USA-finansierade laboratorier i Ukraina forskade på biologiska vapen

publicerad 12 mars 2022
- av NewsVoice
Temabild: forskning på biovapen. Foto: Seventyfourimages. Licens: Elements.envato.com

KRIGSZONER. “Nu vet vi att den USA-finansierade biolabhistorien, som “faktagranskare” påstod sig vara rysk desinformation, har visat sig vara helt sann. Så vad vet vi om vad som fanns inne i dessa 30 eller fler labb?”. Det frågar Ben Swann i sitt senaste nyhetsinslag. NewsVoice publicerar några av svaren.

Text: NewsVoice | Temabild: forskning på biovapen. Foto: Seventyfourimages. Licens: Elements.envato.com

På torsdagen fördömde det ryska försvarsministeriets talesperson Igor Konashenkov de biologiska laboratorierna. Han sa att USA finansierade ukrainska biolaboratorier för att utföra experiment på patogener hos fåglar, fladdermöss och reptiler i Ukraina.

Labben skulle även studera möjligheten hur djur kan bära på afrikansk svinpest och mjältbrand och om patogener kan spridas med flyttfåglar, enligt Konashenkov. Allt skedde med finansiering via Pentagon.

Redan tidigare har Igor Kirillov, chefen för den ryska arméns enhet för strålning, kemiska och biologiska försvar, uppgivit att det finns bokföringsdokument som visar att det amerikanska försvarsdepartementet finansierat studier för utveckling av biovapen i Ukraina.

Den 8 mars fick allmänheten kännedom om ett avtal mellan det amerikanska försvarsdepartementet och det ukrainska hälsoministeriet. Avtalet undertecknades redan år 2005 och handlade om finansiering av biolaboratorier, varav ett är beläget i Odessa och skulle ha som syfte att identifiera särskilt farliga biologiska patogener.

The National Pulse skriver i artikeln: U.S. Funds Ukrainian Former Bioweapons Facility Handling ‘Dangerous Materials:

“An article published by the Washington Post on August 30th, 2005 – “U.S. to Aid Ukraine in Countering Bioweapons” – reveals a lab now receiving U.S. government funds formerly “supplied highly lethal pathogens to Soviet bioweapons factories”.”

Laboratorierna struderade ebola och andra virus. Labben ska även ha tillhandahållit särskild undervisning för specialister i biosäkerhets- och biosäkerhetsfrågor, som hantering av farliga biologiska patogener.

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Undeniable Facts: There Are 25-30 U.S-Funded Biolabs In Ukraine, 300 Worldwide – Tulsi Gabbard

  “It should also be noted that the world is still recovering from the COVID-19 pandemic, which might have started due to the virus leaking from the Wuhan lab in China. Now, as Russia invades Ukraine, the threat of one of these Biolabs being attacked has become a serious issue. So much so that Democrat Tulsi Gabbard uploaded the video below, calling for action to be taken before disaster strikes.”

  https://www.redvoicemedia.com/2022/03/undeniable-facts-there-are-25-30-u-s-funded-biolabs-in-ukraine-300-worldwide-tulsi-gabbard-videos/

  • Här är en person som enligt egen uppgift befinner sig i Charkov och varnar för en falsk flagga med just biovapen. Verkar vara militärt initierad och säger att Ryssland är på väg att vinna militärt, bara en tidsfråga. Därför har ryssarna ingen anledning att använda vare sig kärnvapen eller biovapen för att få slut på kriget. Men regimen i Kiev däremot är desperat och skyr inga medel för att dra in USA i kriget. Även starka krafter i USA önskar krig på grund av sina ekonomiska intressen i det militärindustriella komplexet.

   A False Flag Is Coming – YouTube

 • Det har framförts misstankar i altmedier att Usa planerar en falsk flagg med kärnvapen och misstankarna förstärks av att Ciachefen nu förutspår att Ryssland kommer att använda kärnvapen i Ukraina.

  Dvs Cia berättar om sina egna planer och tillskriver Ryssland skulden i förväg.

  Om så sker är det inte första gången utan kanske flera tiotal gånger som mindre kärnladdningar sprängts för att efteråt skyllas på stora konventionella bilbomber.

  Eftersom Usa erkänt att farliga patogener fanns i labben och eftersom Usas lab samlat in DNA på ryssar gäller förstås liknande misstankar om en falsk flagg med biovapen.

  Misstankarna stärks av att Nuland uttryckte farhågor över att Ryssland planerade att utföra biokrigföring.

  • Nuland – jesuiten Joe Biden och hans son jesuitadepten Hunter Biden – har rånat Ukraina på enorma belopp och låtit inrätta en mängd laboratorier i syfte att mörda där!

   Och Sverige har en regering som sänder vapen till Himmlers återuppståndna organisation, Azov Battalion, som enligt Himmlers egen utsaga “organiserats efter Jesuitordens struktur.

   Hitler benämnde Himmler “min Ignatius av Loyola”.

 • Om någon varit intresserad av webbsidor och om man misstänker att sidorna kanske kommer att försvinna under vissa omständigheter…. just saying…. dvs har inte många redan kopior? Wayback osv…..??

  • Var det därför representanter för USA tyckte det var viktigt att allt förstördes skyndsamt så inte Ryssland kunde ta del av det?

  • Assymetrisk poesi tillägnad Ulf Dunker:

   “Fel, Ulf och fult!

   och Dunker-klunker sjunker som en sten.

   Och trams i retur till skum figur som sågat av sin egen gren!

   Sågad och grenlös, pompös och vettlös, Dunker-klunker faller fritt

   och ropar “Trams, Trams, Trams” i sitt långa avgrundsskri.”

 • Finns nyheter om det i USA och att de skulle jobba med att förstöra dessa gamla bio vapen från sovjettiden… men som Tucker Carlson på fox skriver …. 17 år att förstöra dessa vapen är en lång tid… 🙂

 • Det hela är mycket enkelt egentligen, inte på detaljnivå kanske.
  Men varför man inte har de här labben i EU, Nato eller USA är ju av den enkla anledningen att de sysslar med verksamhet som är förbjudna enligt lag under dessa västliga regimers organisationer. Ja de är ju så “civiliserade”.

  Så man lägger ut det på entreprenad. Ja då blir det ju helt plötsligt lagligt och trevligt, ha ha.

  Jag hatar att vara “Putins nyttiga idiot”. Men visst är det “The Empire Of Lies” som han säger. Men misstänker väl att Putte själv inte är nå bättre. Men den naiva delen av mig hoppas väl att han tar sina beslut på goda grunder.

  Skulle inte fövåna om Kina tar Taiwan, och samma sak kommer upp där.

 • Utmärkt NewsVoice, såg också på Nya Dagbladet att bytchen nuland som orkestrerade maijdankuppen 2014, tillsammans med den andra slynkan killary o flera pimps som obama, kerry, biden etc (ursäkta språkbruket, dvs att jag nämner så grossly ord som dessa’person’namn, bär mig emot men måste speca vem) gått ut o bekräftat de här katastrofställena..Nääär för 17n ska washingtn, city ‘paris’, city ‘london’, telviv sedn 48, ställas inför rätta för sina skettna krigsbrott de utövat sedan 1914..

 • Vid 7:42 bortförklarar babbel-huvudet ryska påståenden.
  man ser att han ljuger eftersom han måste tänka på vad han säger samtidigt som han talar.
  Han letar efter ord, hakar sig och fumlar med blicken.
  En rak sanning har också rakt personligt uttryck.

 • Är någon förvånad? Inte jag iaf. Mönstret går igen med all önskvärd tydlighet.
  Undrar lite stillsamt när människor ska börja se igenom detta globala spel.

  • Rätt Martin det lär dröja i Sverige där man i allmänhet är troende på det så kallade medier som expressen, Aftonbladet, SVT osv. Samt inte bemöda sig att vara källkritisk. Om Ryssland går ut med en sådan info i dessa tider har de bra bevis.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *