Sydafrikas högsta domstol stämmer president, parlament och centralbank för obefogad lockdown

7
President Cyril Ramaphosa, 2019 (Sydafrika). Foto: Alan Santos. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia
President Cyril Ramaphosa, 2019 (Sydafrika). Foto: Alan Santos. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia

VÄRLDEN. Nu startar ett rättsfall i Sydafrika och det är troligen det största i världen just nu. Stämningen är mot presidenten, parlamentet och centralbanken i Sydafrika för en ovetenskapligt baserad nationell lockdown.

Detta fall är representativt för vad som borde gjorts eller inte borde gjorts i varenda land i världen. Det är ett väl underbyggt fall där advokaten redogör för exakt de lagar som man brutit emot.

 

Presidenten har brutit mot konstitutionen

President Cyril Ramaphosa skickade aldrig vetenskapsmän till Wuhan för att inhämta ett isolerat prov på viruset för att sedan smitta ett levande försöksdjur och se om Covid-19 symptom uppstår och därefter få bekräftat om Covid-19 verkligen är så dödligt som det påstås.

Försöket måste repeteras ett antal gånger. Resultaten måste sedan presenteras inför Parlamentet och Sydafrikas befolkning och först därefter var set fritt fram att deklarera ett farotillstånd. Presidenten gjorde fel då han aldrig gick tillväga på detta vetenskapliga sätt.

Eftersom viruset inte isolerats och bevisats existera på detta sätt går alla coronaåtgärder emot konstitutionen. Regeringen kan bara begränsa rättigheterna för Sydafrikas befolkningen om det existerar ett rimligt berättigande enligt det förfarande som gäller i ett öppet och demokratiskt samhälle.

Presidenten har också brutit mot lagen som gäller i det fall staten fråntar någons rättigheter måste det bygga på en god anledning.

Man kommer också  i detta domstolsfall i Sydafrika ta hänsyn till det domstolsfall i Portugal som med bevisunderlag dömde ut PCR-testens validitet.

Rättsfallet mot parlamentet gäller att ansvariga inte ifrågasatte presidentens beslut eller tillvägagångssätt. De skulle ha påkallat en debatt, de skulle krävt bevis innan de gick med på lockdown och andra åtgärder.

Centralbanken stäms eftersom den har gett stöd till presidentens åtgärder och på så sätt agerat fel och har finansierat de icke konstitutionella åtgärder.

Text: Stefan Sjöblom

Källa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Demo2demo
Demo2demo
Gäst
9 oktober 2021 kl 17:47

Förberedelsen för samma regim som i Australien:
https://www.dn.se/sthlm/militarovning-i-centrala-stockholm-skottlossning-kan-forekomma/
Efter den ändringen av lagen som blir genomförd av korrupta kriminella element det blir möjligt: https://www.vaken.se/regeringen-utreder-mojligheten-till-tvangsatgarder-i-ny-smittskyddslag/

-samtidigt fått info att befolkningen i Australia ber om hjälp …:))

Börje Peratt
Gäst
9 oktober 2021 kl 15:08

Bra Info! Det har varit på med tidigare rättsfall

JohnnyD
Johnny
8 oktober 2021 kl 02:35

Fantastiskt bra! Detta borde ske i alla länder i världen och skyldiga politiker dömas till långvariga fängelsestraff.

Mattias RahmD
7 oktober 2021 kl 20:28

De förlorade i första instans och är nu i högsta domstolen. De stämmer för att presidenten litade på WHO, vilket kan bli svårt att vinna, såklart.

I Tyskland finns i smittskyddslagen att man måste utföra de virusbestämmande experimenten på ett visst sätt, vilket enligt uppgift inte följts. Det kanske är en juridiskt lättare match. Dr. Stefan Lanka sägs vara påväg att göra något i det avseendet i det närmaste.

Här finns en chans för alternativmedia att göra det gräv som fulmedia vet att de inte får röra – pseudovetenskapen bakom virologin. Egentligen den enda frågan värdig att grävas i under 2021; frågan som avslutar alla andra diskussioner om injektioner, stängda barer, handsprit, isolerade gamlingar, kovidpass, osv..

Erik Forsman
Reply to  Mattias Rahm
9 oktober 2021 kl 15:25

Vaccin- och covidvirusparadigmet – Vi måste göra om och göra rätt!

https://newsvoice.se/2021/07/covidvirusparadigmet-erik-forsman/

Peter Torpare
Peter Torpare
Gäst
7 oktober 2021 kl 15:59

De har kanske ett bättre juridiskt system än Sverige?
Vår HD skulle väl aldrig starta en sådan process mot regering, Tegnell mfl

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Peter Torpare
7 oktober 2021 kl 16:21

Ja, det verkar så. Två entreprenörer vann i Johannesburgs högsta domstol för ett antal år sedan p g a att bankerna saknade säkerheter för lånen som var orsak till deras utmätningar – de hade sålt dem i derivatkarusellerna! Tjohej, tjohej! Jag försökte faktiskt hitta länken häromdagen men misslyckades.

Last edited 1 år sedan by Carina Agrell