Tänk på detta om du vill shoppa online och spåra Shein paket

publicerad 27 oktober 2021
- Extern skribent
Tänk på detta om du vill shoppa online. Foto: Thom Bradley. Licens: Burst.shopify.com
Tänk på detta om du vill shoppa online. Foto: Thom Bradley. Licens: Burst.shopify.com
Tänk på detta om du vill shoppa online. Foto: Thom Bradley. Licens: Burst.shopify.com

SHOPPA ONLINE. Att handla på nätet är en företeelse som ökat explosionsartat de senaste åren – och idag har nästan varenda svensk shoppat online någon gång. Medan många fysiska butiker fått utöka sitt sortiment till att även finnas online för att kunna hänga med, finns det också butiker som endast existerar på nätet.

Spåra Shein paket

En butik som valt ett koncept som är en blandning mellan fysisk butik och nätbutik är den populära klädbutiken Shein. De finns normalt endast tillgängliga för beställningar online – men ibland öppnar de så kallade pop up-butiker på olika ställen runt om i världen. Det brukar vara glada nyheter för de som vill slippa spåra Shein paket, eftersom man som regel vill ha paketet ”helst igår” när man shoppat online.

Shoppa online men läs alltid måtten

Ett klassiskt misstag som de flesta av oss någon gång gjort när vi shoppat online är att vi inte läst produktbeskrivningen. Det har för många resulterat i att det kommit hem kläder och prylar i helt andra färger eller storlekar än vi tänkt oss.

Att läsa produktbeskrivningen tar sällan lång tid, men det är en viktig sak att göra för att slippa tråkiga returer och byten. Gäller det till exempel möbler är det bra att mäta så att man vet att det man köpt faktiskt också passar där man tänkt ställa det.

När det kommer till kläder är det nästan ännu viktigare att läsa beskrivningen ordentligt. Beroende på vilket märke man handlar, kan nämligen storlekarna skilja sig åt rejält. Det innebär att även om man har storlek Large i den butik man normalt handlar sina kläder, kanske man behöver gå upp till XL – eller ned till Medium – när man shoppar i en annan klädbutik.

Att alltid läsa måtten är därför en god idé. Många nätbutiker ger också kunderna möjlighet att recensera de produkter de köpt. Recensionen hamnar då på butikens sida, tillsammans med den aktuella produkten.

Dessa recensioner brukar ge en god bild av huruvida varan är ett bra köp eller inte, eftersom både bra och dåliga omdömen släpps igenom av nätbutikerna. Du ges då en mer nyanserad bild av den vara du köper, än vad du kanske får bara genom att läsa butikens beskrivning.

Kontrollera butikens omdömen innan du beställer

Att handla på nätet kan vara hur smidigt som helst – men det kan också vara en riktig mardröm om man råkar handla av fel butik. Medan de flesta butikerna är både bra och seriösa, finns det också de som satt i system att lura sina köpare genom diverse fula knep.

Om du tänkt handla i en nätbutik som du inte är bekant med sedan innan, rekommenderas du därför alltid att kolla upp butiken innan. En bra sida för att se vad tidigare köpare haft för erfarenheter av butiken är Trustpilot. Detta är en välanvänd sida för omdömen, där du kan hitta kundbetyg för de allra flesta nätbutiker. Här har butikerna själva också möjlighet att kommentera kundernas omdömen, vilket brukar ge en god hint om huruvida kundernas omdömen är rättvisa eller ej.

Om en butik endast har något enstaka dåligt omdöme brukar det inte vara någon större källa till oro. Är det däremot en övervägande andel negativa omdömen bör man kanske tänka igenom köpet en extra gång innan man klickar på ’Beställ’.

Extern skribent

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq