Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Professor Ehud Qimron: “Hälsoministeriet, det är dags att erkänna misslyckandet”

publicerad 14 januari 2022
- Gästskribent
Professor Ehud Qimron (mitten) vid Tel Aviv University ( Haaretz )
Professor Ehud Qimron (mitten) vid Tel Aviv University (Haaretz)

Professor Ehud Qimron, chef för institutionen för mikrobiologi och immunologi vid Tel Avivs universitet och en av de ledande israeliska immunologerna, har skrivit ett öppet brev där han skarpt kritiserar den israeliska och globala hanteringen av coronavirus-pandemin.

Text: Professor Udi Qimron | Originalbrev på engelska och hebreiska publicerad den 6:e januari 2022 | Se även: Professor Qimrons förutsägelse från augusti 2020: “Historien kommer att döma hysterin” | Översättning: Google (meddela ev översättningsfel)

Till det israeliska hälsoministeriets högsta chef: det är dags att erkänna misslyckandet

I slutändan kommer sanningen fram om coronaviruspolitiken som nu börjar avslöjas. När de destruktiva begreppen kollapsar en efter en finns det inget kvar än att berätta för experterna som ledde hanteringen av pandemin – vi sa det till er.

Två år för sent inser du äntligen att ett luftvägsvirus inte kan besegras och att varje sådant försök är dömt att misslyckas. Du erkänner det inte, för du har nästan inte erkänt några misstag de senaste två åren, men i efterhand står det klart att du har misslyckats kapitalt i nästan alla dina handlingar, och även media har redan svårt att täcka din skam. .

Du vägrade erkänna att infektionen kommer i vågor som bleknar av sig själva, trots år av observationer och vetenskaplig kunskap. Du insisterade på att tillskriva varje nedgång av en våg enbart till dina handlingar, och så genom falsk propaganda “övervann du pesten”. Och igen besegrade du den, och igen och igen och igen.

Du vägrade erkänna att masstester är ineffektivt, trots att dina egna beredskapsplaner uttryckligen säger det (Pandemic Influenza Health System Preparedness Plan, 2007, s. 26).

Du vägrade erkänna att tillfrisknande är mer skyddande än ett vaccin, trots att tidigare kunskaper och observationer visar att icke-återhämtade vaccinerade personer är mer benägna att bli smittade än tillfrisknade. Du vägrade erkänna att de vaccinerade är smittsamma trots observationerna. Utifrån detta hoppades du uppnå flockimmunitet genom vaccination – och du misslyckades med det också.

Du insisterade på att ignorera det faktum att sjukdomen är dussintals gånger farligare för riskgrupper och äldre vuxna, än för unga människor som inte tillhör riskgrupper, trots kunskapen som kom från Kina redan 2020.

Du vägrade att anta “Barrington-deklarationen”, undertecknad av mer än 60 000 vetenskapsmän och medicinsk personal, eller andra sunt förnuftsprogram. Du valde att förlöjliga, förtala, förvränga och misskreditera dem. Istället för rätt program och personer har du valt yrkesverksamma som saknar relevant utbildning för pandemihantering (fysiker som chefsrådgivare, veterinärer, säkerhetsansvariga, mediapersonal och så vidare).

Du har inte satt upp ett effektivt system för att rapportera biverkningar från vaccinerna, och rapporter om biverkningar har till och med raderats från din Facebook-sida. Läkare undviker att koppla biverkningar till vaccinet, så att du inte förföljer dem som du gjorde med några av deras kollegor.

Du har ignorerat många rapporter om förändringar i menstruationsintensitet och menstruationscykeltider.

Du gömde data som möjliggör objektiv och korrekt forskning (till exempel tog du bort uppgifterna om passagerare på Ben Gurion flygplats). Istället valde du att publicera icke-objektiva artiklar tillsammans med seniora Pfizer-chefer om vacciners effektivitet och säkerhet.

Oåterkallelig skada på förtroende

Men från höjden av din hybris har du också ignorerat det faktum att i slutändan kommer sanningen att avslöjas. Och det börjar avslöjas. Sanningen är att du har fört allmänhetens förtroende för dig till ett aldrig tidigare skådat bottenläge, och du har urholkat din status som auktoritetskälla.

Sanningen är att du har bränt hundratals miljarder siklar till ingen nytta – för att ha publicerat hot, för ineffektiva tester, för destruktiva nedstängningar och för att ha stört livets rutin under de senaste två åren.

Du har förstört utbildningen för våra barn och deras framtid. Du fick barn att känna sig skyldiga, rädda, röka, dricka, bli beroende, hoppa av och bråka, vilket skolchefer runt om i landet intygar. Du har skadat försörjningen, ekonomin, mänskliga rättigheter, psykisk hälsa och fysisk hälsa.

Du förtalade kollegor som inte gav upp till dig, du vände folket mot varandra, delade upp samhället och polariserade diskursen. Du stämplade, utan någon vetenskaplig grund, människor som valde att inte vaccinera sig som fiender till allmänheten och som spridare av sjukdomar.

Du främjar, på ett aldrig tidigare skådat sätt, en drakonisk politik för diskriminering, förnekande av rättigheter och urval av människor, inklusive barn, för deras medicinska val. Ett urval som saknar någon epidemiologisk motivering.

När du jämför den destruktiva politik du för med den sunda politiken i vissa andra länder – du kan tydligt se att förstörelsen du har orsakat bara har lagt till offer utöver de som är sårbara för viruset. Ekonomin du förstörde, de arbetslösa du orsakade, och de barn vars utbildning du förstörde – de är överskottsoffren enbart som ett resultat av dina egna handlingar.

Det finns för närvarande ingen medicinsk nödsituation, men du har odlat ett sådant tillstånd i två år nu på grund av maktbegär, budget och kontroll. Den enda nödsituationen nu är att ni fortfarande sätter politik och håller enorma budgetar för propaganda och psykologisk ingenjörskonst istället för att styra dem till att stärka hälso- och sjukvården.

Denna nödsituation måste upphöra!

Text: Professor Udi Qimron, Medicinska fakulteten, Tel Avivs universitet

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq