Jimmy Dore: Big Media Hides US’ Desire to Stop a Gas Pipeline, Stimulate Weapons Sales and Get Ukraine into NATO

publicerad 7 mars 2022
- Guest writer
Jimmy Dore Show, March 6,2022

“While the mainstream US media chant with one voice for war and to place full responsibility for the Ukraine crisis on Russia, a cursory investigation of NATO’s meddling in Ukraine’s affairs for more than a decade reveals how economic interests of weapons manufacturers and the fossil fuel industry have led to the military conflict we’re experiencing today.” Jimmy Dore.

Jimmy Dore mentioned the commercial benefits of NATO in Europe. NATO means more weapons sales and to sell more weapons NATO needs an enemy i.e. Russia. Also, the U.S. backed up the coup in Ukraine in 2014 to oust the Russian friendly government that the US later replace with a NATO friendly leadership. The coup used neo nazis to be successful, says Dore. A third reason behind the current war in Ukraine is that the US didn’t want the Russians to build a gas pipeline through Ukraine to Germany.

Source: The Jimmy Dore Show on YouTube

Related

 • Jimmy and The Grayzone’s Aaron Maté (Mate.substack.com) discuss western and NATO complicity in the war between Russia and Ukraine

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Försökte göra copia/klistra men det har inte fungerat. Angående vapen producent i USA, synd! Ha det så bra!

 • Ägarna till Nord Stream 2 har begärt företaget i konkurs till följd av sanktionerna. Nu ska Tyskland istället bygga en gasterminal i närheten av Hamburg så de kan ta emot fartyg med flytande gas från bl.a. USA. Men det är väl sånt som bara råkar hända i “the fog of war” när de nu hjälper det ukrainska folket.

  • En stat (ryssland) kan inte gå i konkurs och inte begäras i konkurs, det är staten som är bakom Nord Stream.

   • Ja, men bolaget har ändå sparkat de anställda och begärt sig själv i konkurs. Vilka det är som ligger bakom bolaget är ju mindre viktigt vad gäller själva bolagskonkursen.

    • Staten äger 51%. Kan inte tänka mej att den ryska staten begärt sej i konkurs, det ska inte ens vara möjligt. Kanske rensar staten bland dom privata bolagen som har 49 %.

     • Nu får du ta och ge dig. De har begärt företaget Nord Stream 2 AG i konkurs. AG är en aktiebolagsform och om ett sådant går i konkurs så berör det inte ägarnas egna ekonomi oavsett vilka dessa ägare än är.

      Sen borde du kanske mer fokusera på detaljen att Tyskland p.g.a. detta nu istället ska köpa gas från USA. Eftersom detta byte av gasleverantör också skulle kunna vara en starkt bidragande orsak till USA:s iblandning i vad som händer i Ukraina.

      • Du får lugna ner dej, detta är en diskussion, inte ett krig.
       Har jag förstått det rätt att den ryska staten som äger 51 % har begärt sej i konkurs. var kan jag läsa om det?
       Du har rätt, det är en stark bidragande orsak att dels vill usa inte att tyskland och ryssland ska ha handel med varandra, det kan ge mera handel länderna emellan, samt att usa hellre vill att tyskland köper dyrare gas från usa.

       • Men Stig, det är ju du som inte riktigt vet vad det är du diskuterar. Låt säga att ryska staten äger 51% av aktierna i Nord Stream 2 AG och det bolaget går i konkurs, så det enda då ryska staten riskerar är att förlora värdet av dessa 51% av aktierna i bolaget. Men bara för att bolaget går i konkurs så betyder det inte att ryska staten som ägare också går i konkurs. Ett aktiebolag räknas som en juridisk person där själva bolaget tar kostnaden vid en konkurs och inte ägarna. Det är väl det här som är själva grundtanken med bolagsformen att en eventuell konkurs på x-antal miljoner inte ska belasta ägarna för all framtid.

        Sen var det SVT som skrev att Nord Stream 2 sparkat anställda och begärt sig själva i konkurs enligt den tyske förbundskanslern. Men nu har SVT ändrat den artikeln med hänvisning att uppgiften ursprungligen kom från Reuters. Nu säger de att Nord Stream 2 medger att de sparkat anställda men tillbakavisar ansökan om konkurs.

        https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nord-stream-2-begars-i-konkurs

        Så det var väl SVT:s ursprungliga krigspropaganda jag råkade föra vidare, men mitt snack kring aktiebolag står sig. 🙂

       • Vad gäller gasen så säljer Ryssland för astronomiska summor till Europa varje dag. Leder det här till att USA då kan sälja dyrare gas istället så var det här som var målet. All krigsinblandning USA håller på med är bara business där snack om att rädda människor är ren täckmantel.

        • Precis, usa har aldrig brytt sej om att rädda människor, tvärtom. Kanske ett sätt att bli av en del av den privatägda 49 % med avskeden.

        • Jag vet inte. Men om pipelinen inte används så har de ju ingen större nytta av all personal och kan kapa den kostnaden. De sparkade hundra pers och i den branschen har de nog rätt höga löner. Men gasmarknaden i Europa är god för många miljarder och alla inblandade har krigat för mindre.

 • Bra information om historiken. Jag är nog övertygad om att de kör så hårt med hatretoriken och enkla slagord, i media, är för att väcka folk ur masshypnosen med Covid. I den berömda intervjun med Desmet, så sade han att man måste skapa en annan större rädsla, för att väcka folk.
  Så det är väldigt skrämmande. De drev Ryssland till att göra detta, för det börjar komma ut så mycket om vaccinen nu.
  Har man en annan stor händelse, innan för mycket av det kommer ut, så blir det till ett mindre bekymmer och längre sedan.
  Man undrar bara hur mycket de ska dra på, med otäckheter.
  Om det är sant att Ryssland bundit Rubeln till guld, som de har väldigt mycket av och i Kinesiska värdepapper. Så är väl ilskan över detta också så stor, att de drar igång med vilka lögner om hemskheter, som helst. Snart kommer väl om biologisk/gas krigföring. Men är väl svårare här, eftersom många känner varandra, har gått försvarsskola ihop och har släkt. Det är väl anledningen till att “kriget” tar längre tid, de omringar och tröttar ut, inte så mycket våld.

 • Kremls nyttige idiot publicerar ytterligare en artikel. Var får det kämpande Ukrainska folket röst? Varför beskrivs inte deras kamp för sitt lands överlevnad?

  • Janne K, är du emot artiklar som framför tankar som strider mot det du talar för?

   Jag lägger märke till att du gång på gång använder dig av uttrycket “Nyttig idiot”.

   Är det något som gnager på dig?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *