Krigsliknande scener i Sverige under påsken – Nu måste det få ett slut

publicerad 20 april 2022
- av Christer Nilsson
Örebro, 15 april 2022. Privat foto. Skärmdump från Aftonbladet.

SVERIGE & ISLAM. Grundlagarna står på dansken, med svenskt pass, Rasmus Paludans sida när han åberopar våra grundlagsskyddade rättigheter och när han därför, i laga ordning, sökt demonstrationstillstånd för att bränna en koran. Då handlar det om vår mötesfrihet, demonstrationsfrihet och yttrandefrihet. Detta kraschade mot muslimernas sharialagar.

Text: Christer Nilsson | Bild från Örebro, 15 april 2022. Privat foto. Skärmdump från Aftonbladet.

Är det någon tvekan om vilken lag som gäller i Sverige, svensk lag eller muslimsk lag? Vi har kommit till det illavarslande stadiet att man i 60 utanförskapsområden runtom i landet bl.a. i Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping, Örebro och Norrköping nu anser sig stå över det svenska rättssamhället och vara berättigad att tillgripa våld och våldsamt upplopp (med en mobb av flera hundra muslimer), enligt sharialagarna, inte mot Paludan i sig utan mot våra grundlagar och deras beskyddare, polisen.

Rikspolischefen är ”jävligt förbannad – jag har hört vittnesmål från mina kollegor att de trodde att de skulle dö” – och anser att muslimerna med berått mod försökt döda poliser vilket resulterade i:

  • 26 skadade poliser,
  • tre skottskadade våldsverkare av polisens verkanseld,
  • 14 skadade ur allmänheten,
  • 20 skadade polisbilar av vilka fyra stacks i brand och en blev kapad,
  • krossade skyltfönster med
  • plundring,
  • uppbrutna gatstenar stora som fotbollar som slungade mot poliserna och deras fordon.

Läs mer: Paludan var inte ens i flera av de städer som hade islamska upplopp

Anders Thornberg, rikspolischefen, säger vidare:

”Vi har starka misstankar att de som gått till angrepp har anknytning till de muslimska kriminella gängen. Det finns uppgifter om uppvigling på sociala medier som organiserats utanför landet”.

200 gängmördare går lösa på våra gator – Hur har det blivit så här?

Det har skjutits och mördats bland dessa kriminella narkotikagäng i aldrig tidigare skådad omfattning. Sverige ligger vanärat i topp när det gäller skjutvapenvåld i Europa. Under 2021 inträffade 335 skjutningar med 46 döda, varav en polis – Andreas Danman och 112 skadade, enligt BRÅ och polisens statistik.

De fyra tidigare åren 2017-20 såg ungefär likadana ut med samma antal mördare varje år av vilka knappast några blivit fällda och lagförda, vilket betyder att drygt 200 mördare går lösa på våra gator och knappast någon blir väl förvånad över att många återfinns bland dem som attackerade polisen under påsken.

Det yttersta ansvaret för denna avgrundslika verklighet har den under åtta år handlingsförlamade regeringen (S+Mp) som inte ens ”såg det komma”.

Nu finns det bara en väg ut och framåt – att polisen inte backar en millimeter längre – och använder det lagstadgade våld som är nödvändigt: skjutvapen, gummikulor, elpistoler, pepparsprej, hundar, hästar, vattenkanoner och tårgas. Vi är där nu. Silkesvantarnas tid är förbi.

Text: Christer Nilsson

Relaterat