Börje Peratt ville skapa en värld som styrs av goda människor

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 december 2021
- Torbjörn Sassersson
Börje Peratt

Filmaren, målaren och debattören Börje Peratt gick vidare på eftermiddagen den 20 december efter en kort tids sjukdom på Danderyds sjukhus. Han var en mycket engagerad samhällsmedborgare, sanningssökare, humanist och en bra lojal vän.

Vi grundade tillsammans med Terry Evans för 10 år sedan föreningen Humanism och Kunskap som ett svar på den långsamma destruktionen av sunda humanistiska värderingar och god vetenskap i samhället. Vi visste nog inte då hur mycket en sådan förening behövs i dessa tider. Föreningen har sedan starten hållts levande av en liten grupp starka själar: Börje, Lisbet, Marianne, Ingela, Carl-Johan, Ritva och Kersti.

I ett av Börjes sista debattinlägg, daterat den 2:a december 2021 klockan 7 på morgonen, beskriver han inspirationen som han fick i en dröm. Hans vision sammanfattar mycket bra hans egentliga drivkrafter.

Börje Peratt ville ha en värld där de goda krafterna, de goda människorna, de sunda idealen, andligheten och filosofin åter står i centrum av samhället såsom samhällspelare medan lögnarna, egoisterna, psykopaterna, predatorerna och bedragarna plockats bort från styrande positioner och placerats långt ut i periferin, där de hör hemma.

Det är dessa drivkrafter som var och är hans essens.

Ritva Peratt, Börje Peratt och Kersti Wistrand, 2016-05-07. Foto: T. Sassersson
Ritva Peratt, Börje Peratt och Kersti Wistrand, 2016-05-07. Foto: T. Sassersson

Efter sig lämnar han ett rikt arv av filmer, artiklar, målningar, musikstycken, skulpturer och många andra produktioner samt även en lång rad internationella utmärkelser för sina uppskattade dokumentärfilmer.

ArcanumSkolan 2024

Börje Peratts dröm

“Jag har en dröm om att det vakna folket tar över landet och börjar regera med det bästa för våra barn, vuxna och äldre.

Jag har en dröm om att de som nu överlåtit landet på främmande fientlig makt erkänner sina brott och frivilligt överlämnar styret till det vakna folket.

Jag har en dröm om att massmedierna och journalister ber landets såväl vakna som sovande folk om ursäkt för att de brutit mot sitt journalistiska uppdrag och spridit lögner och skräckpropaganda.

Jag har en dröm om att förrädarna avsätts från sina poster och ersätts med kompetent medmänsklighet.

Jag har en dröm om att de skrämda och indoktrinerade återfår sitt sunda förnuft och inser att de blivit grundlurade av en främmande fientlig makt som tjänar miljarder på skadliga insatser.

Jag har en dröm om att de som varit mina vänner för livet återfår förståndet, klarar sig från sina skadliga insprutningar och att vi kan försonas och bli vänner igen.”

Video och text: Börje Peratt (Borjeperatt.wordpress.com), December 2, 2021, kl 07:03

Text: Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson och Börje Peratt. Foto: Ullmans PR, 6 nov 2014
Torbjörn Sassersson och Börje Peratt. Foto: Ullman PR, 6 nov 2014

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq