Knapptryckarna gör det möjligt för människor att besluta med direktdemokrati

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Ulf Bejerstrand, Knapptryckarna

VALET 2022. Det politiska partiet Knapptryckarna använder sig av digital teknik för att tillhandahålla folket äkta direktdemokrati. Det är ett system som ger folkets röst ett omedelbart inflytande i alla viktiga politiska och ekonomiska frågor.

“Systemet ger medborgarna en kontinuerlig möjlighet att delta och fatta beslut varje dag, inte bara vart fjärde år. Schweiz med sina folkomröstningar är en förebild, men här tar vi det till 2,0”, säger Ulf Bejerstrand, grundare.

När en fråga ska röstas på i Riksdagen läggs frågan upp på Knapptryckarnas sajt. Som privatperson går du in på Knapptryckarna.se för att där rösta för eller emot något. Därefter röstar folkets representanter som sitter i Riksdagen i enighet med folkets vilja.

Det betyder att inga representanter som nu sitter i de olika politiska partierna längre behövs i Riksdagen. Sakfrågorna beslutas istället direkt via en röstgenerator och genomförs verkställs sedan av administrativ personal.

Intervju av Robert Rosenkvist för NewsVoice | #valet2022


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag gillar också tanken med direktdemokrati.
  Men politiska partier har förbjudits i bl.a i Spanien och Österrike av de andra partierna. Jo folkomröstningar kan förbjudas också.

  Vi måste välja andra vägar för att nå en förändring. Det går inte att förändra detta system via val.

  Eliten bryr sig inte om politik och lagar endast vem som bestämmer vilken valuta vi har och bestämmer över den.

 • Jag gillar tanken med direktdemokrati, men det kommer inte fungera bra så länge media ljuger och lurar människor att rösta fel…

 • Thomas, hundratals år har det tagit för Representativa Parlamentarismen att växa och nu klart och tydligt visa sitt korrupta ansikte. Hur lång tid är du beredd att ge voluntarismen genom ett steg med Knapptryckarna mot frivilliga förhållanden människor emellan? Eller vill du behålla status quo?

  • Hypotetiskt så resulterar det i det när man utgår från att majoriteten av ens medmänniskor är idioter.

 • Nästa fråga blir väl då vem/vilka som avgör vad som det skall röstas om?

  Skönt gäng, och ett steg i rätt riktning.

  Men själv håller jag väl med Zacharias, även om det aldrig går ge tummen upp längre eftersom man bara får meddelandet att man redan röstat.

  Så länge vi har ett system där vissa ges privilegiet att “framställa” pengar, för att sedan ta ränta på det så är ju systemet bakvänt. Man tar sig rätten att ha makten över människors rätt att låna av sin egen framtid, mot att de tar en del av den tiden/arbetet/ansträngningen. Och man ger inget tillbaks annat än illusionen att man gett något. Banksters är ju inget annat än lagligt slavägande.

  Lagligt eftersom folket accepterar systemet.

 • Spelar ingen roll om vi direkt, indirekt, parlamentarisk eller
  representativ demokrati.
  Felet ligger inte där, det är det monetära systemet som är felet.
  Och har så varit i över 7000 år.
  Men varför tänka när man kan slåss?
  Varför hjälpas åt när man slå ihjäl?
  Förslag?

  • ”Spelar ingen roll”??
   Att ge bort dina rättigheter genom Representativ Parlamentism över 4 år?
   Valsedeln är inget annat än en GeneralFullmakt över ditt liv?
   Knapptryckarnas, Direkt Demokrati utan lobbyister och särintressen där du en av 7 000 000 miljoner röstberättigade, tar ansvar och röstar t.ex.skall vi ha kvar nuvarande banksystem eller fortsätta med att ett fåtal maktutövare kan skapa pengar efter deras tycke? Ja? Nej? Tid att vakna!

   • Helt klart är penningsystemet den första frågan att rösta om. Ut med parasiterna! En monetärt finansierad ekonomi där folket kontrollerar pengarna genom staten, är den enda lösningen och med knapptryckarna som ställer frågan så får den svar om de samtidigt informerar om vad rösten innebär.
    Per Lundgrens Nya Ekonomiska Systemet är bra mall!
    Första delen som ljudbok: https://nyaekonomiskasystemet.se/ljudbok/

 • Hur har ”Knapptryckarna”
  tänkt sig undgå redovisningsfusket typ det vi fått exempel på i USA?
  Det enda svenska folket borde tänka på är att avpolletera 7 eller 8 klövern.
  De skall inga röster få av någon ! ! !

  • Varje Knapptryckare som röstar angående RIksdagen, går även in till Knapptryckarna och deklarerar att dom nu har röstat.Vi har då en redovisningskoll på mängden röster hos/från Knapptryckarna.
   Förklara hur skall 7/8 enligt dig avpolleteras?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *