Förhållandet mellan Bitcoins värde och inflation?

publicerad 21 november 2021
- av Extern skribent
Bitcoins värde? Foto: Andre Francois McKenzie. Licens: Unsplash.com
Bitcoins värde? Foto: Andre Francois McKenzie. Licens: Unsplash.com
Bitcoins värde? Foto: Andre Francois McKenzie (Silverhousehd.com). Licens: Unsplash.com

EKONOMI. Idag ser investerare Bitcoins värde som en möjlighet att vinna mot inflationen och enormt många väljer att investera sina pengar i kryptovalutan. Många personer väljer att investera i kryptovalutan på grund av olika anledningar. Några gör det för att se vinster, medan andra ser det att bygga upp sin rikedom under en långsiktig plan. Vissa ser även kryptovalutan som en möjlighet att lagra sina tillgångar.

Men de flesta som investerar i kryptovalutor, speciellt Bitcoin, ser Bitcoins värde som en möjlighet att vinna mot inflation. För att kunna vinna mot detta kontinuerliga problem, ser många personer till att investera i tillgångar som nästan helt säkert kommer öka i värde – mer än dess inflation.

Denna strategi ser till att nettovärdet av deras investeringar behåller sig positiva även om inflationen äter upp deras sparade pengar. Den snabbt ökade populariteten och växten som Bitcoin haft de senaste åren, har gjort att många investerare tror att kryptovalutan kan vinna över inflationen. Så istället för att investera i guld eller mark, väljer nu många att medverka i kryptovaluta marknaden.

Tack vare detta nya intresse, kommer fler och fler kryptovalutor få en högre efterfrågan, vilket också ökar dess värde eftersom tillgången är begränsad. Att investera i Bitcoin handlar om en högriskinvestering och därför är det viktigt att ha koll på hur marknaden fungerar och hur Bitcoin inflation är.

En stor anledning till varför Bitcoin har ökat i värde, är för att många tror att valutan har en bättre inflation än guld. Investerare runt om i hela världen är oroliga över de ökade värdet och detta har gjort dem intresserade av inflation säkringar, inklusive Bitcoin. Idag finns det många smart handelsplattformar och system som man kan använda sig av för att investera i kryptovalutor, som till exempel Bitcoin Profit app. Ett alternativ för de som är intresserade av att använda artificiell intelligens som kontrollerar kryptomarknaden och dess inflation.

Bitcoins värde – ett investeringsalternativ för guld

Många ser Bitcoins värde som ett investeringsalternativ för guld. En stor anledning till detta är dess begränsade tillgång, precis som guld har. I nuläget är det omöjligt att förutspå vad som kommer hända i framtiden, men vi kan absolut se en stor förändring ske på den ekonomiska marknaden och det sker globalt. Alla länder är med i denna väg och de som väljer att investera i kryptovalutor och Bitcoin, verkar inte vilja missa denna resa, vilket är riktigt förståeligt.

Att börja investera i kryptovalutor verkar vara en smart investering, bara man lär sig hur marknaden fungerar och vad kryptovalutor är. Ju mer man vet, desto bättre beslut gör man när man vill investera och köpa Bitcoin.

Det bästa man kan göra som investerare nu är att lära sig om hur den digitala valutan fungerar och varför människor är intresserade av denna digitala tillgång. Det är inte slumpmässigt att stora verksamheter som Tesla har börjat investera i Bitcoins och planerar att använda valutan som betalningsalternativ i framtiden. Detta ökar också populariteten av kryptovalutor. Om nu stora företag börjar investera i kryptovalutor, är det förmodligen av en anledning…

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Eftersom Bitcoin inte bygger på en existerande och verklig ekonomi, har det inget annat “värde” än rena förhoppningar – som pyramidspel. Sist in är torsk.

 • Så länge vi har ett globalt ekonomiskt system där pengar skrivs ut mot ränta och skuldsätter alla länder osv. Inflationen orsakas döljs av att pengar hela tiden ras ut högre upp i makt pyramiden.
  Alla länders riksbanker ska ha rätt att skriva ut skuldfria pengar. Osv
  En bok som beskriver hur detta skapades. ‘the pawns in the game” av Carr. Har jag för mig. Även Bankerna och skuld nätet. Av Ellen hougdson Brown.
  Mvh
  Dan

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *