Frihetsmarscher för att stoppa grundlagsändringar den 19 mars i Stockholm – Göteborg – Malmö

''FRIHETSMARSCHEN 3.0 - RÖR INTE GRUNDLAGEN''

-

SVERIGE. “Vaccinpassen slopades och folket segrade, men kampen för frihet är långt ifrån över. Många har valt att slappna av sedan passen togs bort”. Det skriver Max Winter och Natalie Jonsson som uppmanar till nya frihetsmarscher i tre städer den 19:e mars.

Det finns nya planer på att ändra i Grundlagen, och det sker mer eller mindre i smyg i skuggan av Ukrainakonflikten. Den svenska Grundlagen är en stoppkloss i Sverige som skiljt oss från många andra länder som tog till inskränkande åtgärder, förklarar Max Winter i ett utskick. Får politikerna igenom en grundlagsändring, kan vår mötes- och yttrandefrihet omintetgöras.

“Vi har därför ingen tid att vänta. Vi behöver resa oss nu för att visa på styrkan hos folket, och att vi inte kommer acceptera inskränkningar på våra grundlagsstiftande rättigheter. Står vi inte upp nu, så är risken att vi kommer ångra oss under hösten om nya lockdowns kommer kunna göras på ett mer frihetsinskränkande sätt än tidigare.” – Max Winter och Natalie Jonsson

Tre stora demonstrationer kommer att genomföras i Stockholm, Göteborg och Malmö för att visa på styrkan när folket står enade för samma sak.

  • Stockholm – Medborgarplatsen kl. 14:00
  • Göteborg – Gustav Adolfs Torg kl. 14:00
  • Malmö – Stortorget kl. 14:00

“Visa att även du kommer att delta i denna avgörande stund i svensk historia – för att skydda våra rättigheter och bevara den grundlag som vart orsaken till att vi haft färre inskränkningar på vår frihet i Sverige.” – Max Winter och Natalie Jonsson

Text: NewsVoice

Relaterat

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

10 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kent Pettersson
Kent Pettersson
Gäst
16 mars 2022 kl 07:14

Kräver inte en grundlagsändring två riksdagsbeslut med ett val emellan? Eller är jag helt ute och cyklar? Hur som helst lär våra lydiga globalister klubba igenom förslaget oavsett vad folket tycker (varav de flesta inte bryr sig).

Fredrik Eriksson
Reply to  Kent Pettersson
16 mars 2022 kl 09:14

Inte vid undantagslagar och vid händelser av krig. Då kommer det bli tydligare.
-Ni kanske börjar se mönstret?

Lars-Göran Helander
Lars-Göran Helander
Gäst
15 mars 2022 kl 10:45
Janne K
Janne K
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
15 mars 2022 kl 19:35

Fast det är ju inte en motion om grundlagsändring? Eller skulle den ha ett samband menar du? Hurdå?

Janne K
Janne K
Gäst
15 mars 2022 kl 06:48

Vilken är den föreslagna grundlagsändringen? Det är oklart för den oinvigde vad man egentligen protesterar mot.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Janne K
15 mars 2022 kl 09:24

Bra fråga, kunde vara lite mer specifikt. Handlar ju om en ändring förrädar’politikerna’ fått order att göra, för att kratta manegen åt globalisternas nästa kuppförsök

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Janne K
18 mars 2022 kl 11:57

Regeringen har i en proposition lagt in ett förslag till Riksdagen om att ändra våra grundlagar med motivationen att “bekämpa terrorister”.
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/forslag-till-grundlagsandring-som-mojliggor-en-bredare-kriminalisering-av-deltagande-i-terroristorganisation/

Samtidigt har Dan Eliasson varit verksam med att skriva om Sveriges krislagstiftning:
Eliasson lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap den 6 januari 2021 och blev generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Den 22 januari 2021 meddelade regeringen att han ska arbeta vid Regeringskansliets enhet för krisberedskap med uppgiften att se över Sveriges krislagstiftning. Anställningen, med bibehållen lön, är tidsbegränsad till utgången av 2022.
– Wikipedia

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
18 mars 2022 kl 11:58

Fortsättning:

Och här är ett uttalande från Regeringskansliet:
“Ett snabbare agerande vid framtida kriser i fredstidPublicerad 01 oktober 2021
Regeringen beslutade igår att till­sätta en parla­men­tarisk kom­mitté som ska se över om grund­lagen behöver ändras för att kunna möjlig­göra ett snabbare agerande vid fram­tida kriser, exempel­vis en pandemi. I upp­draget ingår även att se över riks­dagens krigs­dele­gation och vissa bestäm­melser om riksdagens arbets­former.”
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/10/ett-snabbare-agerande-vid-framtida-kriser-i-fredstid/

En ny myndighet började sitt arbete den 1 januari 2022,
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/kommittedirektiv/inrattande-av-myndigheten-for-psykologiskt-forsvar_H9B120

Tyder inte alla dessa åtgärder från Sveriges statsledning på att de planerar att ändra vårt grundlagsskydd för att kunna få igenom långtgående tvångsåtgärder mot människor som kritiserar deras förda politik, med andra ord att införa diktatur?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
19 mars 2022 kl 18:56

Ingen kommentar till dessa planer på att ta ifrån svenskar sin frihet genom att ändra grundlagen – och ingen kommentar till de protester mot det.

Slappsvansar!

Fredrik Eriksson
Reply to  Hans Dahl
19 mars 2022 kl 19:39

Du får tänka på att 86,9% redan har gjort sitt val. De har redan sålt sin frihet för i min mening priset av deras egen själ.
De är rädda att ha tagit fel väg.
De är rädda att inte våga erkänna att de har blivit lurade.
De är rädda och kommer därför se sina rättigheter tillgodosedda samtidigt som våra minutiöst monteras ner.
Månad för månad,år för år.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV