Krigsliknande scener i Sverige under påsken – Nu måste det få ett slut

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 20 april 2022
- Christer Nilsson
Örebro, 15 april 2022. Privat foto. Skärmdump från Aftonbladet.

SVERIGE & ISLAM. Grundlagarna står på dansken, med svenskt pass, Rasmus Paludans sida när han åberopar våra grundlagsskyddade rättigheter och när han därför, i laga ordning, sökt demonstrationstillstånd för att bränna en koran. Då handlar det om vår mötesfrihet, demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Detta kraschade mot muslimernas sharialagar.

Text: Christer Nilsson | Bild från Örebro, 15 april 2022. Privat foto. Skärmdump från Aftonbladet.

Är det någon tvekan om vilken lag som gäller i Sverige, svensk lag eller muslimsk lag? Vi har kommit till det illavarslande stadiet att man i 60 utanförskapsområden runtom i landet bl.a. i Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping, Örebro och Norrköping nu anser sig stå över det svenska rättssamhället och vara berättigad att tillgripa våld och våldsamt upplopp (med en mobb av flera hundra muslimer), enligt sharialagarna, inte mot Paludan i sig utan mot våra grundlagar och deras beskyddare, polisen.

Rikspolischefen är ”jävligt förbannad – jag har hört vittnesmål från mina kollegor att de trodde att de skulle dö” – och anser att muslimerna med berått mod försökt döda poliser vilket resulterade i:

 • 26 skadade poliser,
 • tre skottskadade våldsverkare av polisens verkanseld,
 • 14 skadade ur allmänheten,
 • 20 skadade polisbilar av vilka fyra stacks i brand och en blev kapad,
 • krossade skyltfönster med
 • plundring,
 • uppbrutna gatstenar stora som fotbollar som slungade mot poliserna och deras fordon.

Läs mer: Paludan var inte ens i flera av de städer som hade islamska upplopp

Anders Thornberg, rikspolischefen, säger vidare:

”Vi har starka misstankar att de som gått till angrepp har anknytning till de muslimska kriminella gängen. Det finns uppgifter om uppvigling på sociala medier som organiserats utanför landet”.

200 gängmördare går lösa på våra gator – Hur har det blivit så här?

Det har skjutits och mördats bland dessa kriminella narkotikagäng i aldrig tidigare skådad omfattning. Sverige ligger vanärat i topp när det gäller skjutvapenvåld i Europa. Under 2021 inträffade 335 skjutningar med 46 döda, varav en polis – Andreas Danman och 112 skadade, enligt BRÅ och polisens statistik.

De fyra tidigare åren 2017-20 såg ungefär likadana ut med samma antal mördare varje år av vilka knappast några blivit fällda och lagförda, vilket betyder att drygt 200 mördare går lösa på våra gator och knappast någon blir väl förvånad över att många återfinns bland dem som attackerade polisen under påsken.

Det yttersta ansvaret för denna avgrundslika verklighet har den under åtta år handlingsförlamade regeringen (S+Mp) som inte ens ”såg det komma”.

Nu finns det bara en väg ut och framåt – att polisen inte backar en millimeter längre – och använder det lagstadgade våld som är nödvändigt: skjutvapen, gummikulor, elpistoler, pepparsprej, hundar, hästar, vattenkanoner och tårgas. Vi är där nu. Silkesvantarnas tid är förbi.

Text: Christer Nilsson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ett snabbt resultat av påskens jihad i Sverige blev att Sossarna gick upp i opinionen med i stort sett samma siffror som SD gick ned. Dvs SD är nu nere på ca 15 % och Sossarna seglar i väg.

  Vad drar man då för slutsats av detta??

  Sverige är bortom räddning, svensken vill ha detta jihad in på sig och välkomnar därför muslimsk våldsutövning.

  Så mycket hade alltså Mattias Karlsson för att försöka sno sosseväljare, när det bränner till så återvänder alltid den fege socialisten till sitt behov av trygghet. Sossen inbillar sig att mer av samma sak skall ändra på något som varit fel under så många årtionden att det inte längre går att räkna.

  Många av kommentarsfältets riddare fortsätter ändå att ta betäckning bakom krystade och helt galna teorier om NATO och annat. Samtidigt som de inte med ett enda ord vill komma med ett konkret förslag på hur de vill lösa våldet som kryper allt närmare också dem själva.

  Ärkesocialisten Ingemar Ljungkvist går till blixtsnabb attack på Sasser därför att han har mage att kritisera muslimsk jihadistvåld. Hur fan orkar karln fortsätta sin förljugna kamp mot sunt förnuft??

  Övriga kommentatorer ödslar jag ingen kraft på att ens kommentera.

 • Det är Stig Lönnqvist, Fredrik Eriksson, Ingemar ljungqvist, Ingvar Kullberg samt Jonnyjonson ni skall hålla ett öga på. De är dessa herrar som tydligast utmärker sig. Genomgående är att de blundar för islamisering och våldet som kommer i dess väg. För dialogen kring vår demokratiska grundlagsskyddade rätt till yttrandefrihet samt äganderätten. 

  • Synd att extremister inte ser möjligheten till en saklig diskussion utan förstör den med “blundar för islamiseringen, socialister, kulturmarxister…) som inte har ett dugg att göra med sakfrågan som denna artikel handlar om. Extremisterna kan försöka med att föra en dialog med dom PK, vilka extremisterna tillhör till, angående rätt till yttrandefrihet.

   • Vet inte ens om ditt förvirrade inlägg är seriöst menat? Anses man som extremistiskt när man försvarar allas våra grundlagrätt till yttrandefrihet eller för den delen äganderätten? 

    • Är det bara du som har rätten att kalla folk t e x kulturmarxister, socialister, förvirrade.
     Det är så extremister fungerar.

   • Vår civilisations effektivaste dödgrävare är de förvirrade nyttiga idioterna som inte ens är medvetna om att dels springer de totalitära kulturmarxisternas ärenden genom att dels ifrågasätta demokratins grundläggande rätt till yttrandefrihet och som inte ens respekterar äganderätten samt dels går och lägger sig med islamisters auktoritära krav att vi alla skall böja våra huvuden inför islam.   

 • Islam är en kulturkamp precis på samma sätt som kulturmaximen är en kulturkamp. Islamister arbetar med infiltration och allierar sig ofta med vänstern. Islamisterna har nämligen också det globala övertagandet som målsättning, precis som kommunismen har internationalen. Båda grupperna ser världen som sitt byte, och vill införa ett globalt elitstyre på jorden. Revolutionen i Iran är ett exempel på samarbete mellan islamister och socialister. Vi som ser, ser tydligt detta i kommentarfältet. Dom vill inte bli avslöjade.  

 • 104 poliser har anmält sig skadade efter förra veckans invandrarkravaller med allt från frakturer i händer och fingrar, hjärnskador, sårskador och klämskador till lindrigare svullnader och blåmärken efter stenkastning. Det är detta alla kulturmarxister som flockas på NewsVoice vill undvika att föra en dialog kring. Det är inte i säg så konstigt, ty det är så dessa grupper är organiserade – aldrig tala om sakfrågorna.   

 • En bra diskussion blir av när folk delar av sina egna åsikter (utan att kallas kulturmarxister, har inget med saken att göra).
  Att dessa våldsamma kravaller skulle uppstå i framtiden förstod folk med egna åsikter redan 2015 och tidigare.
  Det går att provocera fram våld, vilket har gjorts av paludan och tidigare av wilks.
  Kravallerna är oacceptabla, men framprovocerade ifall att koranen bränts.

  • Stig du skriver att “En bra diskussion blir av när folk delar av sina egna åsikter” men vi som har läst frankfortskolans kulturmarxistiska filosofer samt även postmodernismen filosofer identifierar tankegodset och ditt påstående Stig syftar till att utesluta och tysta våra åsikter som du anser inte bidrar till en bra diskussion förbryllar mig.

   När man i debatten helt negligerar vår demokratiska grundlagsskyddade rätt till yttrandefrihet samt på köpet även äganderätten (göra vad man vill med det man äger annars äger man det inte) är kulturmaxims i sin praktiska tillämpning – ”you will own nothing and be happy”. Ser man dessa tendenser, så vill du inte att vi ska få yttra oss för det bidrar inte till en “bra diskussion” är ju inget annat än att spotta på just yttrandefrihet och äganderätten vilket är just kulturmarxisternas mål. En kulturmarxist skulle aldrig klara sig i en debatt inom ramen för yttrandefrihet. Det är orsaken till att man vill ha bort yttrandefriheten.

   Skånefrågan gäller här: äger du en bok har du också rätten att få göra vad du vill med din bok som du äger – till ex bränna den. Den äganderätten samt yttrandefriheten är vad debatten handskar om, som du vill stoppa. 

   • Vet inte riktigt var du står i position. Du menar antagligen att jag är kulturmarxist, vet inte ens vad det betyder. Jag vill inte stoppa nånting, skriver bara min åsikt om att det går att provocera fram våld. Våldsamma element kan provocera fram våld i en fredlig demonstration. Hur svårt ska det vara att förstå det. Vill du påstå att det aldrig går att provocera fram våld? Jag skriver också att kravallerna är oacceptabla.

    • Stig du frågar mig var jag står i position (vad det nu betyder?) och sedan skrev du den 20 april 2022 kl 22:02
     “En stilla undran, vad vill paludan bevisa med detta? Vem som helst kan räkna ut att att detta blir resultatet. Liknar anstiftan. Vill han få flyttat fokus från mycket viktigare händelser”.

     Paludan ansökte och fick sin manifestationen godkänd tack vara de lagar vi har i Sverige. En våldsverkare mobb löper amok som svensk polis inte klarar av att hantera. Gillar du inte våra demokratiska fri och rättigheter eller för den delen äganderätten säg det i så fall rent ut.
      

     • Du menar att jag är nånslags kulturmarxist, då är jag intresserad av vad du är (vilken position), extremist kanske. Hade våldsverkare löpt amok vid detta tillfälle utan att paludan gjort sin mindre intelligenta provocering.
      Är det fri och rättigheter och demokratiskt när vi i stort sett tvingas till vaccinationer samt visa tester som visar negativt
      för att få jobba.

 • Newsvoices verkar flockas av kulturmarxister som tycker det är problematiskt att vi utnyttjar vår grundlagstadgade yttrandefrihet samt rätten att göra vad man vill med det man äger – den så kallade äganderätten. Så länge man ärligt har köpt sin bok har man också rätten att göra vad man vill med det man äger, annars äger man det inte.

 • Min uppfattning att flera här inte klarar av att se den verklighet vi har i Sverige och istället försöker avleda bort från kärnproblematiken genom att hävda att Paludan bara är kontrollerad opposition för att härska och söndra.

  Varför är det då svårt att se vad det är som härskar och söndrar i de nya “inbördeskrigen” i Sverige när det gäller dessa upplopp. Titta noga. Är det Paludan och hans vänner som kastar sten? Nej, det är jihadister som bedriver heligt krig i Sverige. Polisen säger att de aldrig sett denna grad av krigsliknande scener med jihadister i alla åldrar.

  Jag pratade igår med en familj från Syrien, som flytt från denna typ av våldsverkare. De försöker förstå varför svenskarna inte kan se sin egen verklighet. De kommer att fly tillbaka till Syrien så fort de kan innan det går för Sverige som de gick för Iran på 1980-talet.

  Jag har pratat med iranier som berättar att de första som hängdes var liberalerna som hjälpte jihadisterna ta över makten i Iran. Det finns 100,000 iranier i Sverige vars föräldrargenerationer flydde hit bort från jihadisterna.

  Se på utvecklingen i Frankrike där heligt krig har tagit över stora delar av landets förorter och även parlamentet.

 • Sassersson har du fått hjärnsläpp.? Den djupa staten har lurat in Paludan i en historia som gör att det kan införas kraftfullare inskränkningar av demonstrationsrätt och yttrandefrihet. Detta samtidigt som fåren diskutera extremism istället för att arbeta för enighet . Du har inte ännu reagerat på det pressutskick där tre partier enats om kraven på en Folkomröstning i NATO-frågan. Bara det att tre partier , om än små , kan samarbeta är stort: Folkomrösta om Nato – http://www.frihetsverige.se

 • “Om du samlar ihop 100 svarta myror och hundra brandmyror och lägger dem i en glasburk kommer inget att hända. Men om du tar burken, skakar den våldsamt, och lämnar den på bordet, kommer myrorna att börja ta livet av varandra. Rött tror att svart är fienden, medan svart tror att rött är fienden, när den riktiga fienden är personen som skakade burken.

  Samma sak händer i samhället.
  Kvinnor mot män.
  Svarta mot vita.
  Vetenskap mot tro.
  Unga mot gamla.

  Innan vi slåss mot varandra måste vi fråga oss själva:
  Vem skakade burken?”

  Citat från slutorden av Niklas Holmsten i sin video video, Hur världen blev idiotförklarad.

  Vad detta skulle kunna ha för bäring på koranbränningar, etc överlåter jag till läsaren att själv avgöra!

  • Men det där stämmer inte alls utan är helt vilseledande. Lägger du en storts myror i en burk tillsammans med andra myror kommer dom ögonblickligen att försöka döda varandra, du behöver inte skaka inte. Dumheter. Du kan till och med lägga myror av samma art, fast från olika samhällen så kommer dom att försöka ta varandra av daga. Detta ägnade jag och mina barndomskamrater åt hela tiden – vi kallade det myrkrig. Faktum är att det spelar ingen roll vad du än stoppar i burken allt från andra insikter till maskar, myrorna från samma samhälle kommer att attackera vad du än stoppar in.  

   • En annan liknelse:

    “Om du släpper ner en groda i en gryta med kokande vatten hoppar den upp och räddar sig. Men om du släpper ner en groda i kallt vatten och värmer grytan långsamt upptäcker den inte faran förrän det är försent”

    (apropå de små stegens tyranni)). Jag är inte helt säker på att grodan klarar att hoppa upp från grytan med det kokande vattnet i det första fallet ..

    En annan liknelse är Jesu liknelse om det förlorade fåret. Jag är inte helt övertygad om att en herde i Palestina lämnar de 99 andra för att söka det förlorade fåret. Lite svinn får man räkna med om man är fåraherde ..

    “Bokstaven dödar men anden gör fri” Ha en trevlig eftermiddag!

 • En stilla undran, vad vill paludan bevisa med detta? Vem som helst kan räkna ut att att detta blir resultatet. Liknar anstiftan. Vill han få flyttat fokus från mycket viktigare händelser.

  • Exakt, det är vad som sker just nu. 80% läser fake sk media o fastnar direkt i tunneln. paludanprojektet är en del av en kontext, och det är den helheten som kan förstås om man förstår vilka pusselbitarna är och vad detta i slutänden ska leda till. ‘By desception n chaos the rule by order shall be settled’,, människor accepterar (som vi sett) strängare regler när kaos, konflikter o krig har vältrats på dom, utan att 80% har sett sammanhanget, dvs att kaoset beordrats fram just i detta syfte. Jmf ‘vaccnrn’ och hur många som accepterade detta vansinne tack vare sk medias galna spridning av ngt som naturligtvis var och fortfarande är en flu, kanske en bad flu, men inte värre än så har forskarna ju konstaterat

  • Det är “val” snart har jag för mig.
   Och inte f*n ska vi diskutera alla jobb som försvann,varför skolan har blivit ett skämt,inte heller ska vi prata om varför hyrorna knäcker dem flesta med en normal lön.
   Och vi ska definitivt inte prata om kompetens vad gäller stats och kommunal anstälda.
   Men detta kan vi gärna diskutera.

  • Paludan, eller snarare de bakom honom, vill säkert flytta fokus från mycket viktigare händelser, coroneriet och vaccinerna mot det, grundlagsändringar, marschen in Orwells 1984-samhälle på steroider bl a i form av att låta organisationer som WHO styra oss mer direkt vid nästa pandemi, Agenda 2030, etc. Koranbränneriet och upploppen p g a denna är en kraftfull och perfekt “Härska genom att söndra” operation.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *