Dr Mercola: Gurkmeja kan lindra Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Gurkmeja - Foto: Will Power, CC BY 2.0
Gurkmeja

Curcumin är den huvudsakliga biologiskt aktiva polyfenoliska föreningen av gurkmeja och ger kryddan dess gula färg. Ny forskning visar att curcumins biologiska aktivitet minskar svårighetsgraden av covid-19. Resultaten rankar curcumin bland de fem bästa ämnena av 25 testade när de används tidigt för att minska sjukdomar och dödsfall från covid.

Text: Dr Joseph Mercola, Mercola.com | Översättning: Christian Pavon

Rangordningen baserades på flera studier utförda under 2020 och 2021. I en studie engagerade forskare 41 patienter som uppfyllde kriterierna mild till måttlig covid-19. Det var 21 i gruppen som fick nanocurcumin och 20 fick placebo.

Forskarna övervakade symptom och laboratoriedata och fann att symtomen i interventionsgruppen försvann betydligt snabbare och patienternas syremättnad var högre efter bara två dagars behandling. Det förblev högre än kontrollgruppen under 14 dagar. Forskare fann det också anmärkningsvärt att ingen av patienterna som fick nanocurcumin försämrades under den 14 dagar långa uppföljningsperioden, men 40 % av kontrollgruppen gjorde det.

En annan studie publicerad i Frontiers in Pharmacology i början av 2021 mätte skillnaderna i dödlighet mellan en kontrollgrupp och interventionsgrupp, som var och en inkluderade 70 patienter. Kontroll- och interventionsgrupperna fick konventionell covid-19-behandling.

Dessutom fick de i interventionsgruppen curcumin med piperin två gånger om dagen och de i kontrollgruppen fick probiotika två gånger om dagen. Forskarna fann att patienter som hade milda, måttliga och svåra symtom i interventionsgruppen visade tidig symtomatisk återhämtning och mindre försämring.

Sammantaget hade de bättre kliniska resultat och en lägre dödlighet än kontrollgruppen. Baserat på sina resultat drog forskarna också slutsatsen att curcumin kan vara ett terapeutiskt alternativ för att förhindra blodproppar efter covid.

Text: Dr Joseph Mercola, Mercola.com | Översättning: Christian Pavon

Källa


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: gurkmeja
Stöd NewsVoice 2024
 • Gurkmeja är fantastiskt för att få behålla hälsan och vara vital.

  Ett tips krossa lite vitlök i en mortel. Tillsätt goda kryddor som oregano, basilika, rosmarin, svartpeppar med mera. Och givetvis gurkmeja. häll på lite olivolja och mal sönder kryddorna med morteln. Fyll sedan på med rätt mycket olivolja.

  Sedan har du en jättenyttig, mycket god kryddblandning att ta skedvis ifrån till maten.

  Det håller sig länge!

  Och här är ett fint boktips:

  Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter:
  https://www.bokus.com/bok/9783850681827/halsa-ur-guds-apotek-lakande-orter-rad-och-erfarenheter/?gclid=CjwKCAjwiuuRBhBvEiwAFXKaNFG7GzOMabbPGh3uhwzxUuoKrgR6OOPDzJlOIzToi1gyV2tYY-mGaxoC9nkQAvD_BwE

 • Gurkmeja är fantastiskt för att få behålla hälsan och vara vital.

  Ett tips krossa lite vitlök i en mortel. Tillsätt goda kryddor som oregano, basilika, rosmarin, svartpeppar med mera. Och givetvis gurkmeja. häll på lite olivolja och mal sönder kryddorna med morteln. Fyll sedan på med rätt mycket olivolja.

  Sedan har du en jättenyttig, mycket god kryddblandning att ta skedvis ifrån till maten.

  Det håller sig länge!

  Och här är ett fint boktips:

  Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter:
  https://www.bokus.com/bok/9783850681827/halsa-ur-guds-apotek-lakande-orter-rad-och-erfarenheter/?gclid=CjwKCAjwiuuRBhBvEiwAFXKaNFG7GzOMabbPGh3uhwzxUuoKrgR6OOPDzJlOIzToi1gyV2tYY-mGaxoC9nkQAvD_BwE

 • Tack NewsVoice för att ni inte stänger av viktig information. Inslaget handlade om Gurkmeja (väldigt viktig information runt människors kost såklart) men adderande har naturligtvis tillkommit fr skribenter på forumet, så det är toppen att vi kan ta del av detta runt c19markörer etc, som är väl så viktigt för att förstå varför ‘dom’ som äger giftindustrin t ex inte vill ge altmedia som presenterar äkta info runt låt säga kryddor, grönsaker övr mat inte får ‘bidrag’. Så visst, eloge till er på NewsVoice. Men det tarvas att alla dots finns där så samband kan dras o ev eloger el motsatsen ges

 • Tack NewsVoice för att ni inte stänger av viktig information. Inslaget handlade om Gurkmeja (väldigt viktig information runt människors kost såklart) men adderande har naturligtvis tillkommit fr skribenter på forumet, så det är toppen att vi kan ta del av detta runt c19markörer etc, som är väl så viktigt för att förstå varför ‘dom’ som äger giftindustrin t ex inte vill ge altmedia som presenterar äkta info runt låt säga kryddor, grönsaker övr mat inte får ‘bidrag’. Så visst, eloge till er på NewsVoice. Men det tarvas att alla dots finns där så samband kan dras o ev eloger el motsatsen ges

 • Covid19 är en vanlig influensa A och B… ingen har isolerat något virus, något test finns då heller inte som visar virussmitta eller sjukdom, ingen har avlidit av detta ”virus” och allt är det största bedrägeriet i världshistorien, en välplanerad kupp för att införa den nya ordningen… varför dessa absurda artiklar… gurkmeja är bra men mot ”covid19”? Jag tror tom newvoice har ballat ur.

  • Exxakt, vad ‘de’ gjorde var att beordra fram en ny kolumn o flytta över alla övre luftvägsinfektioner till denna statistikkolumn. Beviset finns i att, ända sedan myndigheterna i Sverige började föra logg på detta, så har det funnits jämnt fördelat på två-tre kolumner (som ex i dagsläget oftast heter,, inflA,B o rhinoinfluensan), ca 5000 per kolumn. 2021s utvärdering gav ngr 100 i varje kolumn men flera tusen i den nya ‘influensa’kolumnen.. Lögnarna som äger giftindustrin o ‘politikerna’ som följer efter som de rantaruntförrädare de är, beordrar nu ‘politikerna’ till vad som helst som ytterligare kan centralisera lögnarnas ‘makt’försök, t ex dra ytterligare en ny ‘influensa’kolumn

  • Svaret på vad C19 egentligen är troligen komplext. Att det inte finns är nog inte hela svaret, men är det ett virus? Influensa är säkerligen en hel del av fallen och på senare tid även förkylningar. Ett modifierad variant av influensa eller annan patogen? Det ligger tveklöst en hund begraven här.

   En hake är dessa spikproteiner som kan ge upphov till cytokinstorm som ett resultat av en allergisk reaktion. Det förekommer inte vid influensa. En vän fick en allergisk reaktion vid förmodad C19. Det var ett svårt sjukdomsförlopp som var karaktäristiskt för C19. Efter exakt 8 dagar försämrades tillståndet och det hävdes därefter med antihistamin. Detta efter ha fått rådet av någon som läst om läkaren i denna intervju: https://newsvoice.se/2022/02/shankara-chetty-zoia-zakariasdotter/ . Det liknade mig veterligen inget annat sjukdomsförlopp, möjligen en kombination av olika.

   Förloppet att bli rejält sjuk efter 8 dagar är signifikant för C19. Diskussionen om C19:s ursprung kan försvåras om vi inte har kännedom om ursprunget till den teknik och vetenskap som ligger bakom. Det är en speciell tid och mörkret använder det bästa det förfogar över. Vi kanske inte kan spekulera utifrån nuvarande kunskapsnivå och svaren blir följaktligen ofullständiga.

 • Covid19 är en vanlig influensa A och B… ingen har isolerat något virus, något test finns då heller inte som visar virussmitta eller sjukdom, ingen har avlidit av detta “virus” och allt är det största bedrägeriet i världshistorien, en välplanerad kupp för att införa den nya ordningen… varför dessa absurda artiklar… gurkmeja är bra men mot “covid19”? Jag tror tom newvoice har ballat ur.

  • Exxakt, vad ‘de’ gjorde var att beordra fram en ny kolumn o flytta över alla övre luftvägsinfektioner till denna statistikkolumn. Beviset finns i att, ända sedan myndigheterna i Sverige började föra logg på detta, så har det funnits jämnt fördelat på två-tre kolumner (som ex i dagsläget oftast heter,, inflA,B o rhinoinfluensan), ca 5000 per kolumn. 2021s utvärdering gav ngr 100 i varje kolumn men flera tusen i den nya ‘influensa’kolumnen.. Lögnarna som äger giftindustrin o ‘politikerna’ som följer efter som de rantaruntförrädare de är, beordrar nu ‘politikerna’ till vad som helst som ytterligare kan centralisera lögnarnas ‘makt’försök, t ex dra ytterligare en ny ‘influensa’kolumn

  • Svaret på vad C19 egentligen är troligen komplext. Att det inte finns är nog inte hela svaret, men är det ett virus? Influensa är säkerligen en hel del av fallen och på senare tid även förkylningar. Ett modifierad variant av influensa eller annan patogen? Det ligger tveklöst en hund begraven här.

   En hake är dessa spikproteiner som kan ge upphov till cytokinstorm som ett resultat av en allergisk reaktion. Det förekommer inte vid influensa. En vän fick en allergisk reaktion vid förmodad C19. Det var ett svårt sjukdomsförlopp som var karaktäristiskt för C19. Efter exakt 8 dagar försämrades tillståndet och det hävdes därefter med antihistamin. Detta efter ha fått rådet av någon som läst om läkaren i denna intervju: https://newsvoice.se/2022/02/shankara-chetty-zoia-zakariasdotter/ . Det liknade mig veterligen inget annat sjukdomsförlopp, möjligen en kombination av olika.

   Förloppet att bli rejält sjuk efter 8 dagar är signifikant för C19. Diskussionen om C19:s ursprung kan försvåras om vi inte har kännedom om ursprunget till den teknik och vetenskap som ligger bakom. Det är en speciell tid och mörkret använder det bästa det förfogar över. Vi kanske inte kan spekulera utifrån nuvarande kunskapsnivå och svaren blir följaktligen ofullständiga.

 • Lite smått facinerande hur Newsvoice gång på gång lyckas hitta tomtar för att skriva dravel.
  Hur kan du hitta ett botmedel mot en “virus” du inte kan bevisa att den existerar?

  • Covid 19 är en sjuka av proteinet som finns på Coronavirus. Den svårare respiratoriska sjukdomen kan utvecklas efter virusdelen av sjukdomsförloppet. Detta säger alla doktorerna i Front Line doctors. Däremot finns det olika uppfattning om, hur man får i sig proteinet. En del tror att det släppts ut via aerosol i luften, andra att det är med ett virus, som inte ger så mycket sjukdom, men som för smittan vidare.

  • “Det är intressant med alla skribenter här som köpt Andreas Kaufmans teorier om att det inte finns några virus i konventionell bemärkelse”…tänkte jag börja skriva.

   Så skulle jag påbörja min polemik mot “virus-förnekare”, som Andreas Kaufmann.

   Men så upptäckte jag, när jag googlade på hans namn, att han “hastigt hade avlidit”.

   Jag tror inte ett skit på tillfälligheter, så jag måste ompröva min inställning!!!

   Dödsannons:
   https://todesanzeigen.vn.at/todesanzeige/andreas-kaufmann-91116

   Här är en intressant intervju med dr. Andreas Kaufmann:
   https://www.youtube.com/watch?v=8JPrYNOJ0Ys

   Det är när de mördar människor som vi senast bör börja lyssna på vad de har sagt oss!

   • Men varför inte ännu ett bondeoffer?

    Då kastas ju icke-virus-teorin bensin på lågorna…?

    Vi får försöka att tänka runt hörnen.

  • Varför skulle jag ha rätt! Ingen har rätt! Men tror snarare att eliten som jag brukar kalla det, vill skrämma oss, så dom får rätt! Hur många klarar att ha hjärnan som fungerande i dessa påståenden?
   Spanska sjukan 1918-1920 lägg där till Kochs postulat ca 1890.
   Skulle någon lyckas isolera ett virus? Än idag så vore det ett givet Nobelpris?
   Alla forskare längtar 7 dagar i veckan, åren runt till att någon skall lyckas i detta dilemma.
   C19 har blivit ett spöke! Sedan det sorgliga att ca 80 % tror inte på spöken.
   Resterande 20% tror på spöken, men inte C19 som ett virus.
   Då den delikata frågan! Finns spöken?

   Denna länken som förvånar mig fortfarande finns kvar på tuben kan kanske nysta upp både C19 som ett spöke! Alltså finns spöken! Bedöm själv!

   https://www.youtube.com/watch?v=yAvpxgCnDx0&t=4191s

 • Lite smått facinerande hur Newsvoice gång på gång lyckas hitta tomtar för att skriva dravel.
  Hur kan du hitta ett botmedel mot en “virus” du inte kan bevisa att den existerar?

  • Covid 19 är en sjuka av proteinet som finns på Coronavirus. Den svårare respiratoriska sjukdomen kan utvecklas efter virusdelen av sjukdomsförloppet. Detta säger alla doktorerna i Front Line doctors. Däremot finns det olika uppfattning om, hur man får i sig proteinet. En del tror att det släppts ut via aerosol i luften, andra att det är med ett virus, som inte ger så mycket sjukdom, men som för smittan vidare.

  • “Det är intressant med alla skribenter här som köpt Andreas Kaufmans teorier om att det inte finns några virus i konventionell bemärkelse”…tänkte jag börja skriva.

   Så skulle jag påbörja min polemik mot “virus-förnekare”, som Andreas Kaufmann.

   Men så upptäckte jag, när jag googlade på hans namn, att han “hastigt hade avlidit”.

   Jag tror inte ett skit på tillfälligheter, så jag måste ompröva min inställning!!!

   Dödsannons:
   https://todesanzeigen.vn.at/todesanzeige/andreas-kaufmann-91116

   Här är en intressant intervju med dr. Andreas Kaufmann:
   https://www.youtube.com/watch?v=8JPrYNOJ0Ys

   Det är när de mördar människor som vi senast bör börja lyssna på vad de har sagt oss!

   • Men varför inte ännu ett bondeoffer?

    Då kastas ju icke-virus-teorin bensin på lågorna…?

    Vi får försöka att tänka runt hörnen.

  • Varför skulle jag ha rätt! Ingen har rätt! Men tror snarare att eliten som jag brukar kalla det, vill skrämma oss, så dom får rätt! Hur många klarar att ha hjärnan som fungerande i dessa påståenden?
   Spanska sjukan 1918-1920 lägg där till Kochs postulat ca 1890.
   Skulle någon lyckas isolera ett virus? Än idag så vore det ett givet Nobelpris?
   Alla forskare längtar 7 dagar i veckan, åren runt till att någon skall lyckas i detta dilemma.
   C19 har blivit ett spöke! Sedan det sorgliga att ca 80 % tror inte på spöken.
   Resterande 20% tror på spöken, men inte C19 som ett virus.
   Då den delikata frågan! Finns spöken?

   Denna länken som förvånar mig fortfarande finns kvar på tuben kan kanske nysta upp både C19 som ett spöke! Alltså finns spöken! Bedöm själv!

   https://www.youtube.com/watch?v=yAvpxgCnDx0&t=4191s

 • Där rök mediastödet igen,förlåt propagandastödet……

  Billiga enkla naturmetoder, som faktiskt fungerar. Och som kan inhandlas i närmaste livsmedelsbutik. Hemska tanke!

  Själv satte jag in gurkmeja och neem, hälften neem mot gurkmeja, på morgonen med lite vatten. Man rullar små bollar med lika mycket pulver som vatten i volymmått, blanda pastan väl först. Jag hade i några droppar frankincense olja också i pastan.

  Jag tog inte det här under min intensivaste sjukdomsperiod tyvärr. Utan började efter den akuta fasen. Men alla envisa restsymptom försvann rätt fort. Både gurkmeja och neem är ju kända reningskurer i Ayurvedisk medicin. Bla annat är det kännt att de renar bort överskottsprotein. Förmodar de rensar bort spikproteiner eller andra rester?

  En lite doldis i sammanhanget är annars lapacho te. En vän hade det hemma och prova när hon fick svårt att andas, då släppte symptomen direkt.

 • Där rök mediastödet igen,förlåt propagandastödet……

  Billiga enkla naturmetoder, som faktiskt fungerar. Och som kan inhandlas i närmaste livsmedelsbutik. Hemska tanke!

  Själv satte jag in gurkmeja och neem, hälften neem mot gurkmeja, på morgonen med lite vatten. Man rullar små bollar med lika mycket pulver som vatten i volymmått, blanda pastan väl först. Jag hade i några droppar frankincense olja också i pastan.

  Jag tog inte det här under min intensivaste sjukdomsperiod tyvärr. Utan började efter den akuta fasen. Men alla envisa restsymptom försvann rätt fort. Både gurkmeja och neem är ju kända reningskurer i Ayurvedisk medicin. Bla annat är det kännt att de renar bort överskottsprotein. Förmodar de rensar bort spikproteiner eller andra rester?

  En lite doldis i sammanhanget är annars lapacho te. En vän hade det hemma och prova när hon fick svårt att andas, då släppte symptomen direkt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *