Ron DeSantis: Floridabor vet att det inte kommer att bli fler lockdowns

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 december 2021
- NewsVoice redaktion
Floridas guvernör Ron DeSantis, 19 dec 2021. Foto: Fox News

VÄRLDEN. Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis diskuterar omikron-varianten av SARS-Cov-2 och att Joe Bidens vaccinmandat troligen är på väg till högsta domstolen.

Ron DeSantis säger att omikron-varianten SARS-Cov-2 inte alls ger samma mängd av sjukhusvistelser som deltavarianten. Det betyder att Floridas guvernör kan lova att de som bor i delstaten inte kommer att utsättas för lockdown, restriktioner eller beslut som leder till att någon förlorar sitt jobb, att skolor stängs eller att företag tvingas i konkurs.

Folk kommer att få avgöra själva hur de vill agera.

DeSantis menar att det är orimligt att det som började med 15 dagar av restriktioner i vissa delstater fått fortlöpa i snart 2 år. Han säger att tex universitet tvingat anställda och studenter att ta covidvacciner, men ändå samtidigt fortsatt att påtvinga lockdown.

Monoklonal antikroppsterapi

Eftersom Florida satsat på tidig behandling och monoclonal treatment* (mAbs) har Florida bland de lägsta antalet sjukhusvistelser för Covid-19-patienter i hela USA, säger DeSantis.

Monoklonal antikroppsterapi är en form av immunterapi som använder monoklonala antikroppar för att binda monospecifikt till vissa celler eller proteiner. Målet är att denna behandling kommer att stimulera patientens immunsystem att attackera dessa celler.

Joe Bidens vaccinmandat som ska gälla hela USA får starkt motstånd i Florida där ledningen avser att stoppa alla försök att påtvinga privata företag vaccintvång för sina anställda.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq