Magnus Stenlund: “Svenska Bok- och Mediemässan angrips av Expo, NMR och Nya Dagbladet – varför?”

13
449

MEDIA. Den Svenska Bok- och Mediemässan blev en succé, med 500 besökare och bred uppslutning både från olika medier och från allmänhet som strömmade till från alla delar av landet. Känslan var som på vilket välordnat företagsevent som helst, professionellt arrangerat och med högintressanta tal och paneler. Med detta som bas kommer nästa års evenemang bli mångdubbelt större, tror Magnus Stenlund.

Den som sedan undrar varför vi har svårt att utöva sann och kraftfull opposition behöver bara titta på hur vissa aktörer inom s k alternativ media agerar för att få en uppfattning. Den energi som Nya Dagbladet har lagt på att smutskasta arrangörerna är anmärkningsvärd. Hur kan man lägga denna tid och bita sig fast på detta sätt om man verkligen är besjälad av ett och samma mål? Sanningen är mest sannolikt att alla inte alls är det, helt enkelt.

Text: Magnus Stenlund, SwebbTV


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
13 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter TorpareD
Peter Torpare (@petertorpare)
10 november 2021 kl 21:42

Visst påminner det om 68-rörelsens vänster som splittrades i smågrupper av leninister mot trotskister, maoister mot … Osv där alla företrädde den “riktiga” kommunismen.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Peter Torpare
11 november 2021 kl 01:04

Ja tyvärr verkar alla mänskliga rörelser bli en yttre projektion av människans splittrade psyke förr eller senare. Först smekmånad, och sen börjar de blinda fläckarna göra sig påminda. Människor kan då välja att utvecklas tillsammans, eller att gå in i medberoende där man blundar för det som är uppenbart galet.

Tillslut blir dock medberoendet för tungt att bära, hur stora de goda visionerna än var från början, och rörelsen splittras.

Att förlåta, växa i förståelse, och utvecklas. Hoppas alla inblandade kan komma dithän.

Själv brukar jag ofta stå vid sidan och se båda perspektiven. Ser båda sidors goda sidor, liksom de inte så goda…..

Nästan all pajkastning brukar dock bli likadan. Man anklagar sina motståndare för exakt samma saker som man gör själv. Vilka inte sällan uppges som oförlåtliga.

En stor eloge till Torbjörn som jag tycker lyckats navigera människan skuggsidor med stor ödmjukhet.

Öppen dialog, alla kort på borden. Om alla som kallar sig “sverigevänner”, “nationalsocialister”, “systemkritiska” osv ställde sig upp årligt och rakt för sin åsikt så fanns ju inga onda avsikter att konspirera om. Och om alla bortom alla epitet, men med vad som kan kallas sunt förnuft, bara ställde sig upp.

Skulle då inte Sveriges alla galenskaper få ge vika. Nog är vi större än detta dårhus trots våra olikheter och fel och brister. I grund och botten tror jag de flesta inblandade drivs av kärlek.

Per Melin
Per Melin (@perra)
10 november 2021 kl 21:52

“Kanske är det bristen på seriös kritik som gjort Greta Thunberg fartblind, kanske är det de måttlösa hyllningarna. Hon framstår som alltmer arrogant och aggressiv i sitt budskap. Jag uppmanar media att ta sitt ansvar och granska henne, skriver Ann Heberlein”:

Greta Thunberg är inget barn längre – hon borde granskas ANN HEBERLEIN Publicerad 10 nov 2021 kl 05.45 https://www.expressen.se/debatt/greta-ar-inget-barn-langre-hon-borde-granskas/

JohnnyD
Johnny (@disqus_vbahuqocd4)
Reply to  Per Melin
10 november 2021 kl 22:05

Greta är väl granskad. Hon agerar för Rockefeller agendan att blåsa folket på 150 biljoner dollar samt orsaka misär och kaos.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Per Melin
11 november 2021 kl 01:22

Var kom Klimatmessias in i den här diskussionen?
Har jag missat något?

Helge Tor
Helge Tor
Gäst
11 november 2021 kl 01:51

Hade varit bättre att simpelt ta avstånd ifrån vad han “tobbe” har gjort. Att försvara och försöka minimera ett våldsbrott emot en kvinna gör att man blir mer fundersam över varför man försöker förmildra det. Tycker situationen är märklig och delvis onödig över en snubbe. Hemskt det han gjort och om han ångrar sig bör han uttala sig. Alla kan ändras. Men att ändra sitt namn och gömma sig visar inget intresse av att stå för vad man gjort, utan ett försök till att fly undan sitt förflutna. Oavsett kommer vi vinna vår frihet. Fortsätt kämpa den bra kampen!

Med vänliga hälsningar

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Helge Tor
11 november 2021 kl 18:31

Jag håller med dig! Det känns olustigt att försvara eller hylla en förövare – oavsett hur duktig han är på att organisera en bokmässa. Det finns absolut situationer där det är OK att skilja sak från person, och han borde gått ut offentligt INNAN lämpligheten ställdes på sin spets. Jag såg intervjun som Jesper Johansson hade med “Tobbe” i PerspektivTV, och där verkade han kunna förklara det som ifrågasatts.Torbjörn Sassersson verkar ha mer information, så vi får väl se hur det utvecklar sig…

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
11 november 2021 kl 17:41

Om jag nu inte missförstått menar Magnus att det handlar om infiltration för att kanske redan från ett tidigt skede förbereda för organisationens sönderfall.
När jag nu för första gången läste artikeln i Nya Dagbladet blev jag förvånad för det dom beskriver är som taget ur Carroll Quigleys analys av uppbyggnaden av Cecil Rhodes hemliga sällskap där grundarna var frimurare men hade en kanske ännu mer hemlig uppbyggnad.

Men Magnus förklarar och försvarar att man kan behöva en del hemlighetsmakeri så det verkar ju inte ha varit en överraskning utan kanske ngt som man accepterade som nödvändigt?

Så då skulle det alltså vara på individnivå som ngt utvecklats på ett ogynnsamt sätt.

Frågan är om avhoppandet var planerat av någon utomstående redan från början.

Vi vet att imperiet har många kanaler för att finansiera och utföra infiltration.
Vi ser ibland uppgifter om att alla tänkbara radikala organisationer och för människorätt finansieras av tex US och UK på regeringsnivå även om dom inte låtsas om det.

Jag gissar att det omfattande spioneriet från Five Eyes (även med hjälp av Sverige?) har inriktats på de seriösa medlemmarna och betalat eller utpressat infiltratörer.

Diverse radikaler är kanske villiga att låta sig värvas av den nämnda imperialistiska eliten både för spioneri och att spela likasinnad för infiltration i samband med organiserandet?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  petergrfstrm
11 november 2021 kl 18:13

Ja, tyvärr infiltreras välmenande grupperingar som arbetar emot etablissemanget förr eller senare om de är centralstyrda och hierarkiskt uppbyggda. Därigenom saboteras alla goda intentioner.

PG, Carroll Quigleys analys av uppbyggnaden av Cecil Rhodes hemliga sällskap stämmer säkert i stort, men är enbart en del av sanningen. Carroll Quigley fokuserar blicken på det som hänt i kulisserna i det brittiska imperiet under de senaste seklerna och därigenom blir helhetsintrycket starkt förvrängt. Den anglikanska kyrkan och det brittiska imperiet kapitulerade slutgiltigt till Vatikanen i och med The Oxford Movement och händelserna i detta imperium kom då att styras direkt från Rom.
 
Carroll Quigley var precis som Adam Weisshaupt professor vid ett jesuitiskt universitet.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
11 november 2021 kl 21:29

Det är betecknande att en av portalfigurerna i “The Oxford Movement”, den engelske medlemmen av den anglikanska kyrkan, John Henry Newman, kom att ge namn åt Sveriges första jesuitiska universitet, Newmaninstitutet i Uppsala. 

Formellt sett var denna engelska präst inte jesuit – ändå har svenska jeuiter valt just honom att representera deras romerska brohuvud i vårt land.

Newman symboliserar nämligen segern över den kraftfullt sista nationella stridande enheten mot Roms makt.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Hans Dahl
11 november 2021 kl 22:16

Som du kanske minns har jag flera ggr påpekat att jesuiterna från starten fanns i både protestantisk och katolsk nominell tappning framskapade som ett motsatspar att spela ut mot varandra för att till att börja med förstöra Tyskland det var det uttalade målet redan kanske femtio år före 30-åriga kriget och Venedig och Genua var källan till den adel som bredde ut sig Norrut och så småningom blev brittiska imperiet. Där huserade båda varianterna av jesuiter och var inte i ngn som helst grad underställda vatikanen.
Jag har sagt det förut men den katolska kyrkan i Frankrike forlorade stora egendomar där efter det att jesuiterna Lord Shelburne mfl iscensatte ‘revolutionen’ i det katolska Frankrike.
Det gemensamma draget för alla som driver opinionen mot katolska kyrkan är att dom förtiger att jesuiterna var på båda sidor. Att det fanns även nominellt protestantiska jesuiter.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  petergrfstrm
11 november 2021 kl 22:30

Jovisst minns jag det, men du har aldrig gett minsta bevis – dina lösa påståenden behöver ledsagas av bevis. Varsågod!

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red. (@confidencecontrol4845)
Admin
12 november 2021 kl 11:53

Jag håller inte alls med Stenlund om att Nya Dagbladet smutskastar arrangörerna. NyD har endast kritiserat en person och inte alla som var med och arrangerade.
Inte heller jag har kritiserat varken mässan eller arrangemanget. Jag har öppet berömt mässans arrangemang och deltagarnas prestationer. Min kritik handlar om det jag skriver i en artikel idag.