Intresset för utetid ökar lavinartat

publicerad 27 februari 2022
- Extern skribent
Intresset för utetid ökar lavinartat
Intresset för utetid ökar lavinartat. Bild: CarlHansen.com

LIVSSTIL. Intresset för ökad utetid har aldrig någonsin varit större. Och anledningarna är många. Allt fler upptäcker de många fördelarna. Vi har tittat närmare på nyttan i ett söka sig utanför hemmets väggar, och hur man på enklast sätt maximerar utetiden.

Vi lever i omvälvande tider, vilket knappast är något som behöver poängteras. Men vad som är unikt med dagens situation är att vi har väldigt stor kontroll över vad vi väljer att inspireras av. Det har gjort att ett stort antal personer valt att fokusera på en enkel livsstilsförändring som gör enorm skillnad. Nämligen utetid.

Med utetid åsyftas att försöka spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Anledningarna varierar stort. Vissa gör det för att de vill återuppleva det enkla nöjet i att vara ute, medan andra ser det som ett sätt att dra ned på skärmtiden eller spendera mer tid med familjen.

Hur gör man då för att få så mycket utetid som möjligt?

Skapa din egen utemiljö – Rätt val av möbler

Om du förfogar över en trädgård eller uteplats så är det en bra idé att göra den så inbjudande som möjligt. Ett populärt val är att fokusera på pålitliga utemöbler såsom en utesoffa eller liknande alternativ som är både robusta och bekväma. Här är det viktigt att gå på egen intuition och känsla. För det är bara du själv som kan avgöra vilken miljö du faktiskt trivs i. Ta därför chansen att skapa din egen optimala utemiljö.

ArcanumSkolan 2024

Acceptera nuet – Hitta nöjet i att vara

I vår hektiska samtid är det lätt att tappa bort sig själv i alla måsten. Alltför ofta fokuserar vi mer på vad vi upplever att vi borde göra, snarare än att låta oss vara i nuet. En viktig del av utetid är att acceptera att vi inte har kontroll över framtiden, men att vi faktiskt kan välja att ta del av det som råder här och nu. Detta kan däremot vara enklare sagt än gjort. Och i många fall tar det flera månader innan man känner sig bekväm med att bara vara.

Skaffa en ny hobby – Utetid som stärker

Att välja en hobby som helt enkelt måste utföras utomhus kan vara ett väldigt enkelt sätt att maximera utetiden. Vad som passar dig är såklart en individuell fråga. Men det finns definitivt mycket att välja på. Discgolf, jogging, promenader, fågelskådning eller svampplockning är bara några av de många utesysslor som finns. Välj en hobby och låt utetiden komma automatiskt.

Extern skribent

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: utetid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *