Cowboyprovinsen Saskatchewan skrotar vaccinmandaten – Justin Trudeau förlorar makt

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 februari 2022
- Torbjörn Sassersson
Cowboys i Kanada protesterar mot Trudeau-regeringen, februari 2022. Privat foto
Cowboys i Kanada protesterar mot Trudeau-regeringen, februari 2022. Privat foto
Cowboys i Kanada protesterar mot Trudeau-regeringen, februari 2022. Privat foto

VÄRLDEN. Globalisten och teknokraten Justin Trudeau som offentligt valt att nedvärdera den kanadensiska arbetarklassen för att den gör motstånd mot drakoniska vaccinmandat har förlorat sitt inflytande över provinsen Saskatchewan. Här slopas nu vaccinmandatet och medicinsk apartheid stoppas.

Kanadas provins Saskatchewan meddelade på tisdagen att de slopar krav på vaccinpass och munskydd trots att den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau vägrar att ta hänsyn till att arbetarklassen senaste tiden protesterat. Trudeau insisterar på att behålla Covid-19-mandaten.

Arbetarklassen protesterar i form av att köra i lastbilskonvojer till fler storstäder som Ottawa, Toronto och Québec. Den senaste veckan har även jordbrukare och 1000-tals kofösare på hästar anslutit sig.

Privat video: 1000-tals cowboys vill ha bort Justin Trudeau och avskaffa regeringens vaccinmandat.

Prärieprovinsen Saskatchewan som ligger mellan Alberta och Manitoba meddelar nu att den skrotar alla krav på vaccinpass från och med den 14:e februari medan munskyddskrav ska löpa ut i slutet av februari. Saskatchewan är den första kanadensiska provinsen som erbjuder en färdplan för att få ett slut på virusrestriktionerna.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Saskatchewans premiärminister Scott Moe. Pressfoto: Saskatchewan.ca
Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Saskatchewans premiärminister Scott Moe. Pressfoto: Saskatchewan.ca

Saskatchewan vill inte ha medicinsk apartheid

Ministern Scott Moe i Saskatchewan konstarerar att vaccinmandatet skapat två klasser av medborgare, och hävdar att fördelarna med coronapolitiken inte längre övertrumfar kostnaderna. Moe uppmanade kanadensare att inte döma andra människor för deras vaccinationsstatus och att människor bör ha rätt att bestämma om de ska vaccineras eller inte.

1000-tals lastbilschaufförer blockerade den mest trafikerade bron mellan Kanada och USA på måndagen, mellan Windsor, Ontario och Detroit, Michigan. Lastbilsförare och bönder har även blockerat en korsning mellan Alberta och Montana i nästan två veckor. En massiv ”Freedom Convoy” körde genom landet till Ottawa den 29 januari har i hör omfattning stannat kvar i den kanadensiska huvudstaden sedan dess trots att Justin Trudeau anlitat tungt beväpnade vaktstyrkor som försökt avhysa lastbilarna.

Ottawa, 29 januari 2022. Foto: Rebel News
Lastbilschaufförer och allmänheten samlades i Ottawa för att protestera mot Trudeau-regeringen, 29 januari 2022. Foto: Rebel News

Trudeau-regeringen är en ”liten marginaliserad minoritet”

Trudeau har vägrat att träffa lastbilschaufförerna eller ens lyssna på deras krav. Istället har han kallat dem för en ”liten marginaliserad minoritet” som är engagerad i våld och hatbeteende. Han har offentligt sagt att lastbilschaufförerna ”försöker blockera vår ekonomi, vår demokrati och våra medborgares dagliga liv” och han kräver att deras protest ”måste upphöra” eftersom folket i Ottawa och kanadensarna i allmänhet ”förtjänar att få tillbaka sina liv.”

”Jag kan förstå frustrationer med mandat, men mandat är sättet att undvika ytterligare restriktioner”, säger Trudeau.

Trudeau använder ungefär samma retorik som miljontals kanadensare som tröttnat på att restriktionerna och på att Trudeau-regeringen förstört ekonomin och livet för det kanadensiska folket, vägrat att acceptera att kanada är en demokrati och inte lyssnar på sina medborgare. De säger att Trudeau-regeringen är en ”liten marginaliserad minoritet”.

Joel Lightbound, parlamentsledamot i Quebec och medlem i Trudeaus pati har varit offentligt oense med premiärministern.

”Vi måste omvärdera alla åtgärder,” sa Lightbound i tisdags. ”Det är i princip hela min poäng, jag tror att vi måste ha en tydlig färdplan för när restriktionerna kommer att hävas, och den här färdplanen måste ta hänsyn till vad vi har sett tillsammans med Världshälsoorganisationens rekommendation och vad andra länder gör.”

Text och översättning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Källor: RT.com, truckers och cowboys | Följ NewsVoice på Telegram

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq