa boken “Barns minnen från tidigare liv” av Göran B. Johannesson, om du inte redan har gjort det.

  Författaren skrev här hos NewsVoice 6 november 2018:
  https://newsvoice.se/2018/11/barns-minnen-fran-tidigare-liv-forskningen-som-skakar-om-var-varldsbild/

  Och 7 mars 2019 fanns här en recension av boken:
  https://newsvoice.se/2019/03/barns-minnen-tidigare-liv/

   • På tal om telomerer kan vi iallafall skjuta lite på den oundvikliga döden


    Ett högt intag av vitamin C och E via kosten var också kopplat till längre telomerer, även hos kvinnor som inte intog tillskott. 

    Vad kan vara förklaringen till detta? Oxidativ stress och inflammation bidrar till en snabbare förkortning av telomererna dvs. att vi troligtvis åldras snabbare. Många vitaminer och mineraler, däribland vitamin C och E, motverkar inflammation och oxidativ stress vilket kan förklara den skyddande effekten på telomererna.

    Vitamin D och omega-3 förlänger också livetI en studie fann man att skillnaden i telomerlängd mellan de med högst och lägst nivå av vitamin D i kroppen var 107 baspar, vilket motsvarar ca 5 år av åldrande. Vitamin D kan alltså hålla oss biologiskt unga längre!

    Omega-3 är känt för att motverka inflammation och borde på så sätt också skydda telomererna. I en studie på hjärtpatienter mätte man telomerlängden”…

    https://www.holistic.se/blogg/naringsamnen/langre-liv-med-vitaminer-och-mineraler

    • Även Kurkumin i Gurkmeja är anti-inflammatorisk. Det var några forskare som fick rundmaskar (tror jag) att leva en tredjedel längre med tillsatt Kurkumin. Översatt til människa skulle det kunna betyda en något gul 120-åring.

    • D-vitamin är ett av de viktigaste vitaminerna. Bör intas tillsammans med vitaminet K2 så att kalciumet, som är kopplat till D-vit., hamnar i skelett och tänder och inte i blodkärlens väggar. Mg bör också intas för att underlätta upptaget av D-vitamin. Undersök vilken variant av Mg som passar dig.

     • Tack för viktiga tips Åsa!

      På tal om K vitamin måste jag bara nämna problemet med den skrämmande warfarin/waran förskrivningen med råd som gör att offren slutar äta bladgrönsaker med vitamin K i sk “warfarin-kost”.
      https://sic.fimea.fi/web/sv/arkiv/2016/2016/vain-verkossa/warfarin-kost-och-kosttillskott

      ang magnesium
      Är inte jättehemma på beredningsformer men enligt Wilhelmssons “friskare liv” borde min burk med MG-bisglycinat vara en bra form.

      Jag har länge grundat med Alg-Börj## Kalktabletter och Algtabletter https://alg-borje.se/kosttillskott/33-9-alg-boerjes-algtabletter.html#/32-antal_per_forpackning-1000_st

      • Det förekommer ibland rent tokiga utspel. Det som är naturligt och oförvanskat är om inte alltid, så nästintill det bästa för kroppen. Grönsaker är nyttiga och en förutsättning för att upprätthålla olika funktioner.

       Jag drabbades av förhöjt blodtryck trots jag lever hälsosamt. Skolmedicinen hade föreskrivit blodtryckssänkande och det var jag inte intresserad utav, så min vana trogen vände jag mig till passande alternativterapeut. Hon bedömde att min lever var överbelastad (vanligt) och därmed inte kunde rena blodet tillräckligt = mer tjockflytande och BT höjs. I korthet resulterade det i intag av sellerijuice (dunderört), ca 0,5 dl varje morgon på fastande mage (inget annat intag på minst 20 min) samt senare en smoothie innehållandes bl.a. ingredienser som finns i tabletten du länkade till (alger har en renande funktion). Därtill citronvatten 1-2 l per dag för att hjälpa leverns avgiftning. Mitt blodtryck sänktes tämligen omgående och efter par veckor var det normalt och t.o.m. riktigt bra.

       Detta är kunskap som skolmedicinen inte besitter. Hade jag förlitat mig på den hade situationen blivit värre. Symtomdämpande preparat som förvärrat leverns tillstånd och inte helt otroligt orsakat för tidig död på sikt. För jäkligt att läkarutbildningarna är så förvanskade till förmån för läkemedelsindustrin.

       Beträffande Mg varierar jag för att få i mig olika former. Bisgl. har hög biotillgänglighet.

       • Tack för intressant svar Åsa!

        Visst är det vansinne att lura pensionärer att att sluta äta nyttiga grönsaker med naturligt K vitamin för att
        råttgiftet warfarin/waran skall användas som ersättning.

        Brist på kalium, magnesium och kalk kan öka spänningar
        men även uttorkning ilska och hormonella obalanser kan vara orsaker till höjt blodtryck,

        Men felsökningen vid högt blodtryck bör inte missa att blodet pumpas genom tre filter som kan “täppas till” och orsaka motstånd som tvingar hjärtat att höja trycket.

        Om felet ligger i levern kan det bero på att gallflödet är hämmat och då kan det vara värt att äta lecitin för att lösa upp ev kolesterol gallstenar.
        http://www.alternativmedicin.se/Vitaminer/Vitamin_F%7CLecitin.html

        Men vanligare är nog att det är njurarna som spökar
        och då funkar gullriste väldigt bra som rensning.
        http://www.alternativmedicin.se/Medicinalv%C3%A4xter/Gullris.html

        Två mycket mångsidiga homeopat medel.

        Sepia
        http://www.alternativmedicin.se/Homeopatpreparat/Sepia.html

        Kalium Phosphoricum
        http://www.alternativmedicin.se/Homeopatpreparat/Kalium_Phosphoricum.html

        • Tack, det finns en hel del fakta som du presenterar som är värt att beakta. Människor bör överväga alternativ till skolmedicinen som i många fall är det naturliga. Hur många berättelser finns det inte från folk som gått sjuka i åratal, mängder med läkarbesök och så gav de alternativen chansen och på kort tid tillfriskande de. Det var så jag själv fick upp ögonen för alternativmedicinen en gång i tiden.

        • Jag har haft mycket stor glädje av Solveig Hagenmalms tre böcker med fallbeskrivningar.

         Homeopati och healingav Majlis HagenmalmSolveig Hagenmalm
         INBUNDEN Svenska, 2006-10-01
         Slutsåld

         “Homeopatisk medicin är säker, mild och effektiv och kan påverka kroppen mycket djupt på både kort och lång sikt. Den kan användas på både barn och vuxna, ja, till och med på djur, och är helt oskadlig. Majlis Hagenmalm har arbetat med homeopati och zonterapi i närmare 30 år.

         I bokens första del ger hon råd om behandling av ett 80-tal vanliga åkommor: allergi, förkylning, kvinnosjukdomar, matsmältningsbesvär, migrän, ryggbesvär m.m. Hon presenterar också ett stort antal fallbeskrivningar där hon kombinerat homeopati och zonterapi med lyckat resultat.

         Därefter beskrivs de mest använda homeopatmedlen samt några vanliga treörter. I bokens andra del beskriver Majlis dotter Solveig Hagenmalm hur hon arbetar med healing och ger råd om hur man kan ge sig själv healing. Majlis Hagenmalm har tidigare gett ut bästsäljarna Zonterapi med 20 nya punkter och Zonterapi och örtmedicin på ICA bokförlag.”

         Homeopati och healing – Majlis Hagenmalm, Solveig Hagenmalm – Bok (9789153428015) | Bokus

        • Homeopati var min första kontakt inom alternativ medicin efter att skolmedicinen misslyckats. Första avfärdade jag inriktningen irriterat och det berodde på okunskap och omedvetenhet. Erkänner det villigt och använder det som en styrka om jag vill informera en skeptiker.

         Jag valde ut en homeopat vars kompetens även innefattade irisdiagnostik, enbart för det lät intressant och jag ville utmana mig själv. Detta resulterade i att mina besvär lindrades ganska omgående och det vidgade min livssyn för alltid. Under 4-5 år hade jag besökt flera läkare och undergått allsköns skadlig och overksam behandling. En docent erkänt t.o.m. att man inte förstod orsaken till mina besvär och kunde bara hoppas det blev bättre med kortison och antibiotika.

         Det fanns en framstående healer i samhället där jag tidigare bodde. Han behandlade folk med fantastiska resultat. Har för mig om att myndigheter försvårade hans arbete så han flyttade till Storbritannien där han mötte en helt annan öppenhet. Jag tror alla har viss förmåga, men alla blir inte experter. Spännande område, allt är ju energi så varför inte använda det ena för att läka det andra?

         Känner igen boken du nämnde. Har idag ett mindre bibliotek inom området komplementär medicin. Försöker också att kurera mig själv och stärka hälsan med naturliga medel. Där har vi framtiden, tror jag.

 • Hur blir det om man vänder på två tankar?
  #1. Jag är en själ och har tagit en kropp.
  #2. The Big Bang-sagan var en nystart efter att någon klåfingrig figur blåste hela universum i småbitar?

  • Big Bang är en ohållbar teoretisk konstruktion, lanserad av jesuitprästen Georges Lemaître, som – likt evolutionsteorin – propagerats på alla tänkbara sätt i alltifrån blädderböcker för de små barnen, vidare i den Robert Muller-styrda skolan till de ideologiskt helt kontrollerade universiteten.
   Här är ett intressant föredrag som visar på orimligheterna i detta soppkok på en spik som vi lurats att tro på:
   https://www.youtube.com/watch?v=qMU1soRrtJk&list=PL3_q3dD14oxm7mhPht_Pebx1QwhaAfdoS&index=2&t=35s

   (The Earth in Time and Space / Genesis Conflict – Walter Veith)

   • Inte många känner till vilken oerhört stor påverkan Robert Muller har haft på utformningen av undervisningen över hela världen.

    Här är några intressanta ord om denna person från engelskspråkiga Wikipedia (min översättning):

    Robert Muller (11 mars 1923 – 20 september 2010) var en internationell tjänsteman i FN. Han tjänade i FN under 40 år och och avancerade till biträdande generalsekreterare, Hans idéer om en världsregering, världsfred och andlighet ledde till en ökad representation av religioner i FN, särskilt av New Age Movement. Han var av vissa känd som “FN-filosofen”.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Muller_(United_Nations)

    • Och vem var Robert Mullers läromästare?

     Han säger det själv:

     “…Teilhard de Chardin influenced his companion [Father de Breuvery], who inspired his colleagues, who started a rich process of global and long-term thinking in the UN, which affected many nations and people around the world. I have myself been deeply influenced by Teilhard (emphasis added).”
     https://amazingdiscoveries.org/S-deception_Teilhard_Muller_one-world-government

     Och vem var Teilhard de Chardin ? Jo, han var en jesuitpräst, precis som Georges Lemaître, Big Bang-teorins skapare!

      • Det är vissa människor som experimenterar med skapelsen, inte Gud – vilket professorn i astrofysik, Bengt Gustafsson, menade – i detta symposium.

  • Nr1 är korrekt, nr2 är ett fysikaliskt faktum som inte direkt har med nr1 att göra,, men de hör ihop på ngt sätt. Vet inte hur (dock var det ingen ‘klåfingrig’), men det har skett x o x o x antal ggr,, som jag fått till mig iallafall

  • Mycket intressant att vända på dessa två tankar!
   Men den omvända punkt två kommer inte att fullbordas.

   De rättfärdiga skall ärva landet
   och bo där för evigt.
   – Psaltaren 37:29

 • Stör mig mer på att jag en dag ska sluta existera än vad jag oroar mig för själva döendet. Vilket är ologiskt då själva döendet blir den sista upplevelsen innan en evig icke-existens jag ändå inte får uppleva.

  • Jodå Anders, visst får du/alla andra uppleva det, vi vet det bara inte när Vi är här. När Vi är Där vet Vi vad som ska ske här, men Vi vet inte vad som sker Där när Vi är här. Så är det, och så är det sagt att det ska vara

   • Men eftersom du nu är här så kan du inte veta hur det är där. 🙂 Du tror och hoppas. Men egen tro går inte att överföra på någon annan då den är högst personlig. Men den som inte lever får se…

    • Det har du absolut rätt i. Men jag kan inte förstå hur det skulle kunna vara på något annat sätt, logiskt alltså . Några bevis är för mig inte nödvändiga, utan det är precis som du säger, det handlar om egen tro (och ro)

  • Anders, jag har en förhoppning om att inte sluta att existera. Men jag oroar mig för själva döendet, eftersom jag har erfarit att kristna inte sällan blivit mycket svårt torterade före döden.

   Till och med Jesus kände stor oro inför den tortyr han visste att han måste genomgå.

   Hundratals miljoner kristna har plågats ihjäl, och jag har en stark känsla av att det är så det kommer att bli även för mig.

   • Såså, take it easy nu Hans, livet är inte en straffresa utan en lärdoms,, som jag fått till mig iallafall..

    • Det är inte helt tagit ur luften. Här är en (starkt förmildrande, men ändå talande) beskrivning av förföljelsen av kristna i England:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Foxe%27s_Book_of_Martyrs

     Läs denna dokumentation, den som orkar!

     Och långt mer utbredd var förföljelsen av kristna i Spanien och Frankrike.

     Men förföljelsen har varit universell, om än inte lika väl dokumenterad.

     Jag har mottagit hot för de avslöjanden om Katolska kyrkan jag gjort – och jag förstår vad de innebär.

     Det kan dröja, men Rom glömmer aldrig.

    • Javisst, Jonny, är det en lärdomsresa. Det handlar inte om straff.

     Det är genom att förstå konsekvenserna av vårt handlande som vi når insikt.

     Jag ser på mitt liv som en utbildning, och jag tror att det gäller alla.

     Konsekvenserna är inte sällan fulla av lidande. Och många gångar beror de inte på oss själva.

     Därför bör vi betänka de två gyllene reglerna, som Jesus av oss, som en ersättning för den tidigare rådande lagen.

    • Bra att du pekar på detta onda mördande i Sverige under senaste tid!

     Vem hade trott att samma onda agenda som styrde Tyskland för snart ett sekel sedan skulle få sådant grepp om svenska ledare nu?

     • Ja det är fruktansvärt när hjärtat saktar in av morfinöverdoser så att lungorna fylls på av vätskan från dropppåsen så att “patienten” kvävs.

      Eller när “patienten” istället torkas ut medan personal lydigt möter rop om vatten med att spraya in “klistervalla” sk “Saliversättningsmedel” i svalget som sakta klibbar ihop och kväver “patienten”.

      Hur många har dött av svensk palliativ vård/ terminalvård efter att Nazisternas uppmärksammade eutanasimord upphörde?

   • Om man låter sig ledas som ett lamm ger man dem all tid i världen. Bättre att försvara sig med sån frenesi att de får bråttom. Även gammal man kan göra så gott han kan. För i en sådan situation finns det bara ett dåligt och ett ännu sämre alternativ.

    • Bra sammanfattat av Peter Krabbe!

     Age-shaming – be om ursäkt för att du är gammal och ändå lever!
     https://peterkrabbe.wordpress.com/2020/12/05/age-shaming-be-om-ursakt-for-att-du-ar-gammal-och-anda-lever/

     Åldrandet är dock inget problem för gamla samvetslösa bilderbergare.

     relaterat

     Henry Kissinger
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Henry_Kissinger

     Mona Sahlin blir konfronterad om Bilderbergmötet
     https://www.vaken.se/mona-sahlin-blir-konfronterad-om-bilderbergmotet/

     • Läste Krabbes artikel. Det vidriga i det där är ju att den ålderssjukligheten till väldigt stor del är ett direkt resultat av en livslång kemikaliecocktail ämnad att få ned den generella livslängden. Men då människokroppen är motståndskraftig så har det istället resulterat i sjuka människor som ändå lever rätt länge.

      Min egen kommentar angående ålder var mer att man får spela med de kort man har. Gammal, ung, frisk, sjuk, man eller kvinna. Själv är jag något yngre än Hans och kommer varken nu eller i framtiden ta några Mengele-injektioner.

      Jag ska bli uråldrig och innan slutet nalkas ska jag hermetiskt försluta min lägenhet så jag kan ligga död i ett antal år medan min pension via autogiro går till välgörande ändamål som ligger mig varmt om hjärtat. Att jag eventuellt kan fortsätta kosta pengar efter min död är lite extra hjärtevärmande.

      • Ha, ha… Det finns en dokumentär på SVT om en italienare som bodde på Rutger Fuchsgatan på söder i Stockholm som låg död i nio år. Ingen märkte nått. Alla räkningar betalades via autogiro. Ingen saknade han.

    • Absolut!

     Det är ju det vi gör här. Vi riktar ljuset mot packet.
     Utan mörker, sekretess och förvillelse är kräken hjälplösa.

     De styrs av en mäktig kraft just nu och känner sig kanske segervissa som Goliat, men de är dömda till undergång.

     Efesierbrevet 6:13-18:

     Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. 

     Vi är krigare mot ondskans makter.

     • Det här har ju också en stor förutsättning för att resultera i något helt annat än vad de själva har tänkt sig.

      Det är en sak att som fullblodsegoister roffa åt sig allt av materiellt värde medan de har gjort livet surt för alla andra. Och det är en helt annan sak att försöka tvångsmedicinera dessa alla andra. Med ryggen mot ett stup finns det inget annat val än att kämpa och det där kan resultera i en snöbollseffekt.

   • Du projicerinar ut din rädsla Hans. Bemöt rädslan med öppen energi, kärleksfull energi. Sänd och ta emot.

     • Hans, man har funnit manuskript skrivna av tidiga kristna platoniker, några århundrade efter Kristus död som hållit hemligt för oss. Försöka att tränga igenom kunskapen för att förstå. Enklaste vägen är att först ta sig igenom de sju Hermes principer om universums grundläggande lagar: Mentalism, korrespondens, vibration, polaritet, rytm, orsak och verkan samt sist kön.

      Den första principen gör gällande att allt har sitt ursprung ur sinnet (mind) och allt som händer föregås alltid av ett mentalt tillstånd. Först skapas tanken, som sedan blir till en fysisk verklighet och som därefter manifesteras för oss. Är du fruktansvärt rädd, sänder du ut rädsla och som genererar känslor av rädsla. Detta styr tankarna och känslor är lite trixiga att lita på om tankarna styrs av rädslor. Till sist manifesteras rädslorna kring dig och du ser symboler överallt.  
         

         

      • Tack, Erik för din omtanke!

       Jag tänker inte låta mig skrämmas till tystnad. Jag kommer att fortsätta att kämpa för det sanna, det goda, det rättfärdiga, vilket innebär att avslöja lögner och konspirationer.

       • Sinnet kan spela en ett spratt då det vet vilka knappar det ska trycka på. Det finns flera tusen olika sätt du kan dö och ett av dem är som oinjicerad åldring med en helt naturlig avgång. Tänk positivt och låt allting annat komma som en tråkig överraskning du dock är smått förberedd på men ändå inte förväntade dig.

        • Kloka ord, tack, Anders!

         I mina yngre dagar hade jag ett favorituttryck som jag ännu minns:

         “Le och var glad! Det hade kunnat vara värre.
         Och jag log och var glad, och det blev värre.”

         På den tiden brukade jag ofta också ställa mig frågan när jag råkade ut för motgångar och besvikelser:
         – Hur kan jag dra nytta av detta?

         De senare årens djupdykning i det ondas ursprung har kostat mycket optimism och spontanitet, men jag ska försöka att få fram mitt forna optimistiska synsätt.

        • Vet vad du menar. Hela samhällsupplägget är ju ett enda stort riggat skämt och under varenda sten man vänder på väller det ut ny som gammal skit. Men man får försöka uppskatta de glädjeämnen man har omkring sig och som man kan påverka, så får man ta den andra skiten med en stor dos svart humor.

         Sinnet kan ibland lura in en i små tankekedjor à la nedåtgående spiral. Det är viktigt att vara vaksam på det så man hinner bryta i ett tidigt skede. Det är ett pågående arbete som aldrig blir klart men själv är bäste dräng som psykolog.

        • Du är fantastiskt klarsynt Hans, vilket är jobbigt att bära.

         Här kommer tips från Thorleif Sand ang hur vi skall
         behålla vårt intellekt i bästa trim. Ibland är det så enkelt att vi blir försurade men det går att få en snabb indikation på PH läget genom att mäta urin med vanliga ph stickor.

         Om urinen ligger långt under neutrala 7 kan misstänkas att vi har sura depåer som kan leda till ond cirkel när njurarna då får problem.

         (Observera att Askorbinsyra (c vitamin) omvandlas till bas i kroppen och bidrar därför inte till inre försurning).

         »Trött i hjärnan« av strålning!
         http://www.malfall.se/syra-bas/iq.html

        • Tack så mycket för dina uppskattande och uppmuntrande ord, Magnus!

         Och tack för detta hälsotips och så många andra viktiga tips, synpunkter, länkar och tankar.

         Det är väldigt glädjande att känna stöd och omtanke, särskilt när det känns svårt.

         Vi kämpar tillsammans och det ger oss kraft och uthållighet, som vi aldrig skulle ha haft annars.

         Vi är många som mötts här i Newsvoice och i andra sanningssökande samlingspunkter och det är glädjande att vi får alltmer tillströmning av välvilliga människor som förstått att etablissemangets ledare och massmedier inte går att lita på.

        • Jag har kollat på ett par av dem och ska ta resten senare. Det är aldrig fel med en svensk genomgång av alla de fragment man sett så många gånger förut och sen har han också en rätt trevlig skånsk berättarröst.

        • Ja, han har en trevlig röst och en vänlig utstrålning, men vad är det för hopkok som han kommer med?

         Han börjar med att hänvisa till en bild på soldyrkan (efter 2.10) som för tankarna till Jesuitordens symbol. Och i samma andetag talar han lyriskt om Hermes, tjuvarnas och bedragarnas gud och dennes attribut, som vi ser avbildade här:
         https://riordan.fandom.com/de/wiki/Hermes

         Sedan lovordar han hemliga sällskap och talar om frimurarnas förträfflighet.

         Därefter hänvisar han till sina andliga turer ut i universum och förklarar skeendena på jorden med astrologi.

         Lycka exemplifierar han med en vinst på lotto.

         Sedan orkade jag inte lyssna längre.

        • Det går ju att lyssna utan att man för den sakens skull behöver tro på allting. Det är väl en liten sammanfattad kombo av vad de andra tror på varvat med lite New-Age-snack. Men jag kan även få ut något av att t.ex. lyssna på David Icke eller Alex Jones trots deras underliggande agenda.

        • Absolut! Jag ska ta ny sats och försöka lyssna ett tag till. Framför allt är det intressant att ta del av den förföriska metodik som används för att föra fram dessa kabbalistiska / babyloniska läror på ett aptitligt sätt.

         New age-rörelsen och det isoteriska har trollbundit enormt många människor sedan den lanserades med dunder och brak ihop med Flower power, “fri” sex, rock-kultur och attityden “du är din egen gud – gör vad som faller dig in!”

         Och hela detta paket säljs in som ett kärleksbudskap!

    • Även min åsikt, Erik. Rädsla sänker våra “frekvenser” och gör oss mottagliga för allsköns otrevligheter. Kärlek, mod och att stå upp i sin egen sanning och övertygelse gör oss, om inte osårbara, så åtminstone desto mer svåråtkomliga. I denna tid, när mörker och ljus separerar, är även en tid då vi prövas i vår förmåga att vara sanna mot oss själva och det vi tror på, trots tufft motstånd.

     Min övertygelse är att vi är medskapare av våra liv; något förenklat: din reaktion på den innevarande stunden blir också det du får möta. Andlig logik – vi utvecklas utifrån det vi sänder ut eftersom vi får bära konsekvensen av de vi är. Det finns inget fördömande i den tanken, inget straff, enbart vår egen önskan att få utvecklas från den nivå vi befinner oss på.

     • Ja och den kunskapen har hållits dolt för oss av en orsak.

      Det är orsaken till att ingen religion kan få oss att växa och nå vår fulla potential, då bara bitar finns presenterade. Självklart, om man tänker efter. Kristendomen omhändertogs och omgjordes av rommariket, men var från början en underground rörelse. Att friskt växer underifrån, inte som påbud uppifrån och ner som alla de abrehamitiska religionerna har utvecklats.

      • Kristendomen spårade ur ganska omgående. Det budskap Jesus förmedlade har förvanskats och missförståtts, även om kärnan kan skönjas. Kan misstänka att även Paulus orsakade viss skada. Lärjungarna uppskattade definitivt inte honom och hans ord.

       • Den sanna kristendomen spårade inte ur och har inte spårat ur. Den bygger på den oförfalskade bibeln, och många har den inom sig genom sitt samvete, utan att ha läst något.

        Det har gjorts oerhört stora försök att förfalska bibeln, vilket jag avser att utförligt redogöra för i en artikel senare – men det har aldrig lyckats.

        Den bästa oförfalskade bibelöversättningen är på engelska: King James Bible, 1611, men i Sverige arbetas det intensivt på att ge ut en tillika oförfalskad bibel. Det är Reformationsbibeln. Nya testamentet finns redan.

        De andra biblarna -de katolska undantagna, som är grova förfalskningar – innehåller endast väldigt små förvrängningar, men de är väl valda och orsakar skada.

     • Precis Åsa. När en enad media synkronisera budskap (som alltid, alltid) utövar terror mot våra sinnen uppstår omvänd kollektiv negativ respons. Denna massiva utsöndring av förtvivlan skapar den värld vi lever i.

      Tror någon att hopp och andlig utveckling då kan frodas? Det spelar ingen roll om terrorhandlingarna har hänt i verkligheten eller inte (är fiktiva skådespel) det viktigaste är vi med jämna mellan rum får dessa katastrofscenarior levererade till oss samt den påverkan detta har på oss människor.

      Tänk er storfamilj med 10 barn, där föräldrarna hela tiden beskriver hur farlig omvärlden är utanför hemmet, vilka risker det innebär att utveckla kontakter med andra människor. På detta sätt får man skrämda barn som aldrig kan utvecklas, bli vuxna och förädra något i sina liv till det bättre.

      • MSM är ett verktyg för psykologisk terror. Ständiga skrämselrubriker som berövar människor livsglädje och just, hopp, som du skrev, Erik, är en ondskans handling. Det gör människor medgörliga och i förvirringen sätter man sitt hopp till dem som åsamkar dem skada. Så förvirrat är tillståndet hos det storas flertalet. Nästa skede, där vi är nu, invaggas människor i lugn och trygghet. Kommande steg lär bli slut på den lugna tillvaron och rädslorna ska åter blomma och här lär vi uppleva olika nyanser där bl.a. vreden ska riktas mot, ja, vilka tror ni…

  • Tillåt mig möta ditt inlägg med min livssyn: vem/vad är det som slutar existera? Din kropp ja, men inte din essens som är evig och en del av Källan (väljer den beteckningen för att det är enklast så). Människor förstorar upp sina innevarande identiteter, tror sig förstå att allt man är är det som tittar tillbaka i spegeln. Vi ska inte förminska oss till en biologisk kompott, betydligt närmare sanningen är att den fysiska tillvaron är en tillfällig utflykt i den, faktiskt dyrbara stund som livet är. “Vadå dyrbar”, kanske någon protesterar. Ja, livet är minsann ingen dans på rosor men en fantastisk tillfällighet att uppleva nyanser av hur det är att vara människa.

   Stäng av tankarna, låt inte intellektets virrvarr distansera dig från möjligheten att uppleva ditt sanna jag därbortom. Extremsportare kan uppleva en enorm kick i sitt utövande. I den intensiva stunden, då allt fokus är i Nuet upphör tankarna och fokus går som en laserstråle rakt in i det som är DU och under bråkdelar av en sekund erfar de ett enormt glädjerus. Jesus pratade om “Guds rike inom dig”, det är knappast en plats, snarare ett tillstånd. Så vad innebar frälsning egentligen? Varför inte en befrielse från identifikationen med intellektets manifestering och därmed vara sitt sanna jag?

   • Men att jag tycker om att existera som evig essens i den köttklump som för tillfället är jag är ju ett tecken på att de inte lyckats sno min livsglädje. Jag tycker om att vara mitt jag och det är väl av samma anledning jag vägrar låta mig injiceras med förändrande preparat. Vad gäller min egen dödlighet så har jag accepterat den för länge sedan. Men jag behöver den sakens skull inte tycka om den.

    • Känner du livsglädje även om livet gestaltar motsatsen så är det något som ger bränsle till din glädje: medvetenhet bortom intellektet, insikt och förståelse som inte tillåter livsomständigheterna förändra saken. Det tyder på styrka och högre medvetenhet. Råder motsatsen sover man sig genom livet och mår gärna dåligt i olika offerroller

     Jag uppskattar också min kropp, känner ansvar inför den och försöker få den att må bra. Den dagen jag lämnar den är jag övertygad om att jag gör det med den tillfredsställande tanken “uppdraget slutfört”, och går över i ett mer naturligt tillstånd, där jag är så mycket mer levande än jag någon gång varit i den fysiska tillvaron. Jag är inte rädd för att vakna upp på morgonen lika lite som inför döden. Men sättet att dö kan ju däremot vara en annan femma.

 • Stör mig mer på att jag en dag ska sluta existera än vad jag oroar mig för själva döendet. Vilket är ologiskt då själva döendet blir den sista upplevelsen innan en evig icke-existens jag ändå inte får uppleva.

  • Jodå Anders, visst får du/alla andra uppleva det, vi vet det bara inte när Vi är här. När Vi är Där vet Vi vad som ska ske här, men Vi vet inte vad som sker Där när Vi är här. Så är det, och så är det sagt att det ska vara

   • Men eftersom du nu är här så kan du inte veta hur det är där. 🙂 Du tror och hoppas. Men egen tro går inte att överföra på någon annan då den är högst personlig. Men den som inte lever får se…

    • Det har du absolut rätt i. Men jag kan inte förstå hur det skulle kunna vara på något annat sätt, logiskt alltså . Några bevis är för mig inte nödvändiga, utan det är precis som du säger, det handlar om egen tro (och ro)

  • Anders, jag har en förhoppning om att inte sluta att existera. Men jag oroar mig för själva döendet, eftersom jag har erfarit att kristna inte sällan blivit mycket svårt torterade före döden.

   Till och med Jesus kände stor oro inför den tortyr han visste att han måste genomgå.

   Hundratals miljoner kristna har plågats ihjäl, och jag har en stark känsla av att det är så det kommer att bli även för mig.

   • Såså, take it easy nu Hans, livet är inte en straffresa utan en lärdoms,, som jag fått till mig iallafall..

    • Det är inte helt tagit ur luften. Här är en (starkt förmildrande, men ändå talande) beskrivning av förföljelsen av kristna i England:
     https://en.wikipedia.org/wiki/Foxe%27s_Book_of_Martyrs

     Läs denna dokumentation, den som orkar!

     Och långt mer utbredd var förföljelsen av kristna i Spanien och Frankrike.

     Men förföljelsen har varit universell, om än inte lika väl dokumenterad.

     Jag har mottagit hot för de avslöjanden om Katolska kyrkan jag gjort – och jag förstår vad de innebär.

     Det kan dröja, men Rom glömmer aldrig.

    • Javisst, Jonny, är det en lärdomsresa. Det handlar inte om straff.

     Det är genom att förstå konsekvenserna av vårt handlande som vi når insikt.

     Jag ser på mitt liv som en utbildning, och jag tror att det gäller alla.

     Konsekvenserna är inte sällan fulla av lidande. Och många gångar beror de inte på oss själva.

     Därför bör vi betänka de två gyllene reglerna, som Jesus av oss, som en ersättning för den tidigare rådande lagen.

    • Bra att du pekar på detta onda mördande i Sverige under senaste tid!

     Vem hade trott att samma onda agenda som styrde Tyskland för snart ett sekel sedan skulle få sådant grepp om svenska ledare nu?

     • Ja det är fruktansvärt när hjärtat saktar in av morfinöverdoser så att lungorna fylls på av vätskan från dropppåsen så att “patienten” kvävs.

      Eller när “patienten” istället torkas ut medan personal lydigt möter rop om vatten med att spraya in “klistervalla” sk “Saliversättningsmedel” i svalget som sakta klibbar ihop och kväver “patienten”.

      Hur många har dött av svensk palliativ vård/ terminalvård efter att Nazisternas uppmärksammade eutanasimord upphörde?

   • Om man låter sig ledas som ett lamm ger man dem all tid i världen. Bättre att försvara sig med sån frenesi att de får bråttom. Även gammal man kan göra så gott han kan. För i en sådan situation finns det bara ett dåligt och ett ännu sämre alternativ.

    • Bra sammanfattat av Peter Krabbe!

     Age-shaming – be om ursäkt för att du är gammal och ändå lever!
     https://peterkrabbe.wordpress.com/2020/12/05/age-shaming-be-om-ursakt-for-att-du-ar-gammal-och-anda-lever/

     Åldrandet är dock inget problem för gamla samvetslösa bilderbergare.

     relaterat

     Henry Kissinger
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Henry_Kissinger

     Mona Sahlin blir konfronterad om Bilderbergmötet
     https://www.vaken.se/mona-sahlin-blir-konfronterad-om-bilderbergmotet/

     • Läste Krabbes artikel. Det vidriga i det där är ju att den ålderssjukligheten till väldigt stor del är ett direkt resultat av en livslång kemikaliecocktail ämnad att få ned den generella livslängden. Men då människokroppen är motståndskraftig så har det istället resulterat i sjuka människor som ändå lever rätt länge.

      Min egen kommentar angående ålder var mer att man får spela med de kort man har. Gammal, ung, frisk, sjuk, man eller kvinna. Själv är jag något yngre än Hans och kommer varken nu eller i framtiden ta några Mengele-injektioner.

      Jag ska bli uråldrig och innan slutet nalkas ska jag hermetiskt försluta min lägenhet så jag kan ligga död i ett antal år medan min pension via autogiro går till välgörande ändamål som ligger mig varmt om hjärtat. Att jag eventuellt kan fortsätta kosta pengar efter min död är lite extra hjärtevärmande.

      • Ha, ha… Det finns en dokumentär på SVT om en italienare som bodde på Rutger Fuchsgatan på söder i Stockholm som låg död i nio år. Ingen märkte nått. Alla räkningar betalades via autogiro. Ingen saknade han.

    • Absolut!

     Det är ju det vi gör här. Vi riktar ljuset mot packet.
     Utan mörker, sekretess och förvillelse är kräken hjälplösa.

     De styrs av en mäktig kraft just nu och känner sig kanske segervissa som Goliat, men de är dömda till undergång.

     Efesierbrevet 6:13-18:

     Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt. Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger. Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar. Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord. Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. 

     Vi är krigare mot ondskans makter.

     • Det här har ju också en stor förutsättning för att resultera i något helt annat än vad de själva har tänkt sig.

      Det är en sak att som fullblodsegoister roffa åt sig allt av materiellt värde medan de har gjort livet surt för alla andra. Och det är en helt annan sak att försöka tvångsmedicinera dessa alla andra. Med ryggen mot ett stup finns det inget annat val än att kämpa och det där kan resultera i en snöbollseffekt.

   • Du projicerinar ut din rädsla Hans. Bemöt rädslan med öppen energi, kärleksfull energi. Sänd och ta emot.

     • Hans, man har funnit manuskript skrivna av tidiga kristna platoniker, några århundrade efter Kristus död som hållit hemligt för oss. Försöka att tränga igenom kunskapen för att förstå. Enklaste vägen är att först ta sig igenom de sju Hermes principer om universums grundläggande lagar: Mentalism, korrespondens, vibration, polaritet, rytm, orsak och verkan samt sist kön.

      Den första principen gör gällande att allt har sitt ursprung ur sinnet (mind) och allt som händer föregås alltid av ett mentalt tillstånd. Först skapas tanken, som sedan blir till en fysisk verklighet och som därefter manifesteras för oss. Är du fruktansvärt rädd, sänder du ut rädsla och som genererar känslor av rädsla. Detta styr tankarna och känslor är lite trixiga att lita på om tankarna styrs av rädslor. Till sist manifesteras rädslorna kring dig och du ser symboler överallt.  
         

         

    • Även min åsikt, Erik. Rädsla sänker våra “frekvenser” och gör oss mottagliga för allsköns otrevligheter. Kärlek, mod och att stå upp i sin egen sanning och övertygelse gör oss, om inte osårbara, så åtminstone desto mer svåråtkomliga. I denna tid, när mörker och ljus separerar, är även en tid då vi prövas i vår förmåga att vara sanna mot oss själva och det vi tror på, trots tufft motstånd.

     Min övertygelse är att vi är medskapare av våra liv; något förenklat: din reaktion på den innevarande stunden blir också det du får möta. Andlig logik – vi utvecklas utifrån det vi sänder ut eftersom vi får bära konsekvensen av de vi är. Det finns inget fördömande i den tanken, inget straff, enbart vår egen önskan att få utvecklas från den nivå vi befinner oss på.

     • Ja och den kunskapen har hållits dolt för oss av en orsak.

      Det är orsaken till att ingen religion kan få oss att växa och nå vår fulla potential, då bara bitar finns presenterade. Självklart, om man tänker efter. Kristendomen omhändertogs och omgjordes av rommariket, men var från början en underground rörelse. Att friskt växer underifrån, inte som påbud uppifrån och ner som alla de abrehamitiska religionerna har utvecklats.

     • Precis Åsa. När en enad media synkronisera budskap (som alltid, alltid) utövar terror mot våra sinnen uppstår omvänd kollektiv negativ respons. Denna massiva utsöndring av förtvivlan skapar den värld vi lever i.

      Tror någon att hopp och andlig utveckling då kan frodas? Det spelar ingen roll om terrorhandlingarna har hänt i verkligheten eller inte (är fiktiva skådespel) det viktigaste är vi med jämna mellan rum får dessa katastrofscenarior levererade till oss samt den påverkan detta har på oss människor.

      Tänk er storfamilj med 10 barn, där föräldrarna hela tiden beskriver hur farlig omvärlden är utanför hemmet, vilka risker det innebär att utveckla kontakter med andra människor. På detta sätt får man skrämda barn som aldrig kan utvecklas, bli vuxna och förädra något i sina liv till det bättre.

      • MSM är ett verktyg för psykologisk terror. Ständiga skrämselrubriker som berövar människor livsglädje och just, hopp, som du skrev, Erik, är en ondskans handling. Det gör människor medgörliga och i förvirringen sätter man sitt hopp till dem som åsamkar dem skada. Så förvirrat är tillståndet hos det storas flertalet. Nästa skede, där vi är nu, invaggas människor i lugn och trygghet. Kommande steg lär bli slut på den lugna tillvaron och rädslorna ska åter blomma och här lär vi uppleva olika nyanser där bl.a. vreden ska riktas mot, ja, vilka tror ni…

  • Tillåt mig möta ditt inlägg med min livssyn: vem/vad är det som slutar existera? Din kropp ja, men inte din essens som är evig och en del av Källan (väljer den beteckningen för att det är enklast så). Människor förstorar upp sina innevarande identiteter, tror sig förstå att allt man är är det som tittar tillbaka i spegeln. Vi ska inte förminska oss till en biologisk kompott, betydligt närmare sanningen är att den fysiska tillvaron är en tillfällig utflykt i den, faktiskt dyrbara stund som livet är. “Vadå dyrbar”, kanske någon protesterar. Ja, livet är minsann ingen dans på rosor men en fantastisk tillfällighet att uppleva nyanser av hur det är att vara människa.

   Stäng av tankarna, låt inte intellektets virrvarr distansera dig från möjligheten att uppleva ditt sanna jag därbortom. Extremsportare kan uppleva en enorm kick i sitt utövande. I den intensiva stunden, då allt fokus är i Nuet upphör tankarna och fokus går som en laserstråle rakt in i det som är DU och under bråkdelar av en sekund erfar de ett enormt glädjerus. Jesus pratade om “Guds rike inom dig”, det är knappast en plats, snarare ett tillstånd. Så vad innebar frälsning egentligen? Varför inte en befrielse från identifikationen med intellektets manifestering och därmed vara sitt sanna jag?

   • Men att jag tycker om att existera som evig essens i den köttklump som för tillfället är jag är ju ett tecken på att de inte lyckats sno min livsglädje. Jag tycker om att vara mitt jag och det är väl av samma anledning jag vägrar låta mig injiceras med förändrande preparat. Vad gäller min egen dödlighet så har jag accepterat den för länge sedan. Men jag behöver den sakens skull inte tycka om den.

    • Känner du livsglädje även om livet gestaltar motsatsen så är det något som ger bränsle till din glädje: medvetenhet bortom intellektet, insikt och förståelse som inte tillåter livsomständigheterna förändra saken. Det tyder på styrka och högre medvetenhet. Råder motsatsen sover man sig genom livet och mår gärna dåligt i olika offerroller

     Jag uppskattar också min kropp, känner ansvar inför den och försöker få den att må bra. Den dagen jag lämnar den är jag övertygad om att jag gör det med den tillfredsställande tanken “uppdraget slutfört”, och går över i ett mer naturligt tillstånd, där jag är så mycket mer levande än jag någon gång varit i den fysiska tillvaron. Jag är inte rädd för att vakna upp på morgonen lika lite som inför döden. Men sättet att dö kan ju däremot vara en annan femma.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *